Mitä ajattelet ihmisestä joka uskoo, että planeetat voivat vaikuttaa esim. luonnonilmiöihin?

  • Viestiketjun aloittaja 4747
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Eikös tuo syyskuu ollut aika kuuma?
 
vierailija
Kaiken aikaa.
"Maa kiertää auringon noin 365 päivässä. Mutta kauempana sijaitseva Jupiter kestää 4 332 maapäivää saman matkan tekemiseen. Siksi Maa kiertää Jupiterin ajoittain sisäradalla. Kun tämä läpikulku tapahtuu, kaksi maailmaa tulevat paljon lähemmäksi kuin silloin, kun ne ovat vastakkaisilla puolilla aurinkoa. Koska planeettojen kiertoradat eivät ole täydellisiä ympyröitä, jotkin kulmat ovat tiukempia kuin toiset.

Tämä Jupiterin taivaskartta näyttää, mistä voit katsoa nähdäksesi kirkkaan planeetan syyskuun 20. päivän yönä." Lukee sen em.linkin takana
 
vierailija
"...Englannissa, jossa ilmausta Long Friday saattaa vieläkin tavata, joskin vanhentuneena, nykyisen nimen Good Friday sijasta. Kun kristinusko aikoinaan levisi Pohjoismaihin lähinnä anglosaksien käännytystyön tuloksena, on mahdollista, että kristillistä käsitteistöä ja myös juhlapäivien nimityksiä on tullut Englannin suunnalta. Pitkä on jäänyt tänne periferiaan senkin jälkeen, kun se englannin kielessä on vaihtunut hyväksi.

Monissa kielissä pääsiäisjuhlan nimi pohjautuu hebrean sanoihin pesah, pasah (esim. arameanpasha, kreikan paskha, ranskan Paques, ruotsin påsk). Juutalaisten passah-sana viittaa toisaalta vanhaan alkuvuoden uhriateriaan, toisaalta sen ansiosta tapahtuneeseen "sivuuttamiseen" (englannin Passover) ja säästymiseen esikoisten joukkosurmalta Egyptissä. Englannin ja saksan sanat Easter, Ostern pohjautuvat luultavasti muinaisgermaanien kevään jumalattareen (Austro, Ostera), jonka juhlaa vietettiin kevätpäiväntasauksen aikaan.

Suomessa papisto halusi välttää paskaa muistuttavaa sanaa ja kehitti jo ennen Agricolaa suomen kieleen uudissanan pääsiäinen, jolla viitattiin pitkästä paastosta pääsemiseen. "
Muuan blogi kertoi
Semmosta
 
vierailija
Planeetathan vaikuttavat esimerkkinä nyt vaikka vuorovesi-ilmiö. Mikä kumma tässä asiassa nyt muka on?
siis kuu vaikuttaa siihen mut onhan muillakin planeetoilla kuita

 
Aurinkokuntamme jättiplaneetat Jupiter ja Saturnus vaikuttavat niin paljon maan kietorataan, että ne aikaansaavat ajoittain toistuvat jääkaudet. Elämme nyt interglasiaalia, mutta uusi jääkausi tulee aikanaan.

 

Yhteistyössä