Miten kauan punaviinikastiketta pitää keittää, jotta alkoholi häviää kokonaan?

  • Viestiketjun aloittaja ??
  • Ensimmäinen viesti
Mitenköhän tähän osais vastata selkeästi :D Alkoholin kiehumispiste on n.78 astetta ja sä luultavasti keittelet sitä kastiketta 15-20min? Siinä ajassa oot saavuttanut kiehumispisteen ja alkoholi haihtuu.

Eli toimit ohjees mukaan, lopputuloksessa ei alkoholista ole tietoakaan.
 
??
Alkuperäinen kirjoittaja idunnor:
Mitenköhän tähän osais vastata selkeästi :D Alkoholin kiehumispiste on n.78 astetta ja sä luultavasti keittelet sitä kastiketta 15-20min? Siinä ajassa oot saavuttanut kiehumispisteen ja alkoholi haihtuu.

Eli toimit ohjees mukaan, lopputuloksessa ei alkoholista ole tietoakaan.
Häviääkö alkoholi siis lähes samantien kun kiehumispiste on saavutettu?

Muistelen että isä näytösluonteisesti poltteli joskus lapsuudessa kirkasta viinaa lautasella ja sanoi että alkoholi häviää heti. Nyt on kuitenkin kyse vähän isommasta määrästä, joten tarviikohan sitä keittää kiehuvana monta minuuttia vai riittääkö tosiaan se kiehumispisteen saavuttaminen?
 
Ymmärtääkseni se kiehuminen riittää. Kirkkaassa viinassa on sitä alkoholia huomattavasti enemmän, eihän se muuten syttyisikään. :) Mutta se kokoonkeittäminen ei liity siihen alkoholin poistamiseen vaan siihen, että mausta tulee intensiivisempi, kun liemi keittyy kokoon.
 
??
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Ymmärtääkseni se kiehuminen riittää. Kirkkaassa viinassa on sitä alkoholia huomattavasti enemmän, eihän se muuten syttyisikään. :) Mutta se kokoonkeittäminen ei liity siihen alkoholin poistamiseen vaan siihen, että mausta tulee intensiivisempi, kun liemi keittyy kokoon.
Kiitos selvennyksestä kokoonkeittoasiaa koskien! En tiennytkään että sen tarkoitus on tuo.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kokki:
Lisään vielä että sitä ei todellakaan kannata keittää kovasti ja pitkään sen viinin lisäämisen jälkeen vaan kiehauttaa koska maku kärsii keittämisestä.
Sitä lihalientä sen sijaan kannattaa keitellä, jos malttaa. Minulla on vaan pakastimessa niin erilaisia liemiä, ettei niistä aina tiedä mikä on lopputulos :D
 
??
Alkuperäinen kirjoittaja Candide:
Alkuperäinen kirjoittaja kokki:
Lisään vielä että sitä ei todellakaan kannata keittää kovasti ja pitkään sen viinin lisäämisen jälkeen vaan kiehauttaa koska maku kärsii keittämisestä.
Sitä lihalientä sen sijaan kannattaa keitellä, jos malttaa. Minulla on vaan pakastimessa niin erilaisia liemiä, ettei niistä aina tiedä mikä on lopputulos :D
Eli ensin keittelette lihalientä kokoon, sitten vasta lisäätte punaviinan, kiehautatte ja valmista on?!
 
Alkuperäinen kirjoittaja ??:
Eli ensin keittelette lihalientä kokoon, sitten vasta lisäätte punaviinan, kiehautatte ja valmista on?!
Kutakuinkin noin :) Joskus suurustan vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla, siis ihan tilkka sellaista lientä, kastike sakenee, jos paksumpaa haluaa. Ja nokare voita, se kiillottaa kastikkeen hienon väriseksi.
 
Ai ollaan vai?
Alkuperäinen kirjoittaja Te ootte kaikki tyhmiä ihmusia;25102223:
mikä on viskin kiehumispiste?
Mitä tyhmin kysymys :) Siis viskissäkin on vettä ja alkoholia. Viskissäkin oleva alkoholi kiehuu samalla lailla kuin missä hyvänsä muussakin juomassa :)
 
fluemieneism
Carry out your personal exploration in an attempt to ensure that every dime people commit in fact becomes anyone considerable results. michael zimmerman prentice Generally hedge fund traders have been in primary form a contrast to be able to shared account people thereby have got diverse wants. The particular shared account trader offers small prosperity and very little investment knowledge. Your hedge account investor provides important wealth having better purchase understanding. Therefore one is managed to defend the actual entrepreneur and the additional is just not.
 
fluemieneism
Dockers http://www.youtube.com/watch?v=D1kyPcQU3YQ The original intent behind the hedge deposit had been to hedge up against the market's swings. The actual mixture of several types of purchases offered the equation towards decreasing markets. This change arrived seeing that hedge resources started to be more popular. These days, they offer really not a hedge in opposition to burning nevertheless a good sharp edge with regard to gain.
 
vierailija
Juu eli ei se alkoholi tosiaan häviä hetkessä kun kiehumispiste on saavutettu. Ihan niin kuin tislatessakaan se kaikki alkoholi ei kerrasta pamahda ulos putkesta, vaan tulee tipottain sitä mukaa kun sitä haihtuu. Ei kuitenkaan tarvitse tuntikausia keitellä varmuuden vuoksi. Sitä viiniä tuskin tulee laitettua ruokaan niin paljoa, että se olisi hirveästi per annos ja kun siitä tosiaan suurin osa alkoholista haihtuu kokkaamisen aikana, niin eipä niillä jäännösmäärillä lie väliä. Ja viiniä voi aivan hyvin käyttää hauduttamiseen ja moni resepti sitä edellyttääkin eikä sen viiinin eli tässä tapauksessa ruoan maku siitä kärsi.
 

Yhteistyössä