Mitä kalaa kahdesti viikossa? Onko pakastesei terveellistä? Entäs tonnikala?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja kalasta asiaa
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
K

kalasta asiaa

Vieras
Syöttekö suositusten mukaan kalaa kahdesti viikossa? Mitä kaloja syötte?

Pakastesei on kai halvinta? Ja helpointa valmistaa vaikka kalakeitoksi? Tai sitten tonnikala.

Kaupan lohi on niin kallista. Siika myös. Eikä Itämeren sellaisia saa edes raskaana syödä.
 
Pakastesei tai purkkitonnikala eivät ole hyviä, niissä ei ole juurikaan rasvaa, joka on se tärkein syy syödä kalaa.

Meillä syödään lohta, siikaa, nieriää, kuhaa, ahventa. Joskus harvoin saatan ostaa haukea tai kampelaa. Kalaa tulee syötyä yleensä kolme tai neljä kertaa viikossa jollain aterialla. Esim. tällä viikolla söin lohta lounaaksi sekä maanantaina että tiistaina. Seuraavaksi kalaa tulee syötyä lauantaina kun tehdään sushia.
 
Pakastesei tai purkkitonnikala eivät ole hyviä, niissä ei ole juurikaan rasvaa, joka on se tärkein syy syödä kalaa.

Meillä syödään lohta, siikaa, nieriää, kuhaa, ahventa. Joskus harvoin saatan ostaa haukea tai kampelaa. Kalaa tulee syötyä yleensä kolme tai neljä kertaa viikossa jollain aterialla. Esim. tällä viikolla söin lohta lounaaksi sekä maanantaina että tiistaina. Seuraavaksi kalaa tulee syötyä lauantaina kun tehdään sushia.

Sei ja tonnikala on kyllä molemmat oikein hyviä. Paljon proteiinia ja vähän kaloreita.
 
Pakastesei on hyvin vähärasvaista, eikä siis sisällä juurikaan niitä hyviä rasvahappoja, joita kalasta olisi tarkoitus saada. Ei se epäterveellistä sentään ole, mutta en minä sitä oikein kalaksi terveysnäkökulmasta laske. Eikä tonnikala kyllä parempi ole.

Lohi ei minusta ole kallista, sehän on nykyään halvempaa kuin tonnikala. 7-8 €/kg ainakin täällä päin saa usein lohta. No normaalihinnat palvelutiskistä on toki tuplaten, mutta lohi (ja nimenomaan Norjan lohi) on usein tarjouksessa. Se on todella hyvä omega 3 ja D-vitamiinin lähde, joten se on kaloista useimmiten meillä käytössä.

Muita ovat sitten silakka ja siika, jälkimmäinen on kieltämättä niin kallista, ettei usein raski ostaa. Ja silakan ruotoja lapsi vähän kakistelee. Kyllä meillä tuota pakasteseitäkin menee, lähinnä kalapuikkojen muodossa. Mutta lohi on se yleisin, harmi ettei muita kohtuuhintaisia ja terveellisiä kaloja oikein ole tarjolla. Paitsi silakka, mutta kun se ei oikein lapselle uppoa.
 
Pääasiassa sitä norjalaista meilläkin, on se halvempaa mitä pihvit useamnalle hengelle... ruodottomana aina ostan.

Pakasteseiti meillä on sellasena hätävarana pakkasessa. Teen itselle ja lapselle sillon kun iskä ei ole kotona eikä kalan tarvii olla niin vimpan päälle oikein paistettua... tänää oli ylimääräistä muussia, nii pakkasesta vaa suoraa öljyn ja mausteiden kanssa paistumaan, kelpas meille :)
 
Pakastesei on hyvin vähärasvaista, eikä siis sisällä juurikaan niitä hyviä rasvahappoja, joita kalasta olisi tarkoitus saada. Ei se epäterveellistä sentään ole, mutta en minä sitä oikein kalaksi terveysnäkökulmasta laske. Eikä tonnikala kyllä parempi ole.

Lohi ei minusta ole kallista, sehän on nykyään halvempaa kuin tonnikala. 7-8 €/kg ainakin täällä päin saa usein lohta. No normaalihinnat palvelutiskistä on toki tuplaten, mutta lohi (ja nimenomaan Norjan lohi) on usein tarjouksessa. Se on todella hyvä omega 3 ja D-vitamiinin lähde, joten se on kaloista useimmiten meillä käytössä.

Muita ovat sitten silakka ja siika, jälkimmäinen on kieltämättä niin kallista, ettei usein raski ostaa. Ja silakan ruotoja lapsi vähän kakistelee. Kyllä meillä tuota pakasteseitäkin menee, lähinnä kalapuikkojen muodossa. Mutta lohi on se yleisin, harmi ettei muita kohtuuhintaisia ja terveellisiä kaloja oikein ole tarjolla. Paitsi silakka, mutta kun se ei oikein lapselle uppoa.

Ei sun omegoiden takia kannata lohta syödä. Omegoita on saatava jokaista tasaisesti ja siihen on paljon parempia lähteitä. Lohen kilohinta ei ole lähelläkään 7-8 euroa kun siitä tulee paljon hukkaa. D vitamiiniin pillerit ja kesällä sitten aurinkoa ottamaan.

Tonnikala ja seifile kannattaa ostaa lidlistä ne molemmat on siellä huippulaatua ja edullisia hinnaltaan. Noita molempia voit syödä vaikka joka päivä huoletta.
 
Palastesei tai tonnikala on hyvä vähärasvainen, terveellinen proteiininlähde, vähän niinkuin kana. Mutta ei ne rasvaista kalaa tietysti korvaa. Meillä ostetaan lohta ehkä 3 kertaa kuussa se boin kilon paketti josta nelihenkinen perhe syö kaksi päivää. Maksaahan se yleensä
Sen 14e kyllä. Lisäksi siihen silakkaa ja muikkua, muu kala on aika harvinaista
 
Niiii! Ja turskaa just ostin tiskistä ja opettelin tekee ite kalapuikkoja, hyvää oli! :)
Viitisen euroa makso muistaakseni n300g, siitä teki jonkun 12 kalapuikkoo

Eli 0,4 senttiä per puikko... se on aika paljon, vaikka toki itse tehdyt ovat varmasti makoisampia :)

Ja muihin:
minun mielestäni myös Norjan lohi on kallista... yhdestä lohesta syö ehkä neljä ihmistä, ja se siitä lohesta sitten.
 
Alkuperäinen kirjoittaja älä höpötä;29911329:
Ei sun omegoiden takia kannata lohta syödä. Omegoita on saatava jokaista tasaisesti ja siihen on paljon parempia lähteitä. Lohen kilohinta ei ole lähelläkään 7-8 euroa kun siitä tulee paljon hukkaa. D vitamiiniin pillerit ja kesällä sitten aurinkoa ottamaan.

Tonnikala ja seifile kannattaa ostaa lidlistä ne molemmat on siellä huippulaatua ja edullisia hinnaltaan. Noita molempia voit syödä vaikka joka päivä huoletta.

Jos noihin omegoihin uskoo niin ostaisin hamppua siemeninä tai rouheena tai vaikka proteiinijauheena.
 
Alkuperäinen kirjoittaja älä höpötä;29911329:
Ei sun omegoiden takia kannata lohta syödä. Omegoita on saatava jokaista tasaisesti ja siihen on paljon parempia lähteitä. Lohen kilohinta ei ole lähelläkään 7-8 euroa kun siitä tulee paljon hukkaa. D vitamiiniin pillerit ja kesällä sitten aurinkoa ottamaan.

Tonnikala ja seifile kannattaa ostaa lidlistä ne molemmat on siellä huippulaatua ja edullisia hinnaltaan. Noita molempia voit syödä vaikka joka päivä huoletta.

Lohesta tulee juuri niitä rasvahappoja, joista muuten on yleensä pulaa. Mitäs sinä sitten ehdotat niiden lähteeksi? Seiti on ainakin ihan surkea, vertaapas vaikka lohen ja seitin pitoisuuksia:

Seiti, pakaste - Fineli

Lohifilee - Fineli

Meillä ei mene lohesta mitään hukkaan, toki koirattomissa talouksissa taitaa se nahka mennä usein roskiin, mutta me annetaan se koiralle. Jos ostan kokonaisen lohen, keitän ruodoista lohikeiton. Ja lopulta jäljelle jääneet pää, nahat sun muut menee taas koiralle, ne on sille oikein hyvää ravintoa.
 
Eihän se epäterveellistä ole, mutta ei kummassakaan ole niitä kalan etuja. Hyvien rasvahappojen kannalta kuha on näistä meidän peruskaloista paras. Myös moni muu kala on sitä lohta parempi vaihtoehto. Lohi vain tuntuu monen mielissä edelleen olevan se paras kala...
 
Lohesta tulee juuri niitä rasvahappoja, joista muuten on yleensä pulaa. Mitäs sinä sitten ehdotat niiden lähteeksi? Seiti on ainakin ihan surkea, vertaapas vaikka lohen ja seitin pitoisuuksia:

Seiti, pakaste - Fineli

Lohifilee - Fineli

Meillä ei mene lohesta mitään hukkaan, toki koirattomissa talouksissa taitaa se nahka mennä usein roskiin, mutta me annetaan se koiralle. Jos ostan kokonaisen lohen, keitän ruodoista lohikeiton. Ja lopulta jäljelle jääneet pää, nahat sun muut menee taas koiralle, ne on sille oikein hyvää ravintoa.

Mitä tekemistä sillä ihmisten kanssa on mitä eläimet syö?? Hukkaa tulee ja paljon.
 
Ja muihin:
minun mielestäni myös Norjan lohi on kallista... yhdestä lohesta syö ehkä neljä ihmistä, ja se siitä lohesta sitten.

Jos me ostetaan kokonainen lohi kolmen hengen talouteemme, niin yhdestä fileestä eli puolikkaasta kalasta syömme kaksi kertaa ja lisäksi ruodoista tulee kalakeitto, jota syödään myös vähintään kaksi kertaa. Siis siitä lohesta tulee ainakin meillä 18 annosta ruokaa. Sellaiset Norjan lohethan painaa n. 1,5 - 1,8 kg, syöttekö te siis melkein puoli kiloa lohta/naama? Kyllä normaali annoskoko on 100 g, keitoissa ei mene sitäkään.
 
Lohi ei oo oikein terveellistä enää siksi koska se on kasvatettua ja siinä on antibioottien ja torjunta-aineiden jämiä ja väriäaineita yms. Tiedän useamman jotka ei voi enää edes syödä sitä, kun tulee ruokamyrkytysoireita.
 
Alkuperäinen kirjoittaja älä höpötä;29911390:
Mitä tekemistä sillä ihmisten kanssa on mitä eläimet syö?? Hukkaa tulee ja paljon.

Tarvitsee koirakin ruokkia, se lohennahka korvaa yhden annoksen koiranruokaa. Ja voisihan sen nahan ihminenkin syödä, useimmat ei vaan taida haluta. Se sitten taas on minusta suorastaan uusavuttomuutta, jos leikkaa ronskisti fileet käyttöön ja heittää loput roskiin, vaikka niistä perkuu"jätteistä" keittää hyvän lohikeiton.
 
Pakastesei on hyvin vähärasvaista, eikä siis sisällä juurikaan niitä hyviä rasvahappoja, joita kalasta olisi tarkoitus saada. Ei se epäterveellistä sentään ole, mutta en minä sitä oikein kalaksi terveysnäkökulmasta laske. Eikä tonnikala kyllä parempi ole.

Lohi ei minusta ole kallista, sehän on nykyään halvempaa kuin tonnikala. 7-8 €/kg ainakin täällä päin saa usein lohta. No normaalihinnat palvelutiskistä on toki tuplaten, mutta lohi (ja nimenomaan Norjan lohi) on usein tarjouksessa. Se on todella hyvä omega 3 ja D-vitamiinin lähde, joten se on kaloista useimmiten meillä käytössä.

Muita ovat sitten silakka ja siika, jälkimmäinen on kieltämättä niin kallista, ettei usein raski ostaa. Ja silakan ruotoja lapsi vähän kakistelee. Kyllä meillä tuota pakasteseitäkin menee, lähinnä kalapuikkojen muodossa. Mutta lohi on se yleisin, harmi ettei muita kohtuuhintaisia ja terveellisiä kaloja oikein ole tarjolla. Paitsi silakka, mutta kun se ei oikein lapselle uppoa.
Ei muuten ole lohi hyvä D- vitamiinin lähde. Sieltä huonoimmasta päästä on. Kuha ja ankerias kärjessä, Suomen kaloista..
 
Laukaassa kasvatetaan nelmoja :)
Nelma on suurisuinen kala, jolla on ulostyöntyvä alaleuka. Selkäevä on korkea ja terävä. Kala on hopeanhohtoinen ja päältä vihreän, sinisen tai ruskean sävyinen. Aikuiset nelmat voivat painaa 14-25 kg ja kasvaa yli metrin pituiseksi
 

Similar threads

Yhteistyössä