Mitä tää on ja mitä teen, pari kertaa kun menkat on loppunut alkaa armoton pilden kutina

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Nyt kolmatta kertaa jo. Käytän kuukuppia ja heti kun menkat loppuu ja otan kupin pois alkaa hirveä pilden kutina! Sisältä ja aukolta kutittaa niin julmetusti. On tosi vaikea olla pari päivää ja siren se menee yhtäkkiä pois ja tulee uudelleen kun seuraavat menkat loppuu. Ei ole tule mitään valkovuotoa, ei hajuja, ei töhnää, ei mitään. Eli ei mikään perinteinen hiivatulehdus.
Miten voisin estää, että seuraavan kerran ei tule tota?
Tänään aamulla kutina ja polttelu oli niin mieletöntä että kastoin pienen tamponin piimään, työnsin sisään ja sivelin koko alapäähän piimää. Nyt tuntuu helpottavan mutta en uskalla nousta tästä tai ehkä se alkaa taas.
Hiivalääkkeitä minulla ei ole enkä pääse apteekkiin eli jos pitää sellaista ottaa niin joudun tilaamaan nettiapteekista mikä taas kestää kauan.

Onko jotain tablettia tai luontaiskeinoa tai jotain lievittää tota kutinaa ja varsinkin ehkäistä kutinaa???

En käytä hormoneja, minulle on tehty steri. Oltiin yhdynnässä heti kun menkat loppui ja seuraavana aamulla alkoi se kutina. Pesin itseni hyvin illalla bideellä.

Apua.....!

T. Kutina Kaisa
 
vierailija
Laita maitohappobakteerikapseli iltaisin. Tai maustamatonta jugurttia (yäk).
Ootko syönyt esim suklaata menkkojen aikaan tavallista enemmän? Mikä nyt siis erittyisi virtsan mukana ja aiheuttaa kutinan.
 
vierailija
Kiitos teille asiallisista vastauksista! Kuppi on muovia, ei lateksia.

Auttaisikohan suun kautta otettavat maitohappobakteerit? Jos ottaisin niitä joka päivä?

T. Kutina Kaisa

Ps. Se piimä auttoi, nyt ei tunnu enää niin kauhealta.
 
vierailija

Ei se suun kautta nautittava ainakaan heti auta. Tietenkin, jos vetää koko kuukautisten ajan, niin ehkä, mutta toisaalta kun sen ongelman aiheuttaa veri, joka on konkreettisesti siellä emättimessä tasapainoa sotkemassa, niin kai lääkekin on parempi sinne saada.
 
  • Tykkää
Reactions: r0s