miten kertoa lapsille erosta

  • Viestiketjun aloittaja äiti vaan
  • Ensimmäinen viesti
yksinhuoltaja
Meillä oltiin molemmat paikalla ja sanoin vaan että isä muuttaa nyt uuteen kotiin! Äiti ja isä rakastaa edelleen kaikkia lapsia yhtä paljon ku ennenki mutta nyt on vaan parempi että isälle tulee oma koti jonne hekin voivat aina mennä!
Lapset mietti hetken ja sit nuorin (silloin 4v) sano et entäs mun lelut mihis ne sitten menee? Sitten vaan selitettiin että leluja tulee olemaan molemmissa kodeissa!
Kaikkee saivat kysyä ja kaikkiin kysymyksiin vastattiin niin hyvin kuin osattiin!
Meillä kerrottiin siitä ihan paria viikkoa ennen isän muuttoa!
Mä en tiiä mikä on paras ratkasu mutta meillä meni ihmeen helposti! Lapsetkin ottivat asian oikeestaan tosi hyvin!
 
Muistaakseni lapsille on kirjoitettu kuvakirja avioerosta ja sen seurauksista. Sen nimi taisi olla Avioerotus. Siitä voisi olla apua kerrottaessa. Suomalaisesta kirjakaupasta löytynee.

Voimia teille kaikille. :saint:

 
sarmiina harmaana
Me kerrottiin exän kanssa pojile kk pari ennen exän muuttoa erosta. Sen takia näin aikasin, koska meidän välit oli ehtiny viiletä aika paljon, niin ajateltiin ettei lapset sitä ala ihmettelemään, vaan hekin tietävät syyn siihen. Sanottiin vaan, että isi muuttaa pois, koska äiti ja isi ei enää pysty asumaan yhdessä. Ja että molemmat rakastetaan poikia ihan hirveesti(tätä tolkutettiin pitkän aikaa) ja että heissä ei ole mitään syytä isin poismuuttoon. Jotain kysymyksiä tuli, kaikkiin vastattiin. Nyt ollaan asuttu erillään nelisen kk:tta, ja kaikki menny ihan hyvin. Pojat näkee isäänsä joka toinen viikonloppu, ja ainakin kerran viikossa käydään kyläilemässä puolin toisin. Niin, ja sanottiin myös pojille, että saavat soittaa isile aina kun haluavat ja nähdä kun haluavat(exä asuu ihan lähellä).
 

Yhteistyössä