Häämenua miettiessä kannattaa muistaa, että jokaisella vieraalla on erilaiset mieltymykset, joten vaihtoehtoja on hyvä olla useita.
Broileri salaatti on tosi hyvää (riisiä, broilerilastuja/suikaleita, hemapaa, currya ja majoneesia). Herkkua
Muutenkin erilaiset salaatit on aina plussaa. Nykyään ihmiset on niin paljon tietoisempia siitä mitä syövät. Salaatteihin voi lisätä myös aineksia, joita ihan jokainen ei sinne laittaisi. Retiisiä, selleriä yms. Retiisi sopii hyvin, ihanan raikasta ja rapsakkaa suussa!
Äitini teki aina kotona juhliin sillikaviaaria, jolla ei siis ole mitään tekemistä oikean kaviaarin kanssa. Oli tosi suosittua joka paikassa.
Muista lämpöisissäkin ruoissa huomioida reippaasti kasvisvaihtoehdot, moni odottaa näitä nykyään. Eikä välttämättä kannata aina lähteä sille perinteisimmälle lihakastike linjalle. Budjetistakin toki riippuu. Täytetyt broilerin rintafileet ovat tosi hyviä, mutta toki vähän hintavampia. Täytetyt herkkusienet on herkkua salaattien kanssa, mutta vaatii vähän näpertelyä. Juustotarjotin kannattaa myös lisätä ja siihen reilusti niitä vaihtoehtoja, ei vain niitä perus homejuustoja.
Kahvittelun yhteydessä olisi hyvä olla muutakin kuin se perus täytekakku. Koska kermakakku on aika raskasta niin vastapainoksi voi tehdä jotain kevyempää ja raikkaampaa tarjottavaa. Hyytelökakku esimerkiksi on kiva ja raikas vaihtoehto. Varsinkin kesäaikaan. Myös esim vesimelonilohkot, mansikat tai muut kesän hedelmät/marjat olisivat kiva lisä kahvipöytään. Antavat väriä ja raikkautta.
Ja suosittelen kyllä tuota kuplivan tarjoamista kahvittelun yhteydessä. Tallinnasta saa halvalla hyviä kuohuviinejä, jos haluaa säästää.
Mikäli hääjuhlat jatkuvat myöhään iltaan, niin iltapalalle dippailtavat kasvikset voisi olla kiva. Lisäksi sitten ruoalta jääneitä salaatteja+juustoja. Lapset tykkäisi ainakin noista kasviksista dipattavina ja kyllä niitä aikuisetkin tykkää napostella. Kukkakaali, kurkku, paprika, porkkana yms.