Menu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Menu
ETUSIVU
KESKUSTELUT
Aihe vapaa
Lapsen saaminen
Vauva ja taapero
Lapset ja teinit
Perhe-elämä
Seksi
Seksinovellit ja eroottiset tarinat
KÄYTTÄJÄT
OHJEITA
Kirjaudu
Rekisteröidy
Hae
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Hae vain otsikoista
Käyttäjältä:
Kaksplussan Keskustelupalsta
Kirjaudu
Kaksplus
VAUVAHAAVEET
Hedelmällisyys
Lapsettomuus
Adoptio
Ovulaatiolaskuri
RASKAUS
Raskaus viikko viikolta
Synnytys
Synnytystarinat
Raskauslaskuri
VAUVA
Imetys ja vauvan ruoka
Vauvan kehitys
Vauvan terveys
Nimikone
LAPSI
Lapsen kehitys
Lapsen terveys
Pituuslaskuri
PERHE-ELÄMÄ
Ruoka
Vaatteet ja varusteet
Koti
Vapaa-aika
Parisuhde
Työ ja raha
VANHEMMUUS
Kasvatus
Vanhemman terveys
Minun tarinani
LASKURIT
Ovulaatiolaskuri
Raskauslaskuri
Raskaus viikko viikolta
Kiinalainen syntymäkalenteri
Nimikone
Pituuslaskuri
PODCAST
KILPAILUT
BLOGIT
Perhe-elämä
miten käyttää tähteeksi jäänyt perunamuusi?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Vastaa viestiketjuun
Muistiinpanot
<p>[QUOTE="Jaanuska, post: 2790584, member: 589"]</p><p><strong>Perunapihvit</strong></p><p></p><p>½ l perunamuusia</p><p>2 kananmunaa</p><p>½ tl sokeria</p><p>ripaus anista</p><p>3 dl vehnäjauhoja</p><p>voita tai öljyä </p><p></p><p>1. Sekoita aineet taikinaksi.</p><p>2. Paista ohuina pihveinä. </p><p></p><p><strong>Duchesseperunat</strong></p><p></p><p>perunamuusia</p><p>ruohosipulia</p><p>munankeltuainen</p><p>muskottipähkinää</p><p></p><p>1. Sekoita ainekset keskenään kuohkeaksi.</p><p>2. Pursota vuokaan.</p><p>3. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes muusi on ruskistunut hieman päältä. </p><p></p><p><strong>Perunaruusut</strong></p><p></p><p>1 kg perunansosetta</p><p>2-3 munankeltuaista</p><p></p><p>1. Sekoita munankeltuaiset löysähköön muusiin. </p><p>2. Puserra pursottimella muusi vuokaan.</p><p>3. Kypsennä 250 asteissa kunnes pinta ruskettuu kauniisti. </p><p></p><p><strong>Jauhelihaperunasoselaatikko</strong></p><p></p><p>perunamuusia (n.1 kg perunoita)</p><p>400 g jauhelihaa</p><p>2 dl vettä</p><p>suurustetta</p><p>viherpippuria</p><p>jalapenoa</p><p>sipulirouhetta</p><p>soijaa</p><p>aromisuolaa</p><p>kukkakaalia</p><p>parsakaalia</p><p></p><p>1. Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys). </p><p>2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.</p><p>3. Paista jauheliha ja lisää mausteet. </p><p>4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin...</p><p>5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike.</p><p>6. Ripottele pinnalle korppujauhoja.</p><p>7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia </p><p></p><p><strong>Perunapiiras </strong></p><p></p><p>750 g perunoita</p><p>4,5 dl raejuustoa</p><p>1,5 dl ranskankermaa</p><p>2 munaa</p><p>1,5 dl sipulia, hienonnettuna</p><p>2 tl suolaa</p><p>ripaus cayennea</p><p></p><p>pinnalle: </p><p>2 rkl Parmesan juustoraastetta </p><p> </p><p>1. Kuori ja keitä perunat.</p><p>2. Survo soseeksi. </p><p>3. Riko munat toiseen kulhoon.</p><p>4. Vatkaa ne kevyesti. </p><p>5. Sekoita perunasurvokseen raejuusto, ranskankerma, munat, sipuli, suola ja cayennepippuri.</p><p>6. Kaada hyvin sekoitettu perunaseos voideltuun piirasvuokaan.</p><p>7. Ripota pinnalle juustoraastetta.</p><p>8. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. </p><p></p><p><strong>Sieni-perunakakut </strong></p><p></p><p>1 kg (vajaa) perunoita</p><p>0,5 l suppilovahveroita</p><p>1 sitruunan mehu</p><p>suolaa</p><p>valkopippuria myllystä</p><p>100 g voita </p><p></p><p>1. Kuori perunat.</p><p>2. Keitä ne muusiksi. </p><p>3. Paloittele ja paista tuoreet sienet pannulla niin että niiden vesi haihtuu pois. </p><p>4. Nuiji perunat rikki ja sekoita joukkoon sienet, mausteet ja sulatettu voi. </p><p>5. Jaa muusi pieniin voilla voideltuihin annosvuokiin tai isoon irtopohjavuokaan. </p><p>6. Paista perunakakkuja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. </p><p></p><p><strong>Perunarieskat</strong></p><p></p><p>3 dl perunasosetta</p><p>1 dl keitinvettä</p><p>tilkka rypsiöljyä</p><p>2-3 dl ohrajauhoja</p><p></p><p>1. Sekoita kylmään perunasoseeseen kylmä keitinvesi, tilkka öljyä ja sen verran ohrajauhoja, että saat pehmeän taikinan. </p><p>2. Kaada taikina leivinpöydälle ja lisää jauhoja tarvittaessa. </p><p>3. Pyörittele taikina pallomaiseksi ja edelleen pötköksi jauhotetulla alustalla. </p><p>4. Leikkaa parin sentin paloja ja taputtele jauhoisin käsin puolen sentin paksuisia pyöreitä rieskoja. </p><p>5. Tärpi rieskojen pintaan ristikkokuvio parin sentin välein ja 5-6 läpimenevää reikää. </p><p>6. Pintakuvion ansiosta rieska saa kaunistäpläisen pinnan, ja reikien pistäminen estää kuoren irtoamista. Jos et omista tärppiä, tee kuviot ja reiät haarukalla oman näkemykseksi mukaan. </p><p>7. Siirrä hiilet pois uunista ja luudi arina. </p><p>8. Paista rieskat kuumalla arinalla ruskean kukertaviksi, käännä tarvittaessa. </p><p>9. Nosta koriin ja peitä liinalla. </p><p>10. Rieskat maistuvat parhailta lämpiminä. </p><p>11. Ilman leivinuunia voit paistaa rieskat hyvin kuumassa uunissa. </p><p>12. Anna pellin kuumeta uunissa ennen kuin nostat rieskat sille. </p><p></p><p><strong>Ohrarieska</strong></p><p></p><p>1/2 l perunasosetta tai kuorittujen perunoiden keitinvettä</p><p>1/2 tl suolaa</p><p>1-2 dl vehnäjauhoja</p><p>6-10 dl ohrajauhoja</p><p></p><p>Leipomiseen: </p><p>ohrajauhoja</p><p></p><p>1. Lisää perunasoseeseen tai keitinveteen ensin suola, sitten vehnäjauhot - perunasoseeseen pienempi määrä kuin pelkkään veteen. </p><p>2. Sekoita ja lisää ohra-jauhoja niin paljon, että saat kiinteän taikinan. </p><p>3. Nosta taikina leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. </p><p>4. Taputtele palat ohrajauhojen avulla kakuiksi.</p><p>5. Kaaviloi litteiksi rieskoiksi leivinpaperille pellille. </p><p>6. Vedä rieskojen pintaan kuvioita ja pistele ne haarukalla. </p><p>7. Kypsennä 250-asteisessa uunissa kunnes pintaan tulee hiukan väriä.</p><p></p><p><strong>Perunarieska </strong></p><p></p><p>n. 5 dl perunasosetta </p><p>2 tl suolaa </p><p>2 munaa </p><p>3 dl ohrajauhoja </p><p>2 dl hiivaleipäjauhoja </p><p></p><p>1. Valmista ensin perunasose, tai jos on jäänyt keitettyjä perunoita edelliseltä päivältä, tee niistä sose. </p><p>2. Lisää survokseen suola, munat ja jauhot. </p><p>3. Taputtele taikina ohuiksi rieskoiksi suoraan pellille.</p><p>4. Pistele ja paista 250 asteessa n. 20 min. </p><p>5. Tarjoa lämpimänä munavoin tai juuston kanssa.</p><p></p><p><strong>Perunavelli</strong></p><p></p><p>3 isoa perunaa (esim. Rosamunda)</p><p>2 - 2 1/2 dl maitoa</p><p>1 1/2 tl suolaa</p><p></p><p>1. Keitä kuoritut perunalohkot kypsiksi vähässä vedessä. </p><p>2. Soseuta kypsät perunat keitinvedessä tasaiseksi soseeksi. </p><p>3. Lisää vähitellen maito ja kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. </p><p>4. Mausta lopuksi suolalla.</p><p>5. Nauti perunavelli tuoreen ruisleivän kanssa.</p><p></p><p><strong>Perunapiirakat</strong></p><p>(25 kpl)</p><p></p><p>Kuori:</p><p>2 dl kylmää vettä</p><p>2 rkl öljyä tai voisulaa</p><p>3/4 tl suolaa</p><p>3 dl ruisjauhoja</p><p>2 dl vehnäjauhoja</p><p></p><p>Täyte:</p><p>1 ½ kg perunoita</p><p>2 dl maitoa</p><p>50 g voita tai margariinia</p><p>1 tl suolaa</p><p>jauhelihapyöryköitä tms. silputtuna tai leikattuna pieniksi paloiksi</p><p></p><p>1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi.</p><p>2. Valuta keitinvesi perunoista ja soseuta ne.</p><p>3. Lisää soseeseen maito, munat, voi tai margariini sekä suolaa maun mukaan.</p><p>4. Valmista kuoritaikina sillä aikaa, kun perunat kypsyvät. </p><p>5. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot. </p><p>6. Vaivaa taikinaa hetki, niin sitä on helpompi kaulia.</p><p>7. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 25 palaksi.</p><p>8. Pyörittele palat palloiksi. </p><p>9. Litistä ne jauhotetulla työpöydällä matalammiksi ja pane levyjen päälle kelmu.</p><p>10. Kauli taikinalevyt pyöreiksi piirakankuoriksi jauhoja apuna käyttäen. </p><p>11. Pane ne työpöydälle limittäin, ripottele väliin jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi ja pidä kelmun alla.</p><p>12. Levitä kuorille perunatäytettä ja rypytä piirakat pyöreiksi.</p><p>13. Paista piirakat 275-300 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, kunnes täytteessä on muutamia ruskeita läiskiä.</p><p>14. Peitä piirakat uunista ottamisen jälkeen voipaperilla ja liinalla, niin kuoret pehmenevät.</p><p></p><p><strong>Lammasruukku muusikuorrutteella</strong></p><p>(4 annosta)</p><p></p><p>2 rkl Bertolli classico oliiviöljyä </p><p>600 g lampaan jauhelihaa </p><p>1 kpl sipulia </p><p>2 kpl porkkanaa </p><p>1 dl oliiveja </p><p>2 rkl tomaattisosetta </p><p>1 tl suolaa </p><p>1 rkl soijakastiketta </p><p>1 tl timjamia </p><p>150 g Crème Bonjour Valkosipulia</p><p></p><p>Kuorrutus: </p><p>4 dl perunasosetta </p><p>150 g Crème Bonjour Valkosipulia </p><p> </p><p>1. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. </p><p>2. Lisää hienonnettu sipuli ja karkeaksi raastettu porkkana. </p><p>3. Lisää viipaloidut oliivit, mausteet ja tuorejuusto. </p><p>4. Sekoita tasaiseksi. </p><p>5. Laita jauhelihaseos paistonkestäviin ruukkuihin.</p><p>6. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää siihen tuorejuusto. </p><p>7. Sekoita tasaiseksi. </p><p>8. Lisää sosetta kuorrutteeksi jauhelihan pintaan ja kuorruta 220 °C:n lämpötilassa noin 10 minuut-tia. </p><p></p><p>Muuta: </p><p>Voit myös arkisemmin laittaa jauhelihaseoksen vuokaan ja kuorruttaa sen muusilla. Lampaanjauhelihan voit korvata naudanjauhelihalla.</p><p></p><p><strong>Italialainen perunasose </strong></p><p>2 annosta</p><p></p><p>4 isoa perunaa</p><p>50 g (runsas 1 dl) raastettua parmesaanijuustoa</p><p>noin ¾ dl oliiviöljyä, ei tavallista ruokaöljyä</p><p>suolaa</p><p>vastajauhettua mustapippuria</p><p></p><p>1. Lämmitä kattila jossa on suolalla maustettua vettä. </p><p>2. Kuori ja leikkaa perunat paloiksi.</p><p>3. Keitä paloja vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia.</p><p>4. Kaada vesi pois.</p><p>5. Soseuta perunat haarukalla, perunapuristimella tai nuijalla.</p><p>6. Lisää ensin juusto ja sen jälkeen oliiviöljy saadaksesi sopivan rakenteen.</p><p>7. Syö heti!</p><p>[/QUOTE]</p>
[QUOTE="Jaanuska, post: 2790584, member: 589"] [b]Perunapihvit[/b] ½ l perunamuusia 2 kananmunaa ½ tl sokeria ripaus anista 3 dl vehnäjauhoja voita tai öljyä 1. Sekoita aineet taikinaksi. 2. Paista ohuina pihveinä. [b]Duchesseperunat[/b] perunamuusia ruohosipulia munankeltuainen muskottipähkinää 1. Sekoita ainekset keskenään kuohkeaksi. 2. Pursota vuokaan. 3. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes muusi on ruskistunut hieman päältä. [b]Perunaruusut[/b] 1 kg perunansosetta 2-3 munankeltuaista 1. Sekoita munankeltuaiset löysähköön muusiin. 2. Puserra pursottimella muusi vuokaan. 3. Kypsennä 250 asteissa kunnes pinta ruskettuu kauniisti. [b]Jauhelihaperunasoselaatikko[/b] perunamuusia (n.1 kg perunoita) 400 g jauhelihaa 2 dl vettä suurustetta viherpippuria jalapenoa sipulirouhetta soijaa aromisuolaa kukkakaalia parsakaalia 1. Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys). 2. Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä. 3. Paista jauheliha ja lisää mausteet. 4. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin... 5. Sekoita muusi, kaalit ja kastike. 6. Ripottele pinnalle korppujauhoja. 7. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia [b]Perunapiiras [/b] 750 g perunoita 4,5 dl raejuustoa 1,5 dl ranskankermaa 2 munaa 1,5 dl sipulia, hienonnettuna 2 tl suolaa ripaus cayennea pinnalle: 2 rkl Parmesan juustoraastetta 1. Kuori ja keitä perunat. 2. Survo soseeksi. 3. Riko munat toiseen kulhoon. 4. Vatkaa ne kevyesti. 5. Sekoita perunasurvokseen raejuusto, ranskankerma, munat, sipuli, suola ja cayennepippuri. 6. Kaada hyvin sekoitettu perunaseos voideltuun piirasvuokaan. 7. Ripota pinnalle juustoraastetta. 8. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. [b]Sieni-perunakakut [/b] 1 kg (vajaa) perunoita 0,5 l suppilovahveroita 1 sitruunan mehu suolaa valkopippuria myllystä 100 g voita 1. Kuori perunat. 2. Keitä ne muusiksi. 3. Paloittele ja paista tuoreet sienet pannulla niin että niiden vesi haihtuu pois. 4. Nuiji perunat rikki ja sekoita joukkoon sienet, mausteet ja sulatettu voi. 5. Jaa muusi pieniin voilla voideltuihin annosvuokiin tai isoon irtopohjavuokaan. 6. Paista perunakakkuja uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. [b]Perunarieskat[/b] 3 dl perunasosetta 1 dl keitinvettä tilkka rypsiöljyä 2-3 dl ohrajauhoja 1. Sekoita kylmään perunasoseeseen kylmä keitinvesi, tilkka öljyä ja sen verran ohrajauhoja, että saat pehmeän taikinan. 2. Kaada taikina leivinpöydälle ja lisää jauhoja tarvittaessa. 3. Pyörittele taikina pallomaiseksi ja edelleen pötköksi jauhotetulla alustalla. 4. Leikkaa parin sentin paloja ja taputtele jauhoisin käsin puolen sentin paksuisia pyöreitä rieskoja. 5. Tärpi rieskojen pintaan ristikkokuvio parin sentin välein ja 5-6 läpimenevää reikää. 6. Pintakuvion ansiosta rieska saa kaunistäpläisen pinnan, ja reikien pistäminen estää kuoren irtoamista. Jos et omista tärppiä, tee kuviot ja reiät haarukalla oman näkemykseksi mukaan. 7. Siirrä hiilet pois uunista ja luudi arina. 8. Paista rieskat kuumalla arinalla ruskean kukertaviksi, käännä tarvittaessa. 9. Nosta koriin ja peitä liinalla. 10. Rieskat maistuvat parhailta lämpiminä. 11. Ilman leivinuunia voit paistaa rieskat hyvin kuumassa uunissa. 12. Anna pellin kuumeta uunissa ennen kuin nostat rieskat sille. [b]Ohrarieska[/b] 1/2 l perunasosetta tai kuorittujen perunoiden keitinvettä 1/2 tl suolaa 1-2 dl vehnäjauhoja 6-10 dl ohrajauhoja Leipomiseen: ohrajauhoja 1. Lisää perunasoseeseen tai keitinveteen ensin suola, sitten vehnäjauhot - perunasoseeseen pienempi määrä kuin pelkkään veteen. 2. Sekoita ja lisää ohra-jauhoja niin paljon, että saat kiinteän taikinan. 3. Nosta taikina leivinpöydälle ja jaa 2-3 palaan. 4. Taputtele palat ohrajauhojen avulla kakuiksi. 5. Kaaviloi litteiksi rieskoiksi leivinpaperille pellille. 6. Vedä rieskojen pintaan kuvioita ja pistele ne haarukalla. 7. Kypsennä 250-asteisessa uunissa kunnes pintaan tulee hiukan väriä. [b]Perunarieska [/b] n. 5 dl perunasosetta 2 tl suolaa 2 munaa 3 dl ohrajauhoja 2 dl hiivaleipäjauhoja 1. Valmista ensin perunasose, tai jos on jäänyt keitettyjä perunoita edelliseltä päivältä, tee niistä sose. 2. Lisää survokseen suola, munat ja jauhot. 3. Taputtele taikina ohuiksi rieskoiksi suoraan pellille. 4. Pistele ja paista 250 asteessa n. 20 min. 5. Tarjoa lämpimänä munavoin tai juuston kanssa. [b]Perunavelli[/b] 3 isoa perunaa (esim. Rosamunda) 2 - 2 1/2 dl maitoa 1 1/2 tl suolaa 1. Keitä kuoritut perunalohkot kypsiksi vähässä vedessä. 2. Soseuta kypsät perunat keitinvedessä tasaiseksi soseeksi. 3. Lisää vähitellen maito ja kuumenna sekoittaen kiehuvaksi. 4. Mausta lopuksi suolalla. 5. Nauti perunavelli tuoreen ruisleivän kanssa. [b]Perunapiirakat[/b] (25 kpl) Kuori: 2 dl kylmää vettä 2 rkl öljyä tai voisulaa 3/4 tl suolaa 3 dl ruisjauhoja 2 dl vehnäjauhoja Täyte: 1 ½ kg perunoita 2 dl maitoa 50 g voita tai margariinia 1 tl suolaa jauhelihapyöryköitä tms. silputtuna tai leikattuna pieniksi paloiksi 1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi. 2. Valuta keitinvesi perunoista ja soseuta ne. 3. Lisää soseeseen maito, munat, voi tai margariini sekä suolaa maun mukaan. 4. Valmista kuoritaikina sillä aikaa, kun perunat kypsyvät. 5. Sekoita kylmään veteen öljy, suola ja jauhot. 6. Vaivaa taikinaa hetki, niin sitä on helpompi kaulia. 7. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 25 palaksi. 8. Pyörittele palat palloiksi. 9. Litistä ne jauhotetulla työpöydällä matalammiksi ja pane levyjen päälle kelmu. 10. Kauli taikinalevyt pyöreiksi piirakankuoriksi jauhoja apuna käyttäen. 11. Pane ne työpöydälle limittäin, ripottele väliin jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi ja pidä kelmun alla. 12. Levitä kuorille perunatäytettä ja rypytä piirakat pyöreiksi. 13. Paista piirakat 275-300 asteessa uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, kunnes täytteessä on muutamia ruskeita läiskiä. 14. Peitä piirakat uunista ottamisen jälkeen voipaperilla ja liinalla, niin kuoret pehmenevät. [b]Lammasruukku muusikuorrutteella[/b] (4 annosta) 2 rkl Bertolli classico oliiviöljyä 600 g lampaan jauhelihaa 1 kpl sipulia 2 kpl porkkanaa 1 dl oliiveja 2 rkl tomaattisosetta 1 tl suolaa 1 rkl soijakastiketta 1 tl timjamia 150 g Crème Bonjour Valkosipulia Kuorrutus: 4 dl perunasosetta 150 g Crème Bonjour Valkosipulia 1. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. 2. Lisää hienonnettu sipuli ja karkeaksi raastettu porkkana. 3. Lisää viipaloidut oliivit, mausteet ja tuorejuusto. 4. Sekoita tasaiseksi. 5. Laita jauhelihaseos paistonkestäviin ruukkuihin. 6. Valmista perunasose pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää siihen tuorejuusto. 7. Sekoita tasaiseksi. 8. Lisää sosetta kuorrutteeksi jauhelihan pintaan ja kuorruta 220 °C:n lämpötilassa noin 10 minuut-tia. Muuta: Voit myös arkisemmin laittaa jauhelihaseoksen vuokaan ja kuorruttaa sen muusilla. Lampaanjauhelihan voit korvata naudanjauhelihalla. [b]Italialainen perunasose [/b] 2 annosta 4 isoa perunaa 50 g (runsas 1 dl) raastettua parmesaanijuustoa noin ¾ dl oliiviöljyä, ei tavallista ruokaöljyä suolaa vastajauhettua mustapippuria 1. Lämmitä kattila jossa on suolalla maustettua vettä. 2. Kuori ja leikkaa perunat paloiksi. 3. Keitä paloja vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 15 minuuttia. 4. Kaada vesi pois. 5. Soseuta perunat haarukalla, perunapuristimella tai nuijalla. 6. Lisää ensin juusto ja sen jälkeen oliiviöljy saadaksesi sopivan rakenteen. 7. Syö heti! [/QUOTE]
Esikatsele
Nimimerkki
Varmistus
Kuinka monta sanaa on lauseessa: "Vesihiisi sihisi hississä"
Lähetä vastaus
Uusimmat
Luetuimmat
Kuumimmat
Uusimmat
Näytä kaikki
1.
Saako työkyvyttömyyseläkkeellä oleva kerätä pulloja??
1 min sitten
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
2.
Britannia maksaa lähivuosina miljardeja Ruandalle mustien/ ruskeiden vastaanottamisesta, valtava ilmastohaitta-suomella olisi tuo Ahvenanmaa!
Eilen 23:53
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
3.
Onko Australian vasemmisto äärioikeiston ja n a t s e j a- laittavat pa.ko.laiset omille saarilleen?
Eilen 22:56
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
4.
Päivän sana
Eilen 21:22
vierailija
1 Viestiä
Aihe vapaa
5.
10v lapsi yöllä viereen
Eilen 21:19
vierailija
1 Viestiä
Perhe-elämä
6.
Sannan todellinen arvostus pohjalukemissa EU-päättäjien keskuudessa
Eilen 19:27
Johnny Appleseed
7 Viestiä
Aihe vapaa
7.
Näin Rana Plazan merkkipäivänä kilttimies vaimoineen katsoo läjän tekstiiliteollisuudesta kertovia dokkareita
Eilen 17:38
vierailija
0 Viestiä
Aihe vapaa
8.
Että onkin helppoa tämä uuden alan valitseminen näin keski-ikäisenä
Eilen 16:23
vierailija
9 Viestiä
Aihe vapaa
Luetuimmat
1.
Kela pakottaa elämäntapatyöttömät muuttamaan halvempiin vuokra-asuntoihin
Started by vierailija
Maanantai klo 14:33
Luettu: 1K
Aihe vapaa
2.
Rakastun yhä uudelleen ja uudelleen!😍🥰❤️
Started by Lispetti
Tiistai klo 09:28
Luettu: 941
Aihe vapaa
3.
"Tuo johtuu siitä, että Espanjan sosiaaliturva ei ole asumisperusteinen. Jos et tule omillasi toimeen, se on näkemiin."
Started by vierailija
Maanantai klo 00:04
Luettu: 827
Aihe vapaa
4.
Kukapa olisi uskonut? Nössöä toimittajaa Mika Tommolaa epäillään vaimonsa pahoinpitelystä 😢
Started by vierailija
Sunnuntai klo 10:46
Luettu: 611
Aihe vapaa
5.
Mamiksi kutsuminen sängyssä
Started by vierailija
Sunnuntai klo 19:42
Luettu: 444
Aihe vapaa
6.
Suomen presidentin ulkomaalaisella puolisolla on glamouria enemmän kuin kenelläkään puolisolla aiemmin
Started by vierailija
Tiistai klo 22:42
Luettu: 436
Aihe vapaa
7.
”Suomessa nuoret miehet kiinnostuvat kristinuskosta nyt tutkijan mielestä hämmästyttävällä tavalla.” Miksi heidän mielenterveytensä on romahtanut?
Started by vierailija
Sunnuntai klo 09:40
Luettu: 430
Aihe vapaa
8.
eilen olin ihan kamalassa tilanteessa
Started by viisikymppinen isoäiti
Maanantai klo 09:19
Luettu: 409
Aihe vapaa
Kuumimmat
Näytä kaikki
1.
Saako työkyvyttömyyseläkkeellä oleva kerätä pulloja??
Latest: vierailija
1 min sitten
Aihe vapaa
2.
Lähetä terveisesi kaipaamallesi ihmiselle yöketju
Latest: vierailija
11 min sitten
Aihe vapaa
3.
Sairaanhoitaja myönsi että kolesterolilääkkeet aiheuttavat paljon pahoja sivuvaikutuksia ”Parempi olla ilman ja itsehoitaa ruokavaliolla”
Latest: vierailija
16 min sitten
Aihe vapaa
4.
Päivän sana
Latest: vierailija
18 min sitten
Aihe vapaa
5.
10v lapsi yöllä viereen
Latest: vierailija
20 min sitten
Perhe-elämä
6.
Aikamoinen puutarha
Latest: vierailija
37 min sitten
Aihe vapaa
7.
Onko Australian vasemmisto äärioikeiston ja n a t s e j a- laittavat pa.ko.laiset omille saarilleen?
Latest: vierailija
56 min sitten
Aihe vapaa
8.
Tästä lakimuutoksesta alkaa sosiaaliturvan alasajo
Latest: vierailija
58 min sitten
Aihe vapaa
Yhteistyössä
Perhe-elämä
miten käyttää tähteeksi jäänyt perunamuusi?
Ylös
Bottom
+ Aloita uusi keskustelu