Mitä pitäis syödä kun haluaa vältellä hiilihydraatteja?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Riippuu siitä kuinka paljon syöt hiilihydraatteja nyt.

-Jos syöt ruualla kaksi perunaa, niin syö vain yksi.

-Pastaa ja riisiä vain desin verran ruoka annosta kohtiq.

-Leipää ei tarvitse joka tilanteessa syödä, se yksi siivu jotain riittänee tai jätät kokonaan pois. Ja aina mahdollisimman runsaskuituista, ei mitään ranskanleipää.

-leivokset, pullat, vaaleajauhoiset hommat ja herkut kokonaan pois ruokavaliosta, tai niin että sallii itselleen noita silloin tällöin. Harva elää niin lopun elämäänsä, ettei söisi mitään herkkuja, jotenka mistään ei kannata totaalisesti kieltäytyä.


Tuota rataa vähentää jo hyvin hiilihydraatteja , kun ei halua niitä kokonaan jättää pois ja enemmän proteiinipitoisia asioita tilalle.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
vierailija
Kyllä se aikalailla tarkoittaa. Rasva on energian lähde, ei proteiini. Proteiini metabloituu hiilariksi, jos sitä tankkaamalla tankkaa. Jos rasvaa ei saa tarpeeksi, ei elimistö mene ketogeeniseen tilaan.
Joo, mutta esim. kananmunan energiasta 61 prosenttia tulee rasvasta. Lihan energiasta 20-70 prosenttia tulee rasvasta vähän eläimestä ja ruhonosasta riippuen. Pekonin kohdalla yli 80 prosenttia. Lohilla ja muilla rasvaisilla kaloilla prosentti on n. 60. Juustoissa 50-80 prosenttia.

Eli ei tarvitse läträtä öljyllä tai puputtaa voita tai kookosrasvaa kahvissa tai mitään muutakaan ylimääräistä. Riittää kun syö normaalisti eikä pelkästään vähärasvaisia ruoka-aineita kuten broilerin rintafilettä (energiasta 16 % rasvasta). Se riittää siihen, että suurin osa energiasta tulee rasvasta.
 

Yhteistyössä