Miten MLL:n lastenhoitaja juttu oikein toimii?

  • Viestiketjun aloittaja minttukissa
  • Ensimmäinen viesti
minttukissa
Vaikuttaa MLL:n sivujen mukaan vaikealta vai enkö mä vaan tajua sitä... Siis miten se palkanmaksu menee? Pitääkö se TyEL-maksu vielä maksaa erikseen? Pitääkös olla joku palkkatosite? Mitä kaikkea muuta...? Tuntuu nimittäin tosi vaikealta... Meillä on ollut joskus ihan muu lastenhoitaja hätäapuna eikä me olla mitään tällaisia jouduttu käsittelemään. :ashamed:
 
työtä tekevä..
Siis, työeläke maksut te maksatte palkasta sinne TyEl:in tiliin, joka siis sitten kerryttää tämän hoitajan työeläkettä. Todella moni vanhempi tai siis tässä tapauksessa työnantaja, jättää sen maksamatta syystä tai toisesta. Te annatte hoitajalle palkan suoraan päivän loputtua käteen.
 
työtä tekevä...
noh, eipä se kovin tuottoisaa ole, jos vielä on pitkä matka työpaikalle tai vaan muutaman tunnin keikka, mutta kyllä siitäkin rahaa saa jos on jo tuttu verkosto ja ns. vakipaikkoja joissa töitä on.
 
SMP
Jos ette oo verottajalle maksanut ennakonpidätyksiä tyellejä yms niin silloin olette harrastaneet ns. laitonta pimeetä palkkausta. Jos palkka asiat tuntuu hankalalta niin kannattaa rekisteröityä www.palkka.fi sivustoilla käyttäjäksi ja perustaa sinne hoitajanne yhteystiedot. Sinne vaan syöttämällä tiedot sivusto/ohjelma neuvoo kaikessa. Sitä kautta jopa voi lähettää kk ilmoitukset yms. - alussa palkka asiat tuntuu vaikeelta mutta ei kannata panikoida. Aika simppeliä ne ovat ainakin tuon palkka.fi kautta tehnynä kun kaiken ajantasatiedon saa sieltä.

Mll:llä on kahdenlaisia hoitajia eli

1) mll välittää hoitajia kotiin, jolloin perhe on hoitajan työnantaja ja maksaa kaiken mahdollisen lisätietoja www.palkka.fi tai www.vero.fi

tai on myös toinen tapa saada mll:ltä hoitajia

2) ns. ostopalveluhoitaja eli hoitaja on mlln palkkalistajalla. Mll laskuttaa kuukausittain perhettä ostetuista tunneista. mll on ennakonperintäreksiterissä, jolloin koti voi tehdä verotuksessaan myös kotitalousvähennyksen ostetuista tunneista. lisätietoja www.vero.fi tai alla. vaikka sivustoilla puhutaan sairaan/vammaisenlastenhoidosta niin ei meillä ainakaan ole vammaista tai sairasta lasta, jota he käyvät hoitamassa viikottain.

MLL:n Lasten ja Nuorten Kuntoutussäätiö
Uudenmaan perhepalvelut
Ruusulankatu 10, 2krs
00260 Helsinki
puh 040 732 4233
fax 09 499 810
perhepalvelu.uusimaa@mll.fi
www.lastenkuntoutus.net
 
Tsg
Kopioitu mll:N sivulta

TyEL -eläkevakuutusmaksu koskee 18-67 vuotiaita hoitajia. Maksu on kuukausi- ja työntekijäkohtainen ja se maksetaan, mikäli samalle työntekijälle maksettujen palkkojen määrä on yli 49,93 e/kk.Eli kyllä me kun ollaan otettu hoitaja, niin me ollaan maksettu 6,20? tunnista.
Joten mun mielestä ei olla harrastettu pimeetä toimintaa, kun kuukaudessa ei mene ton ylitse ja muutkaan ehdot mitä mll:n sivuilla on ei täyty
http://www.mll.fi/perheille/lastenhoito/tyonantaja/

Joten tuolla on noita sääntöjä.
 
SMP
En löytänyt palkka.fi tai vero.fi sivustoilta ko. säännöstä, joka on löytynyt mlln sivustoilta, joten en olisi ihan niin varma ton tyel säännöksen paikkansapitävyydestä. Verottaja kuitenkin määrää alarajat ei mll. Sinuna tarkistaisin asian verottajalta vaikka soittamalla palvelupuhelimeen.

kuukaudessa yhteensä maksettujen palkkojen summa yllä olevassa säännössä ratkaisee ei siis tuntihinta.
 

Yhteistyössä