Miten pitkiä koulupäiviä teidän ekaluokkalaisilla on?

Tyttöni menee ensi syksynä ekalle ja mietin, että minkä pituisia koulupäivä hänellä tulee olemaan ja alkaako esim. jo klo. 8. Taitaa olla tuo aloitusaika melko kaupunkikohtaista mutta päivien pituus ehkä aika vakio?
 
Ekaluokkalaisella 20 viikkotuntia. Aloitusajat riippuvat siitä, mitä muita aineita opettaja opettaa. Jos siis opettaa vaikka isommille kieliä, liikuntaa jne. voi olla aamu- tai iltapäivätunteja muille, koska noita ekaluokan opetustunteja tosiaan melko vähän.
 
pohjanmaalla
Täällä ekaluokkalaisella 20h/vko. Kolmena päivänä viikossa klo.8 meno ja kahtena päivänä koulu alkaa klo.9. Koulupäivien pituus 3-5h; yhtenä päivänä 3h päivä, perjantaina 5h päivä ja muut päivät 4h päiviä. Lapsi aamuvirkkuna tykkää eniten klo.8 aamuista, jolloin ei niin kauaa tarvitse odottaa kotona kouluunlähtöäkään.
 
"Äitivain"
Meidän pojalla on koulua joka päivä paitsi sunnuntaina koulua kello 04-20 mutta heitä hemmotellaan. Kun minä kävin aikani koulua, niin sitä oli myös sunnuntaisin, koulupäivä oli joka päivä kello 02-22 sekä sunnuntaisin vielä pakollinen kirkossa käynti.
 

Yhteistyössä