Miten estää poikaa olemassa uskossa?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Me mieheni kanssa olemme ateisteja eli emme usko Jumalaan, Jeesukseen, Taivaaseen, Helvettiin tai mihinkään mitä Raamattu kertoo tai mitä kristinusko opettaa. Me emme halua, että kotonamme on mitään kristinuskoon tai muihin uskontoihin viittaavaa materiaalia tai että täällä luetaan hengellistä kirjallisuutta, kuunnellaan hengellistä musiikkia, rukoillaan jne. Lapsemme saavat sitten aikuisina kun he asuvat poissa kotoa uskoa vapaasti mihin tahansa uskontoon mutta täällä kotona sitä ei sallita.

Nyt kuitenkin on käynyt selvästi, että 9-vuotias esikoinen on salaa jo jonkin aikaa uskonut esim. Jumalaan, toivonut että hän pääsee kuoltuaan Taivaaseen ja salaa rukoillut esim. nukkumaan mennessään iltarukouksen. Viime viikolla hänet yllätettiin lukemassa salaa jonkinlaista lasten Raamattua jonka hän oli salaa lainannut kirjastosta.

Miten saamme mieheni kanssa estettyä pojalta nämä touhut? Olemme tehneet hänelle selväksi, että esim. Jumalaan uskominen, Taivaaseen pääsyn toivominen, rukoileminen ja hengellisen kirjallisuuden lukeminen on tässä talossa kielletty. Eli pojan pitää näistä tavoista luopua jos hän haluaa tämän talon katon alla asua. Kuitenkin poika sanoo, että hän ei voi sille mitään, että hän uskoo Jumalaan ja haluaa rukoilla esimerkiksi, että me kaikki perheenjäsenet pysymme terveinä. Kuitenkin se on kielletty täällä talossa. Mitä tässä pitäisi tehdä? Onko tässä ainoa mahdollisuus lähettää poika vaikka johonkin sukulaisperheen luokse asumaan jos hän ei suostu luopumaan uskostaan siihen asti kunnes on täysi-ikäinen ja on muuttanut pois kotoa? Silloin hän saa vapaasti uskoa Jumalaan, toivoa Taivaaseen pääsyä, lukea hengellistä kirjallisuutta, rukoilla ja tehdä muuta yhtä turhaa vaikka 24/7 koska hän ei enää asu tässä talossa.
 
vierailija
Suomessa on jokaisella uskonnonvapaus. Salli se lapsellesi ja laita pää tyynyyn illalla.

Vieläkö joulupukki tuo kuitenkin lahjat Jeesuksen syntymäpäivän tienoilla, vai oletteko vanhemmat silloin töissä ja arki rullaa pyhien ohi ilman joulukoristeita ja kuusta?
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777

Yhteistyössä