Mistä olette saaneet apua ahdistukseen?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Usein me ihmiset luodaan omassa päässä se katastrofi, varsinkin jos on kovaa ahdistuneisuutta...
Sitä hermoillaan ihan kummallisista asioista, vaikka siitä mitä jos auto hajoaa matkalla tai mitä jos lapset onkin koko reissun ajan ihan hirveitä tai mitä jos se ukko päätyy taas omille reissuilleen jne jne.. vaikka todellisuudessa ei olisi mitään hätää ja kaikki menisi ihan hyvin. Pelätään jo ennakkoon pahinta vaikka niin ei välttämättä tapahdu ollenkaan.
Miten ukko voi päätyä omille reissuilleen ?
 
vierailija
Kun koko sana "ahdistus" on keksitty. Lapsetkin käyttää sitä, vaikka eivät tiedä, mitä tarkoittaa. Pilleriuskovaiset ovat ovelia. Mulla ei ole koskaan ahdistanut eikä masentanut, en siis voi tietää.
No älä sitten väitä että ahdistus on keksitty juttu.

Kautta ihmishistorian ahdistus on ollut olemassa. Syitä voi olla monia. Nykyaika on mielelle rasittavaa mutta toisaalta paljon on apujeinoja ahdistuksen lievittämiseksi.

Itselläni auttanut mm. karaiseminen ja välttelykäyttäytymisen lopettaminen . Vaikka ahdistaa niin teen silti asioita, en jätä menemättä ja osallistumatta ahdistuksen takia. Tätä kannattaa tehdä pienin askelin ja sitten laajentaa kun on päässyt eteenpäin. Esim kauppaan mennään ja siellä pysytään vaikka ahdistaa. Metroon mennään vaikka ahdistaa....jne. Jonain päivänä ei enää ahdista niin paljon.

Huomion kiinnittäminen muuhun kuin ahdistaviin ajatuksiin ja ajatusten haastaminen/kyseenalaistaminen on hyvää mielen jumppaa.

Lue Bournen kirja, siinä paljon tietoa. Löytyy kirjastoista.
 

Yhteistyössä