mitä tehdä päiväunien sijaan?

  • Viestiketjun aloittaja muumuu
  • Ensimmäinen viesti
muumuu
Kohta 3 vuotias neiti kyllä nukkuisi päiväunet mutta joutuu tappelemaan kauheasti ennenkuin saan hänet ja tuntuu turhalta tapella tunnin takia ja huutaa lapselle joka saammuu vasta noin puoli h-tunti sänkyyn laittamisesta...Ilta onkyllä aika kiukkuinen mutta varmaan tottuu äkkiä ja yöuni varmaan pitkittyy vähän? Mitä voisi tehdä päiväunien sijaan kun eihän tuo pieni voi jaksaa aamu 7 juosta ilta 8.....Miten muilla 2,5 - 3 vuotiailla menee?
 
Meidän neiti täyttää ens kuussa vasta kaks, mutta oli kans melkoista tappelua toi nukkumaan laittaminen. Kylmästi lakkasin nukuttamasta, ollaan pihalla tai leikitään tai vaan ollaan. Kävi sitten niin että usein haluaakin mennä unille ja se on sitten helppoa. :) Kyllähän illat joskus on aika kiukkuisia, mutta sitten ollaan taas pihalla, ettei muutakun puuroa huiviin ja sitten nukkumaan. Kyllä ne aika pian tottuu siihenkin rytmiin ja aamut on venyneet mukavasti! B)
 
marika18
meillä poika jätti myös päikkärit pois vähän reilut kaksi vuotiaana..ja on nyt 3v.Päiväunien sijasta leikitään,ollaan pihalla tai käydään kylässa tms..hyvin on pärjännyt ilman uniakin.joskus illalla tietysti kiukuttaa mutta nukahtaa aikaisin(yleensä klo 19-20),ja aamulla nukkuu pitkään. :)
 
Meillä kaikki mukulat ovat lopettaneet vähitellen päiväunensa 1.5-2-vuotiaina.Nukkuvat tosin sitten yöllä 12-13 tuntia putkeen heräämättä (myönnän, se on luksusta..). Päikkärien tilalla oon lukenut satuja,innostunut joskus itsekin tarinoimaan mitä nyt keksii jne. Pääasiassa ollaan siis löhöilty parisängyn päällä koko jengi n.puoli tuntia -tunti.joku on saattanut silloin tällöin nukahtaakin siihen (raskausaikana varsinkin minä).
 
RoPi
Meidän esikoinen lopetti päiväunet kun pikkusisko syntyi (ikää silloin 1v7kk) Meillä päiväuniaikaan pikkuneiti menee omaan sänkyynsä nukkumaan ja isompi sohvalle pötköttelemään. Katsoo siinä sitten piirrettyjä tai lukee kirjoja, joskus väsyneenä nukahtaakin. Nii, ikää on isommalla nyt 3v4kk.
 
Sarita-80
Meillä 3v tyttö nukkuu satunnaisesti päikkäreitä.
Jos herää ennen 9 ja olemme aamupäivällä ulkona niin sitten yleensä on 1 aikoihin valmis 2h päikkäreille. Illalla käy nukkumaan 8-10, riippuu siitä olemmeko olleet ulkona - siellä peuhatessaan väsyy selkeästi enemmän.
Mutta on ihan selvää että esim. sadepäivinä, kun emme ole ulkona, tai jos aamulla nukuttu pidempään niin päikkäreille laittaminen on ihan turhaa huudatusta.
 
pojat02ja04
Meidän vanhempi poika 1,8-vuotias on ruvennut nyt jättämään päiväunet silloin tällöin pois...Joskus hän vaan leikkii ja höpöttelee omia juttujaan sängyssä... Pakko laittaa unille joka toinen päivä...muuten poika on niin kärttynen joka asiasta, ettei kukaan jaksa... :eek: =)
 
Meillä tyttö nyt 3v. eikä oo enää puoleen vuoteen saatu päiväunille. Luovuin siitä tappelemisesta, kun ei tullut muuta kuin kiukkua ja huutoa talo täyteen. Yritän kuitenki rauhoittaa iltapäivällä pienen hetken, n. puoli tuntia, esim. luetaan kirjaa tai pistän tytön kattomaan videoita ettei riehu koko päivää. Illalla sitten mennään nukkumaan vähän aikaisemmin kun alkaa väsyttää ja nukutaan kellon ympäri.
 
Äiti-65
En halua kenenkään tekemisiä moittia, enkä neuvoa. Pieni vinkki vaan. Ne päikkärit olis hurjan tärkeitä ihan lähelle kouluikään asti, jos ei ihan nukuta niin ainakin hyvin huilataan ja luetaan vaikka satuja ym. pötköllään. Se vaikuttaa lapsen kehitykseen. Lukekaapa Keijo Tahkokallion kirja "Kotipesän lämpöä etsimässä". Hurjan hyvä psykologi, joka kirjoittaa hyvää tietoa ja mukavaa luettavaa ja hyviä esimerkkejä lapsiperheen arjen kommervenkkeihin. Suosittelen lämpimästi. Olen saanut osallistua hänen luennolleenkin kerran niinkuin moni muukin varmasti ja paljon on tullut ajattelemisen aihetta omankin perheen arjen selvittämiseen. Meitä kun on kohta jo seitsämän.
 

Yhteistyössä