MITÄ KAIKKEA LEHTITAIKINASTA?VINKIT KEHIIN!

mamimamimami
Olen joskus tehnyt pikkupizzoja eli laittanut lehtitaikinaneliöiden päälle ketsuppia / kebabkastiketta. Sitten esim. tonnikalaa / kinkkua / meetwurstia tms. ja lopuksi juustoraastetta sekä vähän mausteita.
 
siitä saa vaikka mitä!!!!Itelläni taikina melkein aina "vierasvarana"pakkasessa.Siitä valmistuu monet herkut hetkessä. MM.erilaisia pasteijoita,eli levy kahtia,neliön keskelle täyte ja eikun kolmioksi,kiinni haarukalla reunat painellen,munalla voidellaan ja pistellään ja paistetaan.Erilaisii täytteitä,esim.kinkku-juusto,broileri,lohi yms,yms.Wiinerit on kans hyvii,niinku edellä jo joku mainitsi.Hillon tilalla vois käyttää myös hedelmii,esim.ananasta,kirsikkaa,persikkaa..
Kinkkuhyrrät mukavaa suolaista iltapalaa...eli kaulitse ohuemmaks ja isommaks taikinalevyt ja hienonna esim kinkku tosi hienoks.kinkut levyn päälle ja juustoa mukaan,sit kääritään ku kääretorttu ja voidellaa ja uuniin,kun paistunut ja jäähtynyt,leikataan viipaleiksi.Voi myös leikata ennen paistamista!meillä kaikki kehunu!!! Saman voi tehä isompana versiona,eli yhdistää levyt(hieman päällekkäin ja painella saumat yhteen tai kaulita,(voi kyllä helposti saumat aueta uunissa),muutoin samalla tekniikalla. Juustotagot on myös mukavaa suolapalaa,elikkä leikkaa levysta leveyssunnassa n.1cm-2cm suikaleita,kierrä ne spiraaliksi,kasta kananmunassa ja sitten juustoraasteessa ja paista! tässä oli muutamia...toivottavasti apua!??
 
Nicky
Viinereihin voi laittaa lisäksi esim. Blå Bandin "Vanhan ajan vaniljakastiketta". Se on paistonkestävää, eikä ainakaan mulla ole levinnyt pellille. Se tehdään sakeammaksi kuin tavallisesti, paketin kyljessä on ohje. Hyvää on! =)
 

Yhteistyössä