mitäs tekisit jos asiat menis niin pitkälle

vierailija
Töissä täytyy käydä kuten ennenkin ja koira on silloinkin pakko lenkkeilyttää, joten ei vaikuttaa juur millään tavalla. Täällä malla on noita mettiä riittämiin, että ei tarvi törmätä kehenkään koiraa ulkoiluttaessakaan. Kauppaan ja apteekkiin pääsis varmaan vetoamalla, että on vielä työajalla ja tavarat menee asiakkaille. T: Kotihoitsu
Jos verrataan muualla Euroopassa missä oli ulkonaliikkumiskielto jo viime keväänä voimassa niin pakolliset menot (työt, ruokakauppa, apteekki, ym). olivat auki ja sallittuja. Siinä samassa sai ulkoiluttaa lemmikkejä ja muutenkin sai ulkoilla vaikka ei omista lemmikkiä.

Tuolla ulkonaliikkumiskiellolla halutaan ensisijaisesti estää sitä että ihmiset eivät turhaan sosialisoi julkisilla paikoilla tai yksityisissä kodeissa ja sitä kautta levitä koronaa. Toisin sanottaen sosiaaliset kontaktit rajataan välttämättömyyksiin. Fiksumpi kaveri on hoksannut tarkoitusperän jo ennestään ja sen hänen elämässään mikään ei muutu, koska hän jo tietoisesti välttää tarttuttamasta itseään että muita.

Sitä en tosin ymmärrä miksi esim. Alankomaissa on aikarajoituksellinen ulkonaliikkumiskielto. Eikö se ole parempi, että esim. työttömät taikka työlliset yökyöpelit voivat asioida yöllä ja välttää kaupassa turhat jonot ja korona-altistukset? Itse näin netin kautta toimivana yrittäjänä ja muutenkin "yöeläimenä" olen kokenut että paras aika käydä kaupassa on yöllä kun ei tarvitse jonottaa tai muuten väistellä ihmisiä ilmankin koronaa, mutta koronapandemian kanssa luulisi että se on parempi että ulkonaliikkuminen olisi mahdollisimman hajautettua.
 
Niin oliko se nyt tehohoidossa parhaillaan 21 ihmistä Suomessa. Äkkiä ulkonaliikkumiskielto, kaasunaamarin käyttöpakko ja jodikuuri ydinlaskeuman varalle. Kansallinen hätätilanne on päällä, 21 ihmistä sentään. Kamalaa.
Olet siis sitä mieltä, että ikäviä asioita ei kannata estää vaan mielummin korjata raadot kun pahin on tapahtunut?

Olisiko Ruotsin tilanne tavoittelemisen arvoinen:
  • Tähän asti tartuntadiagnoosin saaneita 556 289, kuolleita 11 247
  • Tiistaina 26.1. uusia tartuntoja 9 123 , uusia kuolemia 242
  • Covid-19-tehohoidossa 275 ihmistä, reilusti vähemmän kuin vuodenvaihteessa, koska maassa viimeinkin otettiin rajoituksia käyttöön. Olemassaolevista tehohoitopaikoista nyt noin puolet koronapotilaiden käytössä. Osastohoidossa 1 851 henkeä.
  • Vuoden takaiseen verrattuna BKT laski Suomessa 6,1 prosenttia vuoden 2020 toisella neljänneksellä ja 2,8 prosenttia kolmannella neljänneksellä, Ruotsissa 7,1 prosenttia ja 2,7 prosenttia. Mikä oli siis Tegnell-strategian hyöty taloudelle?
  • Novus-tukimuksen mukaan Ruotsissa 60 000 ihmistä on sairastanut koronaa yli 10 viikkoa.
 
Viimeksi muokattu:
Teinit ja opiskelijat todellakin haluavat oppilaitosten sulkemista ja ulkonaliikkumiskieltoa. Muuten ei heidän toimintaansa voi käsittää, koska yliopisto-opiskelijoilla lienee jonkinlainen käsitys syy-seuraussuhteista.

 

Yhteistyössä