Mistä te ostatte vapuksi niitä kelluvia rusinoita?

  • Viestiketjun aloittaja "Vieras"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Höpön höpö, mitään kelluvia rusinoita ole erikseen myynnissä. Rusinat saa kellumaan simaan kun muuttaa siman molekyylirakennetta ja rusinoiden antioksidantit sitten konsentroituu seoksessa. Siman molekyylirakenteen muuttaminen on käytännössä helppoa hommaa. lämmönvaikutuksesta nesteen tiheys kasvaa ja saa rusinat kellumaan. Parhaimpiin tuloksiin pääsee kun nesteen joukkoon lisää aomo annoksen pääsiäiseltä jäänyttä mämmiä ja pashan jämillä vasta loisto tuloksia saakin aikaan.
Mut mites sit, jos epäilee naapurustossa asuvan perussuomalaisia. Ne niin helposti pahottaa mielensä, jos suomalaisia perinteitä jakaa maahanmuuttajien kanssa. Ootteko jotenkin naamioineet simapulloja ja niitä rusinoita, jos naapurin mamulapset tulee käymään vappuna. En yhtään tiedä onko Allahin synttärit vapun aikaan? Ja kannattaako käydä pudottamassa kondomeita epäiltyjen persujen postilaatikkoon, et niillekkin tulis kiva mieli? Eletään kumminkin moniarvoisessa yhteiskunnassa nykyään. Entä voiko jehoville tai hinduille tarjota simaa, vai pitäskö vaan hommata isompi satsi tippaleipiä?
Vähän käy hankalaksi... Ainakaan possun ruumista ei kannata käyttää hiivan sijaan, jos on juutalaisia kaveteita. Niin ja voiko sen jauhenlihan pestä kelluvien rusinoiden kanssa, kun ajattelin kokeilla sitä sit brunssilla vappupäivänä.
 
emäntä75
Joo kyllä on raivostuttavia nuo itsekelluvat rusinat.... Minä intohimoinen leipuri, tykkään tehdä usein rusinapullaa, rusinakakkua ja muuta rusinaherkkua. Mutta annas olla ostin vahingossa kelluvia...Eka uunillinen rusinaherkkuja meni ihan päin mäntyä- uunin katto rapattu niillä. No sitten minä keksin, täytin jokaisen rusinan lyijyllä, nyt pysyvät kakun sisällä. Ovat niin maukkaita etten enää perinteisiä aio ostaakaan. Ainut huono puoli.... kun niissä kelluvissa rusinoissa on sitä kaasua, ja minä lisään lyijyä niihin, niin on turvallisuussyistä pysyttävä pois läheltä ulostulo reittiä.
 
vierailija
Onkohan tämmösillä palstoilla mitään moderaattoritoimintaa. Joku vielä oikeesti laittaa simoihinsa jäniksen paskat kellumaan... tai yrittää piikittää rusinoihinsa vähän "steroideja" helvetti sentään :D
 
vierailija
Onkohan tämmösillä palstoilla mitään moderaattoritoimintaa. Joku vielä oikeesti laittaa simoihinsa jäniksen paskat kellumaan... tai yrittää piikittää rusinoihinsa vähän "steroideja" helvetti sentään :D
Älä nyt sentään vedä niitä kelluvia rusinoita nenään näin vapun alla.Tai jos joku nyt kuitenkin sattuu niitä nenään vetämään niin päällä seisonta auttaa,tulee ihan itsellään pois ettei tarvii muutenkin ylikuormitettua terveydenhoitoa rasittaa
 
Kemisti
Mainio keskustelu. On hienoa törmätä tällä kaksplus.fillä ketjuun, jossa puhutaan asioista niiden oikeilla nimillä tieteellisen tarkasti. Kelluvat rusinat ovat kiinnostava ilmiö, joka on vaivannut fyysikoita ja kemistejä pitkään. Avaan taustalla piilevää fysiikkaa hieman:

Rusinalajikkeet eroavat toisistaan hieman samalla tavalla kuin atomit - atomien ytimien neutronimäärät vaihtelevat, mikä ei vaikuta niiden varaukseen, mutta muuttaa niiden massaa ja tekee niistä myös radioaktiivisia. Kelluvat rusinat ovat hieman nurinkurisesti tavallaisia rusinoita raskaampia, mutta tästä huolimatta ne kelluvat, koska tuon raskauden aiheuttama radioaktiivisuus antaa niille työntövoimaa, jonka avulla ne "ponnistelevat" irti ympäröivästä simasta. Voitte havaita tämän siman kuplimisessa, joka osittain voimistuu rusinoiden aiheuttamasta ydinreaktiosta.

Rusinoiden hajoamismekanismia ei vielä täysin tunneta. Mikäli lopullinen läpimurto jonain päivänä tapahtuu, voi sillä olla suoria vaikutuksia avaruusteknologiaan. On teoriassa mahdollista rakentaa tehokas avaruusaluksen moottori, joka perustuu juuri tähän kelluvan rusinan tuottamaan työntömomenttiin.

Mutta nauttikaa kelluven rusinoiden kyllästämää simaa kohtuudella, ettette rupea vahingossa loistamaan pimeässä yöllä.
 
Tämä ketju on 3 vuoden takaa. Kävin tänään paikallisessa lounasruokalassa syömässä, jälkiruoaksi oli munkki ja simaa. Paikan pitäjä oli selvästikin vasta nyt kuullut kelluvista rusinoista, oli lukenut niistä Facebookista. Jokaiselle ruokailijalle se jaksoi toitottaa niistä kelluvista rusinoista...
 
mistyyyxx
Tämä ketju on 3 vuoden takaa. Kävin tänään paikallisessa lounasruokalassa syömässä, jälkiruoaksi oli munkki ja simaa. Paikan pitäjä oli selvästikin vasta nyt kuullut kelluvista rusinoista, oli lukenut niistä Facebookista. Jokaiselle ruokailijalle se jaksoi toitottaa niistä kelluvista rusinoista...
Noloa.

ja uskomatonta että tämä nostetaan joka vuosi. Alkuviikosta jo mietin, että joku varmaa kaivaa sen kelluvat rusinat jutun.

tämän ketjun pilaajat ovat niitä jotka ovat tieteellisillä tietoiskuilla kertoneet " tyhmille" miksi rusinat kelluu. Kun nämä tosikot eivät pientäkään huumoria ymmärrä ;-)
 
vierailija
[QUOTE="Anja";28403318]Siis ap:lle ihan tosissaan ne rusinat mitä simaan laitetaan, on ihan tavallisia, mutta ajan kanssa turpoavat ja nousevat siman pinnalle. Älä siis usko ihan kaikkee mitä muut höpisee :)
Faijallas turpos. Tavan rusinat eivät kellu.[/QUOTE]
Oikeestikko väität etteivät kellu???? Ihan tavan rusinat laietaan pulloon.Painuvat pohjalle ja parin päivän päästä alkavat nousta pinnalle mikä on merkki siitä,että sima on valmista juotavaksi.Pakko ei ole laitta koko rusinoita jos ei halua.Ei vaikuta aikaan millään lailla onko niitä vai ei
 
Rusinante
Köyhän miehen kelluvat rusinat on paras tehdä itse punaisista kivellisistä viinirypäleistä, joista ensin poistaa kivet käyttäen mehupilliä ja neulaa apuna. Neulalla tehdään ensin alkureikä rypäleen kumpaankin ”napaan”. Tämän jälkeen työnnetään mehupilli toisestä reiästä sisään kunnes pilli saavuttaa rypäleen kiven. Sen jälkeen puhalletaan kovaa pilliin, jolloin kivi lentää ulos toisesta päästä. Viimeisenä valmistusvaiheena, kivenpoiston jälkeen, on kuivaus, joka onnistuu parhaiten jättämällä rypäleet kevätauringon lämpöön pariksi päiväksi. Kiireiset voivat kuivattaa rypäleensä uunissa/hiustenkuivaajalla, mutta kelluvuus ei tällä tavalla ole taattu, joskin varmasti ainakin osa rypäleistä nousee vähintään simapullon puoliväliin.
 
Antti LK
Kyllä ainakin Kannelmäen Prismasta löytyi vielä tänään aamupäivällä. Niitä oli paljon jäljellä, kyllä varmaan vieläkin löytyy. Mutta ne ei olleet siellä rusinahyllyssä, vaan erikseen esillä muiden vapputuotteiden kanssa. Kysy henkilökunnalta, jos et löydä, muista turvavälit. Kannelmäen Prisma on auki 24h nyt vappunakin.