Seinäjoen seudun "erikoisuus", jauhelihakastiketta. Itse en tykkää, kun en täältä alunperin ole, mutta mies ja muksu syö innoissaan. Ja puolukkaa tietysti myös. Itse tykkään joskus paistaa aamupalaksi, mansikkahillon kera.
Pinaattilettuja (aina itse tehtyjä), puolukkasurvosta, porkkanaraastetta. Ei mitään muuta lisuketta. Aika harvoin noita teen lounaaksi. Enemmänkin välipalaksi. Jos lounaalla on niitä niin sitten tukevampi välipala esim. lihapiirakkaa/pizzaa/hampurilaista.
Meillä pinaattilettuja syödään silloin kun ei ehdi laittaa mitään ruokaa ja saattaa olla vaikka kiire, joten lisukkeena on vaan puolukkasurvosta ja/tai raejuustoa ja häthätää pilkottu simppeli salaatti.
Mun mielestä taas maustetut letut ovat pääruoka eikä mikään välipala. Itse tykkään perunoiden ja kananmuna- tai sienikastikkeen kera. Muut meillä eivät noita huoli, joten joskus on laitettu sipattia. Kaikkein suosituin kuitenkin on ollut, kun oon oikaissut ja tarjonnut keralla kaupan valmista broilerisalaattia, jotain majoneesi- tai ranskankermapohjaista.