Miten saa koiran lopettamaan säntäilyn?

  • Viestiketjun aloittaja Osaamaton koiranomistaja
  • Ensimmäinen viesti
Osaamaton koiranomistaja
Vuoden ikäinen 35kg koira. Ei osaa kävellä nätisti vaan säntäilee AINA joka suuntaan. Äsken kun olin menossa ulos koiran kanssa joli lapsijuoksi tiellä ja koira nykäisi menemään niin että hihnaa pidellyt käteni osui seinään ja sormi ole mennä poikki. Ja kun hihna stoppaa koira on nolo ja menee matalaksi peloissaan.

Miten saa säntäilyt pois?
 
ehdotus
Onko koiraa kuritettu siinä tilanteessa kun vetää? Tuo kuulostaa siltä että koira menee käytöksensä jälkeen valmiiksi "asemiin" odottamaan rangaistusta. Koirat eivät osaa nolostua.

Voisit kokeilla sellaista perusjuttua, että jos koira tempoilee ja kun hihna kiristyy, pysähdyt itse heti. Kun koira antaa hihnan löystyä, voitte jatkaa matkaa. Tarkoituksena olisi oppia, että vetämällä ei pääse eteenpäin. Tässä tarvii pitkäjänteisyyttä aluksi paljonkin.
 
palma
Nimenomaan, ei se koira mitään nolostu vaan on oppinut odottamaan jotain ikävyyksiä. Lainaa kirjastosta kirja Rauhoittavat signaalit, niin koiran kilei avautuu paremmin. Onko koiraa kehuttu kun se kulkee nätisti edes tuokion? Tietääkö se edes, mitä siltä odotetaan? Jokainen kerta kun koira riuhtomalla pääsee eteenpäin haluamaansa suuntaan vahvistaa sen huonoa tapaa.

Vedonestopantaa ei ole olemassakaan, vaan kuonopanta, joka joillain koirilla hillitsee vetämistä. Sen avulla koira on helpompi hallita, mutta ei se ihmeitä yksin tee. Riuhtovalle koiralle en ainakaan kaulapantaa suosittele, vaan vähintään valjaita, ihan terveyssyistä.
 

Yhteistyössä