Mitä ajattelet ihmisestä joka uskoo, että planeetat voivat vaikuttaa esim. luonnonilmiöihin?

  • Viestiketjun aloittaja 4747
  • Ensimmäinen viesti
KRISTITTY
[QUOTE="Jep";30060061]Revontulet aiheuttaa aurinko joka on tähti ei planeetta.[/QUOTE]

Luuletko ihmisten noin yleensä olevan kovinkin selvillä siitä mikä on mikä?
Puhutaan vaan kuule taivaankappaleista kun ei tässä millään tähtitieteen luennolla olla.

Planeetta – Wikipedia

"Sana planeetta tulee muinaiskreikan sanoista ????? ???????? (ast?r plan?t?s), jotka tarkoittavat ”vaeltavaa tähteä”.

Yleensä planeetan pyörimisliike akselinsa ympäri aiheuttaa jonkin verran litistymistä. Koska kappaleen massa vaikuttaa suoraan sen keskustassa vallitsevaan paineeseen ja lämpötilaan, massan ollessa tarpeeksi suuri ja kemiallisen koostumuksen ollessa sopiva ”planeetan” sisällä käynnistyy ydinfuusio.

Tällöin kappaletta kutsutaan tähdeksi. Planeetat heijastavat tähtensä valoa."

"Kysymys siitä, milloin jokin taivaankappale on planeetta, on jossakin määrin sopimuksenvarainen, eikä mitään yksikäsitteistä rajaa suurikokoisen asteroidin tai suuren jäätyneen komeettamaisen kappaleen ja pienen planeetan tai toisaalta pienen ruskeaksi kääpiöksi jääneen tähden ja jättiläisplaneetan välillä ole.

Tämä epätarkkuus johtuu planeetan määritelmän historiallisesta alkuperästä: muinoin taivaankappaleet jaettiin liikkumattomiin kiintotähtiin ja liikkuviin planeettoihin.

Nykyisellä havaintotekniikalla tämä jako ei kuitenkaan enää ole riittävä, sillä toisaalta tähtien liikkeitä pystytään mittaamaan ja toisaalta tunnetaan paljon pienkappaleita, joiden kutsuminen planeetoiksi ei ole mielekästä."

Onko vielä lisäsaivarreltavaa hampaankolossa? Varmaan tuolla kaduntallaajat ja täällä palstaäipät ovat kovin tarkkoja näissä määritelmissä?
 
Kopernikus
Tottakai planeetat vaikuttavat. Oletko ap lukenut koskaan fysiikkaa? Mistä esim. maapallon painovoima johtuu? No sen valtavasta massasta (mikä on aineen hidastuttava ominaisuus). Suurimpien planeettojen painovoima sinkoaa kraatereita ja komeettoja nytkin tällä hetkellä Linnunradalla. Maapallo on onneksi Linnunradan laidalla missä on vähän tähtiä/planeettoja jotka sinkoisi näitä komeettoja kohti meitä. Ja kaikkein vanhin ja tiedetyin vaikuttaja on kuu joka aiheuttaa maapallolla vuorovesiefektin... Ja edellämainitut revontulet ja Aruinkopurkauksien synnyttämät häiriöt maan tietoliikenteessä (oli juuri lehdessäkin huomautus tästä)

Ja jos musta-aukko olisi lähellämme, meille ei tulisi auringosta valoa, koska mustanaukon massa on niin valtava, että se imee painovoimaansa vaikutuksesta jopa valon fotonit. Tämäkin olisi yksi luonnonilmiö/mullistus teoriassa. (kuitenkin jos musta-aukko olisi lähellämme, meitä ei olisi.) Opiskelen insinööriksi siksi kiinnostuin enemmän fysiikasta ja sitä kautta olen ennen nukkumaan menoa lukenut avaruuden fysikaalisista ilmiöistä. :)
 

Yhteistyössä