??
Tai miten pieneksi määräksi kastikketta pitää keittää kokoon? Puolet alkuperäisen nesteen määrästä?
Hassusti kysytty, mutta varmaan ymmärrätte...
Hassusti kysytty, mutta varmaan ymmärrätte...
Häviääkö alkoholi siis lähes samantien kun kiehumispiste on saavutettu?Alkuperäinen kirjoittaja idunnor:Mitenköhän tähän osais vastata selkeästi Alkoholin kiehumispiste on n.78 astetta ja sä luultavasti keittelet sitä kastiketta 15-20min? Siinä ajassa oot saavuttanut kiehumispisteen ja alkoholi haihtuu.
Eli toimit ohjees mukaan, lopputuloksessa ei alkoholista ole tietoakaan.
Haittaa, enpä viitsi pienille lapsukaisille viinaa "juottaa".Alkuperäinen kirjoittaja Tasku Venus:Haitanneeko tuo vaikka vähän alkoholia jäiskin?
Kiitos selvennyksestä kokoonkeittoasiaa koskien! En tiennytkään että sen tarkoitus on tuo.Alkuperäinen kirjoittaja Candide:Ymmärtääkseni se kiehuminen riittää. Kirkkaassa viinassa on sitä alkoholia huomattavasti enemmän, eihän se muuten syttyisikään. Mutta se kokoonkeittäminen ei liity siihen alkoholin poistamiseen vaan siihen, että mausta tulee intensiivisempi, kun liemi keittyy kokoon.
Meinaan tästä kohta keitellä kastiketta, saa nähdä kuinka tänään onnistuu Joskus ei vaan saa sitä oikeaa makua aikaan, vaikka kuinka keittelis.Alkuperäinen kirjoittaja ??:Kiitos selvennyksestä kokoonkeittoasiaa koskien! En tiennytkään että sen tarkoitus on tuo.
No niin, just näin siisAlkuperäinen kirjoittaja kokki:Alkoholi häviää siitä soosista heti kun se kiehumispiste on saavutettu =) ei siis tarvi keittää sitä pitkään vaan kiehauttaa.
Sitä lihalientä sen sijaan kannattaa keitellä, jos malttaa. Minulla on vaan pakastimessa niin erilaisia liemiä, ettei niistä aina tiedä mikä on lopputulosAlkuperäinen kirjoittaja kokki:Lisään vielä että sitä ei todellakaan kannata keittää kovasti ja pitkään sen viinin lisäämisen jälkeen vaan kiehauttaa koska maku kärsii keittämisestä.
Eli ensin keittelette lihalientä kokoon, sitten vasta lisäätte punaviinan, kiehautatte ja valmista on?!Alkuperäinen kirjoittaja Candide:Sitä lihalientä sen sijaan kannattaa keitellä, jos malttaa. Minulla on vaan pakastimessa niin erilaisia liemiä, ettei niistä aina tiedä mikä on lopputulosAlkuperäinen kirjoittaja kokki:Lisään vielä että sitä ei todellakaan kannata keittää kovasti ja pitkään sen viinin lisäämisen jälkeen vaan kiehauttaa koska maku kärsii keittämisestä.
Kutakuinkin noin Joskus suurustan vesitilkkaan sekoitetulla vehnäjauholla, siis ihan tilkka sellaista lientä, kastike sakenee, jos paksumpaa haluaa. Ja nokare voita, se kiillottaa kastikkeen hienon väriseksi.Alkuperäinen kirjoittaja ??:Eli ensin keittelette lihalientä kokoon, sitten vasta lisäätte punaviinan, kiehautatte ja valmista on?!
Mitä tyhmin kysymys Siis viskissäkin on vettä ja alkoholia. Viskissäkin oleva alkoholi kiehuu samalla lailla kuin missä hyvänsä muussakin juomassaAlkuperäinen kirjoittaja Te ootte kaikki tyhmiä ihmusia;25102223:mikä on viskin kiehumispiste?
mikä on viskin kiehumispiste???
Kaupallinen yhteistyö: Storytel