Mistähän minulle löytyisi tällainen virka?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti

Hyvä palkka siitä hyvästä, etten tekisi mitään.
Tämähän on kuin jostakin parodiasta.... :eek:

"Valtion varojen asianmukaista käyttöä valvovan valtiontalouden tarkastusviraston ylin johto oli siis sitä mieltä, että velvollisuus tehdä työtä ei kuulu eduskunnan virkamiehen virkavelvollisuuksiin. "
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti ja poika
Tämähän on kuin jostakin parodiasta....

"Valtion varojen asianmukaista käyttöä valvovan valtiontalouden tarkastusviraston ylin johto oli siis sitä mieltä, että velvollisuus tehdä työtä ei kuulu eduskunnan virkamiehen virkavelvollisuuksiin. "
Ei kai kukaan voi olettaa että palkan vastaanottava henkilö jotain sen eteen tekisi.
 
  • Haha
Reactions: m1es ja Lispetti
vierailija
Mietin tätä juttua.
Ehkä virkamies ei ole niin sairas ettei kykenisi tekemään töitä, ei voitu irtisanoa sen perusteella ettei selviydy töistään.
Mutta ei löytynyt kuitenkaan mitään perusteltua hyvää syytä irtisanoa tyyppiä normisysteemien perusteella, töiden laiminlyömisestä tms.
On vaan ehkä niin hankala tyyppi eikä haluttu mennä oikeuteen vaan mielummin maksettiin palkkaa.
Ei kuitenkaan haluttu, että sotkee enemmän työpaikan asioita,mainetta jne. ja työn tekemiseen kaikki mahdollisuudet otettiin täysin pois.
Mutta miksei maksettu kertakorvausta ja kultaista kädenpuristusta ja olisi samantien tyyppi lähtenyt pois työpaikasta.
 
Aika vahvasti haiskahtaa, mutta asioista tarkemmin tietävä on ilmeisesti maksettu "laillisesti" hiljaiseksi. Oli luultavasti se pilkuntarkka tyyppi, joka huomasi mitä esimies puuhaa....

Tässä muutamia lehtiotsikoita samaisesta pääjohtajasta:

Eteni virkamiesurallaan suhteilla?

Matkusteli ympäri maailmaa ja laskutteli myös ylimääräistä ilman kuitteja

Palkat ja edut virastossa, jonka pitäisi valvoa rahankäyttöä, yksityispuolta suuremmat - miksi?
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Palstapesu
Taitaa Yli-Viikari olla nyt maanantaina viimeistä päivää virassaan. Hyvät siskot ovat kyllä ahkerasti häntä suojanneet, mutta nyt alkaa puolustus murentua.

Johtuuko eduskunnan puhemiehistön vetelyys siitä, että seuraavaksi kysytään, kuka sitten hyväksyi Yli-Viikarin toiminnan. Vuorineuvos ja hallitusammattilainen Jorma Eloranta muistutti Twitterissä – aivan oikein – että yrityksissä toimitusjohtajan laskut hyväksyy aina yhtiön hallitus. Yli-Viikari johtaa virastoa, joka toimii eduskunnan yhteydessä.

Pääjohtajan kululaskutus ei kaikilta osin kestä päivänvaloa, mutta olisiko tässä yhteydessä syytä kirkastaa myös eduskunnan roolia viraston taustalla.

Toivottavasti Vehviläinen kertoo maanantain tapaamisen jälkeen aukottomasti, miten ja miksi Yli-Viikarin laskut päätyivät veronmaksajien piikkiin. Pääjohtaja itse ei ole ollut halukas asiaa avaamaan.

Pääjohtaja Yli-Viikarin tapauksessa on pohjimmiltaan kyse virkakoneiston moraalikadosta, joka on vakava paikka yhteiskunnan oikeudenmukaisuuden ja kansalaisten tasavertaisen kohtelun kannalta.
Taloudellisessa niukkuudessa elävä työtön, lomautettu tai pätkätyöläinen voi aiheellisesti kysyä, eikö viraston pääjohtajan oma palkka riittäisi kauneudenhoitoon ilman veronmaksajien panosta.

Siksi olisi syytä harkita pääjohtajan pidättämistä virastaan selvittelyjen ja poliisitutkinnan ajaksi.

Pohdinta täytyy tehdä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin – vaikkapa heti maanantaina.



Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen ja pääsihteeri Maija-Leena Paavola eivät suin surminkaan halua käsitellä kysymystä Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin virasta pidättämisen edellytyksistä. Sitä he eivät aio tehdä, vaikka puhemies avustajineen huhkii saadakseen yleisön luulemaan jotain muuta.

On vaikea kuvitella rikosepäilyä, joka enää suoremmin liittyisi virkamiehen edellytyksiin hoitaa tehtäväänsä kuin se, että poliisi epäilee valtion varojen käytön laillisuutta ja tarkoituksenmukaisuutta valvovan viraston ylintä johtajaa valtion varojen laittomasta ja epätarkoituksenmukaisesta käytöstä virkatoimissaan.




 
vierailija
Seuraava paikka on jo hakusessa Kansallisgallerian pääjohtajaksi. Tosin palkka tippuu lähes pari tonnia.
"Kansallisgallerian pääjohtajan nimittämisestä vastaa valtioneuvosto tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon (kesk) esityksestä.

Ennen nimittämistä kuullaan Kansallisgallerian hallitusta, jonka puheenjohtajana toimii presidentti Tarja Halonen."

Pılu pätevöittää ja tytöt pitää tyttöjen puolta.
 
vierailija
Saattaa olla niin ettei niitä vaaleja pidetä, paitsi jos persujen kannatus lähtee laskuun.
Jos näin on, demokrstiamme todella on uhattuna. Ja kyllähän sitä jo USA.n vaalitkin todisti. Siellä huijattiin, että saatiin mieleinen pressa. Suomessa vaaleja siirrellään, että saadaan oikeiden puolueiden kannatus nousuun.

Länsimainen demokratia käy kahden rintaman sotaa. Toisella puolella on fanaattiset mus_slime_ma_mut ja toisella puolella visvaisen mädätyksen voima.
 

Yhteistyössä