Mitäs kun poika menee kouluun?

Minua hirvittää ihan suunnattomasti syksyllä alkava koulu. Koulumatkan kulkeminen, miten poika pärjää koulussa, saako kavereita jne jne... Onko jollain samanlaista paniikkia...?????

Ja sitten vielä miten järjestä koululaisen hoidon iltäpäivällä.
Vanhemmat ollaan molemmat vuorotöissä ja aika usein iltavuoroissa. Jotain tarttis järjestää mutta en vain tiedä mitä...
Olen ajatellut että voisin hankkia kotiin hoitajan jotta kotona olisi aina joku kun poika tulisi koulusta ja samalla typy 2v saisi olla kotihoidossa, mutta ei taida keskituloisen perheen rahavarat riittää tuollaiseen vaikkei tarvittaiskaan hoitoa kuin n.10 päivää kuussa... Ja vaikka rahat riittäisikin niin mistä ihmeestä löytäisin jonkun kuka haluaisi työskennellä sen 10 päivää kuussa ja todella epäsäännöllisin työajoin.
Ja töissä kuulin että lapsella jonka vanhemmat ovat vuorotöissä olisi vuorohoito-oikeus 10-vuotiaaksi asti, mutta en tiedä tuostä systeemistä mitään, miten mahtaa toimia, kuka vie kuka hakee, ja minne/mistä??????

Kellään ollut samoja ongelmia ja niihin hyviä ratkaisuja tai vinkkejä...???
:headwall:
 
hmmmm
Ainakin semmonen on, että jos lapsi on alle 3-v, ekaluokkalainen (ja muistaakseni myös tokaluokkalaiset että eskarilaisen kohdalla sama juttu), ja vanhemmat tai toinen vanhemmista käy osa-aikaityössä max 30 h / vko, Kela maksaa pientä hoitorahaa, taitaa olla nettona 50 e / kk mutta parempi kuin ei mitään.

Lisäksi olen ymmärtänyt että työnantaja on velvollinen järjestämään ekaluokkalaisen (ja myös tokaluokkalaisen?) vanhemmalle päivätyötä. On oikein laki tästä asiasta.

Eka asiasta tietoa Kelasta, toka asiasta tietoa oman työpaikkasi liitosta tai esimieheltä tai luottamusmieheltä.
 

Yhteistyössä