*-*
Pitäisi alkaa jouluksi tekemään lihapullia. Jotenkin tuntuu että niistä tulee aina liian kuohkeita, miten niistä saisi kiinteämpiä?
lisäksi suolaa maun mukaan, mä en tosin lisää kun mausteseoksissa on meidän makuun riittävästi.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:Mä tein just eilen jouluksi setin pakkaseen.
5 munaa
2 pss sipulikeittopssaineksia
2 pss pippuridippi jauhepusseja
3 pkt paistijauhelihaa
munat ja pussit sekaisin, anna turvota n 15 min, lisää jauhis, pyöräytä sekaisin. Pikkukulhoon öljyä jolla voitelet kädet välillä, pyöritä pullat pellille, n 200°C ja vartti. Tuli kaksi pellillistä eli n 60 kpl.
tuleeko tällä ohjeella liian mausteisia lihapullista, kun on pippuridippiäkinAlkuperäinen kirjoittaja vieras:Mä tein just eilen jouluksi setin pakkaseen.
5 munaa
2 pss sipulikeittopssaineksia
2 pss pippuridippi jauhepusseja
3 pkt paistijauhelihaa
munat ja pussit sekaisin, anna turvota n 15 min, lisää jauhis, pyöräytä sekaisin. Pikkukulhoon öljyä jolla voitelet kädet välillä, pyöritä pullat pellille, n 200°C ja vartti. Tuli kaksi pellillistä eli n 60 kpl.
Ei kannata käyttää kermaviiliä. Jos haluaa oikein lihaisia ja hyviä, niin ei tarvii mitään jauhojakaan. Jauhelihaa, paistettua sipulia (jäähdytettynä ), kananmunaa ja vähän ruokakermaa, ettei paistettaessa tule liian kuivia ja tietty haluamiaan mausteita. Ripaus jauhettua neilikkaa antaa mukavan maun myös lihapullille.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Laitan korppujauhot kermaviiliin. Voisiko johtua siitä? Kyllä se tehdessä tuntuu kiinteältä mutta uunissa paisuvat ja tulevat kuohkeiksi. Viimeksi laitoin yhden munan lisää ja silti ei oikein tuntunut olevan vaikutusta