Mitä kohtuuhintaisia harrastuksia lapselle on?

Lueskelin tuota liian kallis harrastus-ketjua ja totesin, että ei todellakaan meillä ole varaa laittaa molempien lasten harrastuksiin 300+ euroa, ei ainakaan hoitomaksujen lisäksi.

Kuitenkin omalta kohdalta eri harrastusten mahdollistaminen on tulossa ajankohtaiseksi, mitä liikunnallisia harrastuksia keksitte kaupunkilaislapsille?
 
[QUOTE="vieras";26539927]Jalkapallo maksaa 10 euroa, sählypallo ja maila 15e, jne.[/QUOTE]

Harrastuksella kai ap tarkoitti sellaista harrastusta, missä harrastetaan esim jossain seurassa?
Riippuu varmaan mitä lapset tykkää harrastaa, mutta esim. joku jumppa ei varmaan kauheasti maksa vuodessa..
 
  • Tykkää
Reactions: No'One
Ja niitä harrastetaan isin ja äidin ja sisaruksen kanssa? Joskus naapureiden.

Tarkoitan järjestettyä harrastusta, sellaista missä voi kehittyä ja nauttia omasta osaamisesta.

Sellaista omien lapsien harrastusten kehumista kaipaan.
 
huomiohuokailija
Minkä ikäisille?

Mä harrastin pienenä satubalettia, balettia, jalkapalloa, sählyä, pesäpalloa, laulua ja kosketinsoittimia, käsityökerhoa ja partiota. Sähly oli ilmainen (koulun sählykerho) ja pesäpallo ja käsityökerho oli aika halpoja. Muistaakseni laulutunnit ja baletti oli kalleimpia.

En siis harrastanut noita kaikki yhtä aikaa, vaan eri aikoihin, 5-15-vuotiaana. :D Yläasteella aloin käymään salilla.
 
  • Tykkää
Reactions: No'One
[QUOTE="vieras";26539952]Eli jos sinä vaikka harrastat lenkkeilyä, sinun pitäisi lenkkeillä jossain urheiluseurassa?[/QUOTE]

Tarkoitus ei ole väheksyä näitä ns. ilmaisia harrastuksia ja niitä toivottavasti me harrastaisimmekin, mutta kuitenkin toivoisin lastemme löytävän sellaiset "omat" harrastukset joissa kehittäisi itseluottamusta ja sosiaalisia taitoja. Niistä toivon kuulevani, hintoineen tietenkin :D
 
Meillä esikoinen pelaa kesäsin jalkapalloa, se kustantaa reilu 70e/kesä. On vielä niin nuori (5v), ettei toimintaa hänen ikäisilleen ole kun kesällä, en tiedä paljonko jalkapallo maksaisi sitten jos sitä ympäri vuoden haluaisi harrastaa.
 
Toinen vasta täyttämässä kolme ja toinen vauva, eli ei kiirettä :D Suunnitteluvaiheessa olemme vielä.

Niin joo, harrastusten pitää olla sellaisia, että ei niin kamalasti harmita kun joudumme kieltämään jääkiekon, jalkapallon, jäätanssin ja ratsastuksen..
 
Jalkapallo on ryhmästä riippuen 100e ylöspäin, kausi. Mitä vähemmän vanhemmat haluavat nuoremmille turnauksia, sitä halvempaa. Samoin täällä on nuorempien luistelut, sählyt ja jumppakoulut ihan kohtuuhintaisia. Kalliimmaksi ne toki tulevat, mikäli ammattimaisemmasti harjoittelee - mutta harrastaa toki voi lajia vaikka suomenmestariksi ei ryhdy.

Ongelma täällä on enemmänkin, että ryhmiä ei tule, ellei vanhemmat ryhdy valmentajiksi tms. Esim partioon pääsee lähinnä, jos itse vetää ryhmää...
 
Medän lapset on harrastaneet judoa, yleisurheilua, jalkapallo, juoksua ja taitoluistelua. Noissa kaikissa saa rahaa menemään enemmän ja vähemmän. Yleensä pienille lapsille tarkoitetut tunnit on kohtalaisen edullisia, mutta mitä enemmän niissä käy ja mitä enemmän haluaa kilpailla ja mitä paremmissa seuroissa sitä kalliimmaksi tulee.

Taitoluisteluhan noista kallein on, mutta sitäkin voi ainakin Kouvolassa harrastaa myös kohtuuhinnoin (jos ei käy 8krt viikossa treeneissä). Jalkapallo oli pikkukylän seurassa erittäin edullinen, mutta jos olisi isommassa kunnassa hyvässä seurassa tosissaan treenannut, olisi siihenkin saanut paljo menemään. Judo taitaa olla kaikille ihan kohtuu hintaista ja nyt kun poika käy juoksuryhmässä se maksaa 5€/kerta + kisamatkat ja juoksutossut, niin ei mielestäni pahan hintaista ollenkaan isommaltakaan lapselta.
 
Meillä tyttö harrastaa muskaria. Maksaa 150€/lukukausi, ja on meidän alueella ainakin sieltä kalliimmasta päästä kun vertaa muskareita keskenään. Tykkää ihan älyttömästi siitä. Tässä koulussa edetään iän mukaan, kunnes saa valita oman soittimen ja jatkaa sen kanssa. Muskari tunneilla saavat tutustua eri soittimiin ja kokeilla niitä.
 
[QUOTE="vieras";26539952]Eli jos sinä vaikka harrastat lenkkeilyä, sinun pitäisi lenkkeillä jossain urheiluseurassa?[/QUOTE]

no oisko kuitenkin pikkasen eri asia lenkkeily harrastuksena, kuin jalkapallo tai sähly harrastuksena?
 
"vihreä"
Niin no meinasin sanoa et uinti mut rupesin sitten laskemaan, ettei se ihan halpa tainnut ollakkaan jos koko vuoden harrastaa. Katselin jossain vaiheessa koripalloa jota ois päässy pelaan 100€, mut siinäkin hinta nousee heti, kun lapsi kasvaa :(
 
huomiohuokailija
Toinen vasta täyttämässä kolme ja toinen vauva, eli ei kiirettä :D Suunnitteluvaiheessa olemme vielä.

Niin joo, harrastusten pitää olla sellaisia, että ei niin kamalasti harmita kun joudumme kieltämään jääkiekon, jalkapallon, jäätanssin ja ratsastuksen..
Muskarista mun tyttö on tykännyt 6-10kk iässä. :) Joissain kaupungeissa on ilmaisia muskareita.
 
Se on tosiaan totta, että kannattaa valita pikkuseura, jos haluaa maltillisesti harrastaa. Pääseuroissa on ammattimaisempaa kuin sitten seuroissa, joissa ei ole vastaava habitus. Pikkuseuroissa täällä ainakin me vanhemmat vielä joudumme osallistumaan kaikkeen ja myös päätämme sen mukaan maksut eli mitä kunnianhimoisempia olemme, sitä kalliimpaa se on. Toki tämä pätee nuorimpiin, mutta ei sitä ikinä tiedä kuinka lapsi edes haluaa isompana harrastaa...
 
[QUOTE="vieras";26539952]Eli jos sinä vaikka harrastat lenkkeilyä, sinun pitäisi lenkkeillä jossain urheiluseurassa?[/QUOTE]

Jos haluaa kehittyä ja tehdä oikein, niin lenkkeilyäkin voi aikuisenakin harrastaa seurassa. On niitä juoksuryhmiä aikuisillekin, joissa tähtäimenä on maratoni tai joku muu pidempi matka.

Itsenäisestikin voi toki tehdä vaikka mitä, mutta monesti tekee väärin ja saa vain paikat kipeiksi ja lopputuloksena voi olla vaikka virheasentoja tai revähtymiä. Varsinkin kasvavien nuorien kannattaa liikunta harrastus aloittaa ohjeuksella. Esim. salitreenitkin voivat olla erittäin haitallisia, jos ei ota lapselle alkuun ohjausta.

Tottakait jokanen voi ja pitääkin liikkua myös monenlaisia omia juttuja, mutta ne ei ole sama asia kuin käydä ohjatuissa treeneissä.
 
Perheuimakoulussa (3-4-vuotiaille vanhemman kanssa) käytiin esikoisen kanssa viime vuonna ja nyt saa jatkaa alkeisuimakoulussa, Vantaan Flamingossa hintaa perheuimakoululle tuli 100 euroa kuudesta kerrasta (n. 17 euroa/ kerta lapsi + vanhempi). Uimakoulun paikkaa ja järjestäjää mietitään vielä, pitää katsoa hintoja ja laatua... Uimataitoon tullaan kyllä panostamaan jokaisen lapsen kohdalla, on se niin tärkeä asia.

Toivon lämpimästi, että meidän lapset isompina innostuvat partiosta, lähinnä sen takia, että itselläni monet lapsuuden ja varhaisnuoruuden parhaista muistoista muiden kuin perheen kanssa liittyvät partiotoimintaan, retkiin ja leireihin jne. Jäsenmaksu ei päätä huimaa ja retkeilytarpeita ei meidän perheessä tarvitse alusta asti ruveta hommaammaan kun kaikenlaista löytyy jo valmiiksi.

Sirkuskoulu olisi kiva harrastus mutta 170 euroa per kärsä on kyllä melko suolainen hinta... Ei siinä kympin, parin sisaralennus hirveästi paina neljän lapsen perheessä.
 
Foortti harmaana
Meillä harrastuksista mitä on ollut tai on yhä, on
suhteellisen edullisia olleet nämä:
Liikuntaleikkikoulu (en muista summaa, jotain kymppejä)
Uimaseuran kanssa uimakoulu + seura jatkunut pikkualtaankin jälkeen (hmm 75€ kun kaksi lasta niin sisaralennuksen kanssa yht)
Jalkapallo (alle satasen ja sai pallon, paidan ja lisenssin)
Pianonsoitto (opiston kautta jotain kymppejä)
Partio (jotain kymppejä)
Ja nyt kovana sanana suunnistus, jossa mies on vetäjä ja
saadaan sitten vähän alennustakin sen takia (hinta kummaltakin kymppejä)

Ratsastus oli kallista kun esikoinen kokeili.
10 x tais maksaa 250€ tai jotain sinne päin.

Kuopus taitaa aloittaa kitaran syksyllä, eli se on jotain kymppejä opistolla + kitaran hinta.