Minkä kokoiset talvikengät?

Minkä kokoisia talvikenkiä olette hankkineet? paljonkohan sitä kasvuvaraa pitäisi olla et menisivät nyt jonkin aikaa, mut lapsi pääsis kuitenki käveleen? =) Tyllerö 2,5 v ja vaatekoko 92 just 98 reilu.

Ei viitsisi monia kenkiä ostaa talveksi, kun haluan kuitenkin laadukkaat menopelit, joissa ei jalka kastu eikä palele.
 
Sarita-80 harmaana
Ota lapsi mukaan kauppaan ja mittaa jalan koko (melkein kaikista kaupoista löytyy mittari) Käyntivaraksi 1cm ja kasvunvaraa muistaakseni 1-2cm.
Kannattaa käydä ihan kenkäkaupassa ainakin sovittelemassa, jossa opastavat oikean koon valinnassa. (Kukaan ei pakota ostamaan.)
 
Mulle sanottiin kenkäkaupassa et käyntivara noin puoli senttiä ja kasvunvaraa noin sentti. Liian isoilla huono kävellä. Meidän tytön kengät 2,5-vuotiaana n. 24. Pian 2-vuotiaan poikamme talvikengät ovat kokoa 22. Ei varmaan kannata ostaa kenkiä, jos lapsi ei ole mukana sovittamassa.
 
yxz
Kokeilemaan vaan. Monissa kengissä on muuten irrotettava sisäpohja, esimmäinen kokeilu kannattaa tehdä niin, että ottaa sen kengästä ulos ja laittaa lapsen seisomaan päälle. 1½-2 cm saa olla tilaa varpaiden edessä talvikengissä. Sitten pohja kenkään ja jalkaan ja lapsi juoksemaan. Jos hyvin onnistuu, niin kenkä on hyvän kokoinen. =)
 
Yks ihan älyttömän hyvä tapa, jos ei halua ottaa lasta kauppaan mukaan, on piirtää pohjallinen lapsen jalasta. Eli lapsi paperin päälle seisomaan ja sit piirrät ääriviivat. Olis hyvä, jos lapsella ei ois kauheen paksut sukat jalassa. Sitten lisää 0.5-1cm käyntivaraa ja kasvunvaraa 1-1.5cm, leikkaa pohjallinen ja lähde kauppaan sullomaan pohjallista kenkiin. :) Lopullinen pohjallinen tietenkin kannattee tehdä vähän paksummasta paperista tai pahvista, niin ei ole heti rytyssä.

Kasvunvaraa kannattaa vähän lisätä sen mukaan millaiset talvikengät aiot ostaa. Esimerkiksi vettäpitäviin GoreTex kenkiin ei tarvitse mahtua villasukkaa, vaan yksi hyvä sukka riittää (sanoivat kenkäkaupassa ja olen kyllä itsekin huomannut), kun taas tavan toppasaappaisiin varmaan pitää mahduttaa enemmän lämmikettä. Kun tämän pohjallisen piirtää, näkee myös hyvin, ettei kenkä vain ole liian kapea, jos on leveäjalkainen lapsi kyseessä. Sen mukaan ei kyllä kannate ostaa kenkiä minkäkokoisia muilla samanikäisillä lapsilla on. Meillä poika on 2v4kk ja talvikengät tulee olemaan noin 28!!! :eek:
 

Yhteistyössä