[QUOTE="kim";29607911]Olen usein ostanut avokadoja, jotka ovat olleet kauniin vihreitä sisältä ja maistuneet ihan hyvältä, mutta kuoren lähellä onkin ollut homeisen näköisiä harmahtavareunaisia pieniä onteloita. Onko avokadon kanssa samoin kuin leivän kanssa, että jos se on jostain kohtaa homeessa, homeen juuret voivat ulottua vaikka kuinka pitkälle ja tuote syömäkelvoton ja terveydelle haitallinen. Pähkinälajikkeissa home on voimakkaan toksinen ja aiheuttaa syöpää. Onko avokado pähkinälajike.[/QUOTE]
Avokado ei ole pähkinä. Home taas levittää AINA rihmastonsa koko elintarvikkeeseen, joitakin erityistapauksia lukuun ottamatta (ainakin sipuli ja kovaksi kypsytetty juusto ovat sellaisia, mistä voi leikata homeisen kohdan pois ja syödä loput). Eli jostain kohdasta homeessa -> syöntikelvoton.