missä alumiiniset kakkuvuoat?

itsellä vain yksi ja kaipaisin toista seuraksi,en tiedä vuoan kokoa kun sitä ei lue vuoassa mutta luulisin että on 1,5l tai jotain.tietääkö kukaan msitä niitä vois löytää.oon vaan löytäny teflonisia ja silikonisia ja niitä en kelpuuta.
 
No siis alumiini, kuten useimmat muutkin alkuaineet, on myrkky. En sitten tiedä, miten suuria pitoisuuksia kakut alumiinivuoasta saa, mutta esimerkiksi alumiinista mehumaijaa ei kannata käyttää ainakaan minkään happaman (esim. punaherukkamehun) keittämiseen. Luulisin, että kakkua kukaan ei kuitenkaan syö niin paljon, että ko. juttu tulisi ongelmaksi.
 
blackjack
meillä on vuosia tehty kaikki marjamehut alumiinisella mehustimella ja kakut alumiinivuoilla eikä kukaan ole kuollut eli ilmeisesti ei ainakaan meidän astioista lähde mitään ylimääräistä. =)
 
näinköhän
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2006 klo 16:41 vinkki kirjoitti:
KIrpputoreilla näkee myytävän. Eri asia on sitten että miten niissä uskaltaa lähteä valmistamaan mitään, kun ei ole tietoa mitä niissä on pidetty.
hih,no eikös kakkuvuoissa yleensä kakkuvuokia tehdä,mitä muutakaan niissä pidetään :whistle:
 
Äitix
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.12.2006 klo 18:37 blackjack kirjoitti:
meillä on vuosia tehty kaikki marjamehut alumiinisella mehustimella ja kakut alumiinivuoilla eikä kukaan ole kuollut eli ilmeisesti ei ainakaan meidän astioista lähde mitään ylimääräistä. =)
Kylläpä minäkin olen kuullut ettei esim alumiinista mehumaijaa kannattaisi mehustukseen käyttää. Eli en lähtisi suoraan vertaamaan että jos hengissä yhä ollaan, vaaraa ei voisi olla olemassa.

Hieman asian vierestä, mutta esimerkiksi teflonpaistinpannut, joista on pinnoitus irtoillut/naarmuuntunut paljon, kannattaisi poistaa käytöstä, ovat syöpää aiheuttavia. Ja moni varmaan voi sanoa että eipä tälläisenkään käytöstä ole vielä kuollut, eikä syöpään sairastunut, mutta riskinsä on olemassa.

Ymmärrän kyllä ettei kaikkea kuulemaansa/lukemaansa kannata todesta ottaa ja näitä huhupuheita riittää. Mutta jos tietolähteet ovat ns luotetavia, kannattaa miettiä onko riskejä valmis ottamaan.
 
joo...

No kokkikoulussa opetettiin et MITÄÄN alumiinista ei saa enää käyttää, ja sen myös uskon,
mutta kyllä mun äidilläkin on yks alumiininen kakkuvuoka, en vaan tiedä käyttääkse sitä enää
mut eihän ne vaikutukset heti tietenkään missään kai näy,
ajan kanssa...

mutta eihän nykyään saa syödä mitään ilman vaaraa, kaikki kun nykyään on jollain lailla myrkkyä :whistle:
 

Yhteistyössä