Miten saisi laskettua itse paljonko tontilla on rakennusoikeutta jäljellä?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
Selvitä lisäksi itsellesi tontin rakennusoikeus. Se näkyy yleensä asema- tai rakennuskaavaa tutkimalla kerrosalaneliömetreinä, prosenttina tai tehokkuuslukuna. Jos tontilla on vahaa rakennuskantaa, kysy millainen osa rakennusoikeudesta on jo käytetty?. Tarkemmat tiedot saat esim. kaupungeissa asemakaava-osastolta ja kunnissa kunnan rakennusmestarilta. Jotta viranomaiset voisivat valistaa, on sinun puolestasi tiedettävä, kaupunginosan tai alueen tai kylän nimi, korttelin ja tontin numero, tilan nimi ja rekisterinumero. ( Vrt. kiinteistörekisteriote ). Pelkkä oletetun omistajan nimi ei riitä.

Mä en varsinaisesti asiasta tiedä mitään, mut tollasen löäysin.
 
e
katson tonttikartasta tontin tehokkuusluku ja tontin koko, ne kertomalla saadaan koko tontille määrätty rakennusoikeus. poikkeusluvilla voi toki yrittää vielä määrättyä tehokkaampaakin rakentamista.
 
työäiti
jos tontti on vaikkapa 1000m2 ja kaava antaa tehokkuudeksi 0.25 niin siihen saa rakentaa 250m2. Tuo on sitten kaikki: talo ja rakennukset. Rakennusneliöiden tarkkaa laskutapaa en tiedä, mutta talon ulkoseinän mukaan suurinpiirtein ja huomioiden kerrokset. Ei siis asuinneliöitä.

Lisäksi pitää huomioida miten kaava antaa rakentaa rakennuksia lisää, sekin rajoittaa esim laajentamista.
 

Yhteistyössä