Mitä on lemon curd -tahna??

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja vuh
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
V

vuh

Vieras
Krääääk! Valitsin juhlakakuksi sitruuna-valkosuklaakakun, johon tarvitaankin sitten näköjään jotain lemon curd -tahnaa?? Mitä se on? Millä sen vois korvata, täältä tuppukylästä tuskin löytyy sellasta?
 
Alkuperäinen kirjoittaja vuh:
Ok, pitää mennä kattomaan tuolta. En vaan oo ikinä tarvinnut tuollaista, niin en oo osannut kiinnittää siihen huomiota!

Löytyy (jos löytyy) hillo-osastolta :)
Mutta ite tehty sitruunakiisseli käy ihan yhtä hyvin. Minusta jopa paremmin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja No se on:
Löytyy ihan tavan kaupoista. se on sellaista makeaa ja erittäin paksua sitruunatahnaa. Eipä oikein tule mieleen, millä voisi korvata...

Lemon curd

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Raasta huolella pestyistä sitruunoista keltainen kuori ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste.

Vatkaa vesihauteessa 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Käytä "käsivispilää" Ota massa pois hauteesta ja sekoita joukkoon kuutoitu voi.

Säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Käytä esim. hillon tilalla, kakun täytteenä tmv.
 
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Alkuperäinen kirjoittaja No se on:
Löytyy ihan tavan kaupoista. se on sellaista makeaa ja erittäin paksua sitruunatahnaa. Eipä oikein tule mieleen, millä voisi korvata...

Lemon curd

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Raasta huolella pestyistä sitruunoista keltainen kuori ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste.

Vatkaa vesihauteessa 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Käytä "käsivispilää" Ota massa pois hauteesta ja sekoita joukkoon kuutoitu voi.

Säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Käytä esim. hillon tilalla, kakun täytteenä tmv.

Katon perhana :) Täähän on muuten sama ku kiisseli mut ei tuu jauhoja :)
Kiitos tästä!
 
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Alkuperäinen kirjoittaja No se on:
Löytyy ihan tavan kaupoista. se on sellaista makeaa ja erittäin paksua sitruunatahnaa. Eipä oikein tule mieleen, millä voisi korvata...

Lemon curd

2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
50g voita

Raasta huolella pestyistä sitruunoista keltainen kuori ja purista mehu. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste.

Vatkaa vesihauteessa 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Käytä "käsivispilää" Ota massa pois hauteesta ja sekoita joukkoon kuutoitu voi.

Säilyy jääkaapissa noin kaksi viikkoa. Käytä esim. hillon tilalla, kakun täytteenä tmv.

Thänks! :)
 

Yhteistyössä