Missä iässä seksiä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Kerran kysyin eräältä äidiltä onko hän antanut pojilleen sukupuoli valistusta, ei ollut on isän asia. Uusein kysymyksen ja kysyin häneltä missä iässä pojat voi aloittaa tyttöjen panemisen, hän vastasi ripille pääsyn jälkeen. Tiedustelin missä iässä hän oli, kun oli ekakerran, sanoi olleensa noin seitsemantoista, silloinen poikaystävä nykyinen aviomies.
 
vierailija
Olin 21v kun sain panna pimppiä eka kerran tästä alkoi minun varsinanen seksielämä, olin kyllä pitkään harrastanut masturpointia mikä oli esiaste varsinaiselle seksille ja tiesin miltä tuntuu, kun laukee ja saa siemensyöksyn, mutta saada pimppiä on aivan toinen asia.
 
vierailija
Eikö tässä ole jotkut suojaikärajat, mut itse ajattelen olisiko kahdeksantoista jolloin voisi ottaa vastuuta kyseiseen asiaan, vai onko silloin , kun on vakiintunut seurustelusuhde voisi jo aijemminkin, pojilla jo 15v seisoo et paneminen hyvin onnistuu, mutta onko se silti hyvä ikä aloittaa, onhan tässä kyse tytöstä ja pojasta, mikä on muiden kanta tai näkemys asiasta?
 
vierailija
Tämä taitaa olla sellainen ikuisuuskysymys missä iässä, kun tyttö tarvii neljäntoistaikäisenä epillerit ei äidin neuvot ja ohjeet paljon auta. Eikö tässä ole seksin tuomasta nautinnosta kyse, eikä niinkään missä iässä voi aloittaa seksin. Kai se pojillakin on tarve samansuuntainen pimppiä pitää saada. Ollaan me äidit ja isätkin oltu joskus nuoria ja olihan se seksi silloin suloista vaikka ikähaitari taisi olla korkeampi. Miten tämän aloitus iän sitten määrittelee jos pöksyt pitää ottaa pois.
 
vierailija
En tiedä kuinka moni kyselee on tyttö tai poika missä iässä saan ja voin aloittaa harrastamaan seksiä eli panemista. Nykyisin koulussa annetaan seksuaali valistusta, mikä on hyvä asia jos ei rohkene tai kykene asiasta kotona puhumaan, ja kuinka tarkka ohjeistus koulussa annetaan. Taidetaan enemmän puhua ehkäisystä mikä tarkoittaa sitä, että ollaan valmiita harrastamaan seksiä. Erään kerran näin koulun pihassa avattuja kondomi pakkauksia, eikö se viittaa siihen, että yläaste ikäiset voi aloittaa panemisen saman ikäisten kanssa, hyvä kysymys missä iässä voi aloittaa sekksin .
 
vierailija
Musta tuntuu, että riippuu tosi paljon siitä, millainen persoona on kyseessä. Eli kuinka kypsästi ja vastuullisesti osaa asian hoitaa omalta osaltaan. Tietenkin myös fyysinen ikä merkkaa, en mä sanoisi, että alle 15v olisi "valmis." Ja näin aikuisen näkökulmasta tuo 15v tuntuu aika nuorelta sekin, mutta pitäisin sitä ehkä alarajana. Tietysti tässä sitten suojaikärajat justiin. Ja pitäisi olla ehdottomasti hyvin perillä asioista. Itse olin arka asian kanssa, ja olin ekalla kerralla melkein 18v. Ystäväni oli 16v, ja käyttäytyi kyllä täysin vastuuttomasti asian suhteen useaan kertaan. Sillä oli sitten seurauksensa.

Koulussa tapahtuva seksivalistus ei musta riitä. Se jää aika pintapuoliseksi, ja moni on niin kiusaantunut tuollasessa ryhmätapahtumassa että osa infosta menee ohi. Puhumattakaan siitä että uskaltaisi kysyä oikeasti niitä tärkeitä asioita. Onneks on olemassa erilaisia nettifoorumeita nuorille suunnattuna joista voi myös kysellä anonyymisti. Mut tietoisuus näistä ois hyvä saada leviimään. +Kirjat kirjastosta vanhempien kerronnan tueksi jos jännittää puhua aiheesta.

Tosi tärkeää on kyllä avoin ja hyväksyvä ilmapiiri aiheen käsittelyyn kotona. Omassa lapsuudessa moni ikäluokasta törmäsi helpommin pornoon kuin oikeisiin aitoihin seksistä kertoviin juttuihin, koska aihe oli niin tabu keskusteluissa. Ja se loi paineita, ahdistusta ja virheellistä tietoa aiheesta, mitä sitten noloina ja hämmentyneinä paikkailtiin pitkän aikaa kunnes realistinen seksielämä tuli tietoon.

All in all, ehkä hyvä ikä vois olla 17+. Ehkä siihen mennessä ois järkeä vähän päässä, realistisia odotuksia, itsevarmuutta sanoa "ei" tarvittaessa ja mahdollisesti ymmärrystä parisuhteesta/seksisuhteista muutenkin. Mutta yksilön persoona/vastuullisuus vaikuttaa. Tiedän kyllä mutkan kautta parin paljon vanhemmankin, ihan aikuisen tapauksen, joiden pitäs ottaa vastuuta tekemisistään tän suhteen rutkasti enemmän....
 
vierailija
Kerran kysyin eräältä äidiltä onko hän antanut pojilleen sukupuoli valistusta, ei ollut on isän asia. Uusein kysymyksen ja kysyin häneltä missä iässä pojat voi aloittaa tyttöjen panemisen, hän vastasi ripille pääsyn jälkeen. Tiedustelin missä iässä hän oli, kun oli ekakerran, sanoi olleensa noin seitsemantoista, silloinen poikaystävä nykyinen aviomies.
En tiedä miltä olisi tuntunut jos olisi ollut mahdollisuus aloittaa rippikoulun jälkeen panemaan tyttojen pimppejä, valmiuksia kyllä oli, kun penis tanakasti seiso ja tiesin kokemuksesta miltä tuntuu, kun laukee ja saa siemensyöksyn, nykyisin koulussa annetaan hyvin seikka peräistä seksuaali valistusta, yläasteella jaetaan pojille kondomeja joihin voi tutustua ja sovittaa erektiossa olevaan penikseen, ilmeisesti ottaa huomioon ehkäsy jos joku tyttö antaa panna pimppiin.
 

Yhteistyössä