Mistä tulee sanonta PITÄKÄÄ TUNKKINNE?

  • Viestiketjun aloittaja kyselyikä
  • Ensimmäinen viesti
tästä vitsistä
Miehen autosta puhkes rengas. Taloja ei ollu kun yksi lähettyvillä ja mies lähti sinne kävelemään, tunkkia lainaamaan. Päästyään lähemmäs taloa, hän huomasi että valot olivat pois ja isäntäväki varmasti nukkumassa. Mies pysähtyi ja alkoi miettimään..eihän sitä nyt passaa keskellä yötä mennä ihmisten oville koputtelemaan, pelästyvät vielä, lapset herää ja...mies kimpaantui ja heitti kiven talon ikkunasta sisälle ja huusi perään "PIDÄ TUNKKIS PERKELE!" :D :D :D
 
toinenkin versio
Tässä minulle tutumpi versio tuosta samasta vitsistä:

Mies ajoi metsätietä ja autosta puhkesi rengas. Mies ei voinut vaihtaa rengasta, koska hänellä ei ollut tunkkia mukana, joten hän lähti etsimään paikkaa josta saisi tunkin lainaksi. Muutaman kilometrin tietä pitkin käveltyään horisontissa alkoi näkyä valoa, mutta matka oli edelleen pitkä. Matkan aikana mies alkoi miettiä että jospa niillä ei olekaan tunkkia, tai eivät halua lainata sitä ventovieraalle. Matka jatkui ja pessimismi valtasi mieltä pikkuhiljaa. Saavuttuaan lopulta talon pihaan mies oli jo täysin vakuuttunut että talossa on tunkki, mutta asukkaat eivät lainaisi sitä hänelle. Mies nappasi maasta kiven ja heitti sen ikkunan läpi ja huusi: ”pitäkää tunkkinne, perkele!”
 
huumorin ystävä
Kuulin tämän sanonnan jo 60-luvulla ekan kerran kotimaisessa kuten haluatte-sketsisarjassa. Siinä kaksi miestä lähti renkaan puhjettua lainaamaan tunkkia lähitalosta ja kun koputuksiin ei heti vastattu he alkoivat kilpaa haukkua toisilleen nukkumassa ollutta talon väkeä. Lopulta aikansa haukuttuaan he päättivät etteivät haluakkaan tunkkia tästä talosta. Kun talon isäntä sitten tuli avaamaan, oli heidän ainoa asiansa vihainen "PITÄKÄÄ TUNKKINNE".
 

Yhteistyössä