Mitä eroa on lehtorilla ja päätoimisella tuntiopettajalla?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
..
Lehtorilla on virka, päätoiminen tuntiopettaja on koko päivä töissä. sivutoiminen tuntiopettaja on opettaja, jolla on vain vähän tunteja. ja voi olla vaikka kahdessa eri koulussa tunteja.
 
dfgh
Sivutoimisille ei taida pahemmin lomia kertyä.

Päätoimisen ja lehtorin ero on oikeastaan vaan se, että toisella on virkavastuu ja toisella ei. Päätoiminen voi toki myös olla määräaikaisessa työsuhteessa. Äidinkielessä erona taitaa olla myös se, että lukion lehtorin opetusvelvollisuus on 16 ja päätoimisen tuntiopettajan 18.
 
vs. lehtori
Valtakunnassa opetustoimessa (perusopetuksessa tai toisella asteella) johtaminen on sillä tasolla, että ne eivät itsekään osaa perustella, mikä ero on tuntiopettajalla ja lehtorilla. Empiiriset tutkimukseni ovat johtaneet siihen tulokseen, että lehtorin virka (myös päätoiminen tuntiopettaja voi olla virkasuhteessa) perustetaan henkilölle, joka erityisesti halutaan tuohon tehtävään. Jos hlo lähtee pois, lehtorin virka jätetään täyttämättä.
 
vierailija
Tuntiopettajalla ei tarvitse olla opettajan pätevyyttä. Kunha osaa jonkin verran sitä mitä "opettaa" esim. maalauksen tuntiopettaja. Hanki maalipönttö ja suti, aloita maalaus ja aloita opetus...
 
vierailija
Opettajat ovat nimikkeestään huolimatta AINA virkasuhteessa kuntaan. Olipa nimike mikä tahansa (lehtori, päätoiminen tuntiopettaja, sivutoiminen tuntiopettaja ym.), opettajalla tulee olla työnantajan kanssa tehty VIRANHOITOMÄÄRÄYS! Jos ei ole, tilanne on laiton. Opettajat ovat aina virkavastuulla nimikkeestään huolimatta.
 

Yhteistyössä