Mitä tiedätte alkuihmisten (luolamiesten) seksielämästä?

Kiinnostaisi keskustella aiheesta ja jos joku tietää asiasta niin jaa toki tietosi kanssamme :)

Sen tiedän, että alkuihmiset sekstasivat ristiin ja rastiin toistensa kanssa, ei ollut vakituisia kumppaneita. Seksiä harrastettiin kaikkien kanssa (myös neandendertalilaiset modernien ihmisten kanssa jne eri rodut keskenään) ja jälkeläisistä pidettiin yhdessä huolta kun ei voinut tietää lasten isiä.

Mutta oliko seksi vain miesten juttu, saivatko naiset siitä jotain irti? Tykkäsivätkö ne siitä? Oliko seksi eläimellistä kuin nykyajan raiskaajilla eli napataan jokin nainen kiinni, hakataan hiljaiseksi, kaadetaan maahan ja survotaan "se" sisään? Vai oliko nainen mielellään jutussa mukana, saiko orgasmeja ja halusiko myös sitä?
Tjaah, vaikeita kysymyksiä. Näin oon ymmärtänyt että äijät kolkkas nuijalla naaraan itselleen, varmaan kävi vahinkoja ja joskus kolkattiin liian lujaa, ettei siinä sitten enää pystytty jatkamaan sukua keskenään :(

Muilla eläimillähän se menee niin, että naaras on vaan lyhyen ajan kiimassa ja sitten ne antautuu vaistonvaraisesti, kun on oikea hetki munasolun hedelmöitymiselle. Ja uroot haistaa sen hetken ja sitten tapellaan kuka saa lisääntyä. Ihmisnaaras taas ei oo vuodenajoista riippuvainen ollut, vaan kerta per kk onnistuu keskimäärin, jos ei ole tiineenä, imetyskin taitaa vaikuttaa.

Eli jos naarasta ei ollenkaan kiinnostaisi lisääntyminen, niin periaatteessa sen huonot geenit ei jatku, ja normaalit yksilöt evoluution juoksussa lisääntyy. Näinhän se menee, kun ihmiskunta se vaan lisääntyy edelleen, ja ihan liian vauhdikkaastikin. Siis, luolanaaraatkin sai varmaan jotain irti, ellei sitten lisääntyminen perustunut silloin aina väkisinottoon. Kolkkaus ja nainti, paha siinä on mitään vastaan sanoa. Rumaahan se olisi niin, mutta se on sitten kuulunut evoluutioon, ja piste. Pulinat pois ;)

Onhan se voinut tosiaan olla niinkin, kun nyt seuraa näiden alkukantaisten mamupartalasten käyttäytymistä sivistysmaissa naisia kohtaan. Ne onkin varmaan aika lähellä luolamiehiä vielä, kehitys junnaa niillä vuosituhannesta toiseen täysin paikallaan. Eikä juuri muuta osata sanoa, ja sekin huutaen, kuin jotain helkutin "allahu akbaria" :cautious:
 
vierailija
Katsoin joskus dokumenttia bonoboiden elämästä. Bonobot ovat simpanssien ohella toinen ihmisen lähimmistä sukulaisista. Bonobot ja simpanssit erosivat yhteisestä kehityslinjastaan ilmeisesti n. miljoona vuotta sitten pitkän kuivan kauden aikana. Kuivuuden jälkeen bonobot asuttivat alueita, joilta gorillat olivat kadonneet. Simpanssit taas asustelevat samoilla alueilla kun gorillat, minkä takia niiden on pakko hankkia ruokansa puista. Bonoboille ruoan saaminen on helpompaa ja ruokaa on enemmän kun ne voivat etsiä sen maasta.

Tämän seurauksena niille on jäänyt enemmän aikaa ja energiaa seksille. Bonobonaaraat käyvät säännöllisesti parittelemassa urosten kanssa ja kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään. Seksi ei ole pelkkää lisääntymistä, vaan tapa huolehtia sosiaalisista suhteista ja pitää yhteiskuntarauhaa yllä. Simpanssiyhteisöissä parittelu on lähinnä lisääntymistä ja usein sellaista, mitä ihmisyhteisössä kutsutaan raiskaukseksi. Simpanssit ovat selvästi väkivaltaisempia kuin bonobot ja urokset dominoivat naaraita aggressiivisesti. Sekä simpanssit että bonobot parittelevat kaikki kaikkien kanssa -ajatuksella, minkä ideana on evoluutiobiologien mukaan estää uroksia tappamasta poikasia, mutta simpanssien parissa poikasten tappaminen on kuitenkin kohtalaisen yleistä.

Bonoboiden seksikäyttäytyminen on varmaan lähimpänä ihmistä kaikista eläimistä. Seksi kaupankäynnin välineenä, aggression vähentäjänä ja mielihyväntuottajana ovat sellaisia asioita, jotka ovat läsnä niin bonobo- kuin ihmisyhteisöissä ja ovat varmasti olleet myös ns. luolamiesaikoina. Henkilökohtaisesti en usko, että ihminen olisi ollut jotenkin massiivisen erilainen seksikäyttäytymisessään ennen maanviljelyä, eli että elämä olisi ollut jonkinlaista jatkuvaa ryhmäseksiorgiaa. Perustan tämän fiilikseni sille, että mustasukkaisuus on hyvin vahva ja todellinen tunne ihmisissä eikä se varmasti ole mikään muutamassa tuhannessa vuodessa kehittynyt juttu, vaan enemmän sitä liskoaivokamaa. Mutta ympäriinsä paneskelu on varmasti ollut ihmisyhteisöjen juttu kuten se on nykyäänkin. Sekä miehet että naiset pettävät usein ja elävät vielä enemmän polygamiassa kun ei ole sovittu parisuhteesta, vaan ainoastaan hengaillaan yhdessä. Luolamiesyhteisöt ovat varmaan olleet sellaisia, joissa ei ole ollut tiukkoja parisuhteita, vaan sen sijaan on harrastettu seksiä eri partnerien kanssa, vaikka ehkä ei aina niiden toisten partnerien silmien edessä. Säännöllinen seksi on luonut yhteisön sisäistä koheesiota ja tuonut yhteisvastuuta koko porukan hyvinvoinnista.
 
vierailija
Ainakaan miehet eivät ole kehittyneet yhtään niistä luolamies ajoista eli kyllä naiset nykyäänkin harrastavat seksiä luolamiesten kanssa. Siis jos yleensä harrastavat. Useimmat kai eivät.
 
Kartanolainen
Mutta oliko seksi vain miesten juttu, saivatko naiset siitä jotain irti? Tykkäsivätkö ne siitä? Oliko seksi eläimellistä kuin nykyajan raiskaajilla eli napataan jokin nainen kiinni, hakataan hiljaiseksi, kaadetaan maahan ja survotaan "se" sisään? Vai oliko nainen mielellään jutussa mukana, saiko orgasmeja ja halusiko myös sitä?
[/QUOTE]

Mutta noinhan miehet ovat aina toimineet naisten suhteen. Niin pitkään kuin ihmisiä on ollut olemassa. Siis että jokainen yhdyntä on raiskaus aina.