Miten sanoa miehen äidille ruuan suolaisuudesta

  • Viestiketjun aloittaja "Abcd"
  • Ensimmäinen viesti
"Abcd"
Ihana mummi on kovasti avuksi mutta nyt kun esikoinen on täyttänyt kaksi vuotta, hän on alkanut laittaa niin suolaista ruokaa etten haluaisi lapsen enää syövän näitä ruokia. Olen itse raskaana ja kärsin verenpsibern noususta enkä
ole itse tottunut muutenkaan käyttämään suolaa liiemmalti. Aikaisemmin asiasta pystyi puhumaan sen varjolla, että lapsi oli pieni ja vasta aloitteli syömään kiinteitä. Tällöin pyysin tekemään ruuan kokonaan ilman suolaa, se oli selkeintä.

Ikävä niuhottaa, koska mummista on meille paljon apua. Nyt kun toinen lapsi on tuloillaan, hän on laittanut meille ruokaa jopa kerran viikossa ja niin ison satsin, että syömme siitä useamman päivän ajan. Jos suolaisen ruuan syönti olisi satunnaista, ei se haittaisi mutta nyt on eri tilanne.
 
suolatonna
Jos hän laittaa ruokaa teillä, niin teillä voisi olla vaikka suola niin vähissä, että siitä ei kovin isoa ripsua saa ruokaan laitettua...
Tai sitten lääkäri on kehoittanut sinua vähentämään suolan käyttöä.

Tai sitten vaan sanot ihan suoraan, että sinusta on ihanaa, että hän huolehtii ja tekee ruokaa. Mutta koska ihmiset tottuvat erilaisiin suolapitoisuuksiin, niin hän voisi laittaa hiukan vähemmän suolaa ruokiin.
 
Vierass
Sanot, että neuvolassa ois sanottu, että suolan käyttöä pitää vähentää, koska verenpaine on noussut. Anopin on helpompi hyväksyä tieto, kun sanot neuvola tai lääkäri. Olisi hyvä, jos pystytte keskustelemaan suolan käytön vähentämisestä (liian suplaisesta ruuasta puhuminen voi olla loukkaavaa).
 
vierass
Minäkin neuvon tuota verenpaineen nousua käyttämään perusteluna, että pitäisi olla vähäsuolaista tai suolatonta. Ja että lapsellekin on suositeltu vähäsuolaista. Sanot, että tekee vaikka suolattomana, niin jokainen voi sitten halutessaan lisätä sitä suolaa, poiskahan sitä on paha ottaa.
 
"paula"
Tulosta tästä seinälle se lappu, missä mainitaan ainakin NATRIUMglutamaatti.
http://koti.netplaza.fi/~paula/kotikokkeli/seinalle.html

Sen natriumin takia suola on pahasta, mut onhan niissä muutakin, kuten sitä yskittävää syanidia yms. Kun kaapeista ei löydy muuta kuin kunnollista suolaa (meillä se on Maldon), ei ongelmaa tule. Vie paketti tuliaisenakin, koska ei sitä ihan joka kaupasta saa. Mut sitä syanidisuolaa (paakkuuntumisenestoainetta) en antais lapselle ikinä:
 
"koi"
[QUOTE="Ccc";30336795]Sanoisin laita vähemmän suolaa ruokaan kiitos.[/QUOTE]

Just näin!

Mikähän nyt tässäkin voi olla niin vaikeeta sanoa suoraan?
Ilmeisen hyvät välit kuitenkin on anopin kanssa kerran paljon auttaa ja usein ruokaa tekee. Voi ja pitääkin sanoa ihan suoraan.
 
Vierass
Mun äiti on anoppi ja se ainakin loukkaantuu, jos miniä sanoo vähänkin sellaista, minkä voi kokea arvosteluksi. Sen vuoksi pyrkisin asettamaan sanat mahdollisimman neutraalista. En siis arvostelisi ruokaa liian suolaiseksi, vaan sanoisin, että suolan käyttöä pitää vähentää.
 
vierailija
Vanha ketju mutta ei suolaa valmistettavaan ruokaan vaan suolapurkki pöytään ja siitä voi ripsauttaa jos on tarpeellista. Poislukien perunoiden keittovesi ja tuore kala.
 

Yhteistyössä