Missä asteessa ja kuinka kauan lohifile 1,3 kg uunissa?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja ö-mapin kokki
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
se riippuu siitä fileen paksuudesta ei niinkään painoasta vaikka tottakai se vaikuttaa osalti.

Paksuudesta riippuen 175asteessa n.30min ettei tuu liian kuivaa (max n.40-45min)
 
Alkuperäinen kirjoittaja ö-mapin kokki;25894061:
Ei se kauheen paksu oo (esim. johkin tosi paksuun merilohifileeseen verrattuna), että toi 30 min varmaan riittää. Kiitti!

Eli siis se on kirjolohta..juu sitten kyllä riittää se puol tuntia :)
(ite mehevöitän lohen niin että 10min ennen uuniin laittoa suolaan lohen pinnan ja pistän sitruunamehua ja annan maustua ja sitten vasta uunissa ton 30min niin tulee hyvää :P )
 
Alkuperäinen kirjoittaja ö-mapin kokki;25894040:
Laitoin päälle sitruunamehua, suolaa, sitruunapippuria ja ison puntin tilliä. Oisko 175 vai 200 astetta parempi? Ja miten kauan, ettei tuu kuivaa?

Minä paistan tuollaisen 200 asteessa. Paksuudesta riippuen 25 min molemmin puolin. Harvemmin lohi kuivaa on 8).
 
Eli siis se on kirjolohta..juu sitten kyllä riittää se puol tuntia :)
(ite mehevöitän lohen niin että 10min ennen uuniin laittoa suolaan lohen pinnan ja pistän sitruunamehua ja annan maustua ja sitten vasta uunissa ton 30min niin tulee hyvää :P )

Toivottavasti tulee meilläkin sit hyvää, kun on tuo varmaan tossa ainakin sen 10 min muhinu, kun piti täältä viisaammilta tulla kyselemään vinkkejä...:D
 

Yhteistyössä