mitä teen

  • Viestiketjun aloittaja uhma
  • Ensimmäinen viesti
uhma
mikä avuksi tyttö on kohta 4vuotias ei tottele ensommäisellä eikä toisella käskyllä ennenku korottaa ääntä ja uhkailee käyttää sana tyhmä jatkuvasti läpsii muita lapsia ketkä leikkiihänen huoneessaannäyttää jo äitille kieltä ja äiti on tyhmä mitä teen
 
sad mummy
Hei! Ihan kuin meillä poika ,. Ei kai siinä oikein mitään voi muuta kuin säilyttää vaan oma malttinsa ja yrittää puhua "järkeä". Meillä vähän laannuttaa pojan kiukkua se että sanoo tuommoisen käytöksen tekevän äidinkin surulliseksi ( surkea ilme päälle)... Vaikutus saattaa kestää muutaman minuutin kunnes uusi "vastoinkäyminen " hyökkää niskaan ja tilanne uusiutuu. Selvät rajat pitää pitää ja käyttäytyä itse aikuismaisesti ja lempeästi. Näin meillä yritetään; mites muilla?
 
En ehkä kehoittaisi syyllistämään lasta kovin pitkälle. Ole peräänantamaton. Tee selväksi että väärinkäytöksestä tulee rangaistus ja hyväksyttävästä käytöksestä seuraa hyväksyntää. Esim muiden lasten kanssa ei voi leikkiä jos lyö. Jos lapsi siis lyö, hänet eristetään muiden lasten seurasta. Kun pahin kiukku laantuu selvitetään, ettei muita voi lyödä, jos tahtoo leikkiin mukaan. Sitten yritetään uudestaan. Kun sinä et anna periksi, lapsi huomaa sen kyllä aikanaan.
 
Meillä ei 4,5v tyttö tottele ollenkaan. Näyttää kans kieltä ja hokee tuota tyhmä-sanaa jatkuvasti. Lisäksi kiusaa pikkusiskoaan (2v). Onkohan tää jotain kotihoidon aiheuttamaa uhmaa vai esiintyykö ihan yleisesti ikäryhmässä? ;)
 
Meilläkin kovasti uhmataan.Omaa jaksamistani vähentää päänsärky,joka raskausajan jälk.Iskeny helpommin,ja nyt tytön kiljuminen/raivoaminen sitä aiheuttaa.Se sitten lisää omaa ärtyneisyyttäni. :'( Tytär nyt 2,5 vuotias.Tarkemmin:torstaina tulee 2,5 täyteen.VINKKEJÄ päänsärkyongelman takia kaipaan. :attn: Korvani eivät siedä tulppiakaan korviini. :(
 

Yhteistyössä