Miten jollakin voi mennä vain n 100 e kuussa ruokaan?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Hmm. Satanen kuussa olis n. 3 € / päivä. Kuulostaa äkkiseltään vähältä, mutta kyllä mä uskon, että sillä eläisi. Ruoka sitten vain olis aika yksinkertaista eikä yhtään mitään herkkuja voisi ostaa. Mutta aamulla kaurapuuroa (ja pakastimesta niitä marjoja, jos on). Lounaaksi makaronilaatikkoa/perunakeittoa tai pmuuta halpaa, illalla taas kaurapuuroa. Välipalalla itsetehtyä leipää. Kahvi pitäis jättää pois kokonaan. Samoin levite ja leikkeet ja juusto. Tylsää olis noin kitkutella.

Päiväbudjetti 3,33 €

Kuinka syödä 3,33 eurolla päivä?

On mahdollista syödä 3,33 eurolla päivä, mutta se vaatii tiettyä suunnittelua ja harkintaa ruokaostoksia tehdessä. Tässä on muutamia vinkkejä ja ehdotuksia:
  1. Suunnittele ateriasi etukäteen: Tee ruokalista viikolle ja valitse edullisia ruokavaihtoehtoja, jotka sopivat budjettiisi.
  2. Valitse halpoja proteiininlähteitä: Käytä papuja, linssejä ja kananmunia edullisina proteiininlähteinä. Ne ovat ravitsevia ja auttavat täyttämään proteiinitarpeesi.
  3. Hyödynnä kausituotteita ja tarjouksia: Osta sesongin hedelmiä ja vihanneksia, sillä ne ovat yleensä edullisempia. Etsi myös ruokakauppojen tarjouksia ja alennuksia, jotta saat enemmän vastinetta rahallesi.
  4. Valitse täyttäviä hiilihydraatteja: Riisi, pasta, perunat ja kaurahiutaleet ovat edullisia ja täyttäviä hiilihydraattilähteitä, jotka auttavat pitämään nälän loitolla.
  5. Tee ruokaa itse: Valmista ateriat itse raaka-aineista sen sijaan, että ostaisit valmiita eineksiä. Kotitekoiset ateriat ovat yleensä edullisempia ja terveellisempiä.
  6. Suunnittele annoskoot: Ota huomioon annoskoot ruokia valmistaessasi, jotta saat aterioista riittävän täyttäviä. Älä valmista liikaa ruokaa, jotta vältät hävikin.
  7. Käytä mausteita: Mausteet, kuten suola, pippuri, curryjauhe ja valkosipuli, antavat makua ruokiin ilman suurta lisäkustannusta. Ne voivat tehdä edullisista raaka-aineista herkullisempia.
Esimerkkiateria 3,33 euron päiväbudjetilla:
  • Aamiainen: Kaurapuuro veden tai halvan maidon kanssa, maustettuna esimerkiksi hunajalla tai kanelilla.
  • Lounas: Riisi- tai pastapohjainen salaatti vihannesten ja halpojen proteiininlähteiden, kuten pavun, herneen tai tonnikalan, kanssa.
  • Välipala: Omena tai banaani.
  • Päivällinen: Keitto tai kasvispata edullisista vihanneksista ja papuista tai linsseistä.
  • Iltapala: Voileipä leivästä, juustosta ja halvasta kinkusta tai kananmunasta.

Tässä on toinen esimerkki, kuinka voit syödä 3,33 eurolla päivässä:
Aamiainen:
  • Kaurapuuro veden tai halvan maidon kanssa.
  • Lisää puuroon hieman halpaa hunajaa tai hilloa makua antamaan.
Lounas:
  • Riisipohjainen kasviscurry.
    • Käytä halpaa riisiä ja lisää siihen kasviksia, kuten porkkanaa, paprikaa ja kukkakaalia.
    • Mausta curryjauheella, suolalla ja pippurilla.
  • Lisäksi voit syödä salaattia halvoista vihanneksista, kuten kurkusta, tomaatista ja salaatinlehdistä.
Välipala:
  • Omena tai päärynä.
  • Voit myös syödä halpoja pähkinöitä, kuten maapähkinöitä tai auringonkukansiemeniä, jotka tarjoavat hyvää energiaa.
Päivällinen:
  • Pasta bolognese.
    • Käytä halpaa pastaa ja valmista bolognesekastike halvasta jauhelihasta tai soijarouheesta.
    • Voit lisätä kastikkeeseen sipulia, valkosipulia, tomaattimurskaa ja mausteita.
  • Tarjoile pastan kanssa höyrytettyjä vihanneksia, kuten parsakaalia tai porkkanoita.
Iltapala:
  • Voileipä halvasta leivästä.
  • Voit täyttää leivän halvalla juustolla tai leikkeleillä.
  • Lisää joukkoon halpoja vihanneksia, kuten kurkkua ja tomaattia.
 
vierailija
Hmm. Satanen kuussa olis n. 3 € / päivä. Kuulostaa äkkiseltään vähältä, mutta kyllä mä uskon, että sillä eläisi. Ruoka sitten vain olis aika yksinkertaista eikä yhtään mitään herkkuja voisi ostaa. Mutta aamulla kaurapuuroa (ja pakastimesta niitä marjoja, jos on). Lounaaksi makaronilaatikkoa/perunakeittoa tai pmuuta halpaa, illalla taas kaurapuuroa. Välipalalla itsetehtyä leipää. Kahvi pitäis jättää pois kokonaan. Samoin levite ja leikkeet ja juusto. Tylsää olis noin kitkutella.
Perunakeittoa saa eurolla jo tosi paljon. Ehkä siitä voi sit syödä toisenkin päivänä, ja saa ostettua leikkeleen.
 
vierailija
Kuinka iso pakastin pitää olla että sinne mahtuu marjoja JOKAPÄIVÄISEEN käyttöön?
Lasitölkkeihin voi säilöä kuumaa marjahilloa. Säilyvät vuosikausia syömäkelpoisina kannen pysyessä tiiviisti kiinni. Säilyvät huoneen lämmössä ei tarvitse olla kellaria. Riippuu päiväannoksesta 100 grammaa päivässä tekee vuodessa 36,5 kiloa marjoja mahtuvat melko pieneen pakastimeen jos ei ole muuta pakastettavaa.
 
vierailija
Lasitölkkeihin voi säilöä kuumaa marjahilloa. Säilyvät vuosikausia syömäkelpoisina kannen pysyessä tiiviisti kiinni. Säilyvät huoneen lämmössä ei tarvitse olla kellaria. Riippuu päiväannoksesta 100 grammaa päivässä tekee vuodessa 36,5 kiloa marjoja mahtuvat melko pieneen pakastimeen jos ei ole muuta pakastettavaa.
Onhan siellä pakkasessa myös kaikki kalastetut kalat, hirven lihat, miinus 60% lihat s-marketista. Ja sitten pitää olla marjoja myös niihin kiisseleihin, keittoihin ja piirakoihin.
 
vierailija
[QUOTE='vierailija, post: 34269861"]
Riisikin kannattaa syödä tummana riisinä, jossa huomattavasti vaaleaa enemmän ravinteita.
[/QUOTE]
Mut arseenin takia ei yhtään. Kvinoa kasvaa Suomessa
 
vierailija
Itse olin vuosia sitten alennetulla tt-tuella (sossun naiset eivät pitäneet naamastani) ja kyllä tiukkaa teki.

Rahaa EI riittänyt ruokaan, vaan jouduin syömään/hakemaan ruokaa lapsuudenkodistani.

Kyllä hävetti.

Ja satanen kuussa ei todellakaan riitä ruokaan, vaikka tänään olen hyväpalkalkkaisessa työssä.

Sen verran vähän en minäkään syö, että tuolla eläisin.

Ruokaan menee kuussa 250-300 e.
 
vierailija
vierailija
Lasitölkkeihin voi säilöä kuumaa marjahilloa. Säilyvät vuosikausia syömäkelpoisina kannen pysyessä tiiviisti kiinni. Säilyvät huoneen lämmössä ei tarvitse olla kellaria. Riippuu päiväannoksesta 100 grammaa päivässä tekee vuodessa 36,5 kiloa marjoja mahtuvat melko pieneen pakastimeen jos ei ole muuta pakastettavaa.
Meillä ei ehkä riitä mut kurkkuja ei ole ostettu vuosikausiin kun niitä ei ole luomuna
Miksi et kasvata itse?
 
vierailija
Tuossa listassa on kyllä paljon asioita, jotka eivät ole halpoja. Esimerkiksi tonnikala ei todellakaan ole mitään halpaa ruokaa.
Jep. Tonnikala oli halpaa ennen 1980-lukua ja sieltä on se ajatus, että se olisi halpaa opiskelijaruokaa. Toisaalta on kyllä sanottava, että tonnikala toimii vaikkapa pastakastikkeessa melkeinpä mausteen lailla eli sitä voi käyttää tosi vähän ja säästää sillä tavalla. Mutta se on laihdutuskikka eikä halvalla elämisen kikka koska kilohinta tonnikalalla on edelleen hurja.
 
Jep. Tonnikala oli halpaa ennen 1980-lukua ja sieltä on se ajatus, että se olisi halpaa opiskelijaruokaa. Toisaalta on kyllä sanottava, että tonnikala toimii vaikkapa pastakastikkeessa melkeinpä mausteen lailla eli sitä voi käyttää tosi vähän ja säästää sillä tavalla. Mutta se on laihdutuskikka eikä halvalla elämisen kikka koska kilohinta tonnikalalla on edelleen hurja.

Mutta jos ostaa hieman kalliimpaa oliiviöljyyn säilöttyä ja käyttää myös öljyn tulee siitä energia-laatu-hintasuhteeltaan aikalailla nerokas.
 
vierailija
Tuossa listassa on kyllä paljon asioita, jotka eivät ole halpoja. Esimerkiksi tonnikala ei todellakaan ole mitään halpaa ruokaa.
Käsittääkseni koko purkkia ei tarvitse syödä kerralla. Varsinkin, jos se on öljyyn laitettu, siinä on tosi paljon kaloreita. Kuten roosaruusa sanoi. Yhdestä purkista vois syödä siis 2-3 kertaa, riippuen siitä, mitä muuta syö päivän aikana.
No, toi lista oli joka tapauksessa tekoälyn tuottama, et ei sitä voi ehkä kirjaimellisesti ottaa.


Ja sit: 1/2 purkkia tonnikalaa, salaatti(ruukku) ja puolikas kurkku on jo hyvä määrä lounasta toimistotyöläiselle. Jos tekee fyysistä työtä, siihen tarttis vielä leipää tms kaveriksi. Jos on 220cm pitkä bodari tai mörkö-Antti, niin lisukkeeksi tarvitsee paistetun kanan kokonaisena.
 
vierailija
Mutta jos ostaa hieman kalliimpaa oliiviöljyyn säilöttyä ja käyttää myös öljyn tulee siitä energia-laatu-hintasuhteeltaan aikalailla nerokas.
Totta. Itse en vaan siedä sitä öljyn makua kun se on tosiaan niin voimakas se maku. Mutta aikanaan kyllä laihdutin tonnikalapastalla kun siinä ei oikeastaan ollut kuin sellaisen 80 gramman tonnikalapurkin kala, tomaattimurskaa ja pastaa. Välillä joku herne-maissi-paprika-pussi. Sitä söin monena päivänä viikossa. Lisäproteiinia sain sitten herasta, jota naukkailin punttisalin jälkeen, mutta siinäkään ei paljon kaloreita ollut, niin paino putosi melkein huomaamatta. Mutta sitten alkoi tonnikala tökkiä eikä oikein maistu vieläkään. :D
 
vierailija
Nyt on taas se aika vuodesta, kun voi luonnosta kerätä nokkosta, vuohenputkea, voikukkaa ja horsmaa syötäväksi. Ilaista ruokaa. Toki kaupungissa taas vaikeampaa, jos ei ole omaa puutarhaa. Ite en ainakaan mistään yleisestä puistosta menisi keräämään, kun ei tiedä, kuinka moni koira sinne on niihin vuohenputkiin kussu.
 

Yhteistyössä