minkä ikäsenä teillä on yritetty kontata..

  • Viestiketjun aloittaja ...
  • Ensimmäinen viesti
...
onko varhain/myöhään/sopivasti jos 5 kk ikäinen nousee polvillee ja pari *askelta* menee eteenpäin..? meillä neuvolassa ollaan kovin tarkkoja näistä.. ja olis kiva kuulla muitten mielipiteitä
 
minä
esikoinen konttasi noin suurinpiirtein 8 kk iässä, kuopus oppi konttaamaan tai näin konttaavan ensimmäisen kerran hieman ennen 2v synttäreitä :) (tämä tosin käveli 8kk iässä, eli ei ehtyny konttamaan ennen ;)
 
Meillä poika oli tasan 6kk kun lähti konttaamaan, 5kk iässä otti jo hyvin konttaus asentoa ja ensin lähti konttaamaan taaksepäin...
Tyttö taas lähti 8kk ikäisenä konttaamaan, ja sitä ennen otti tosi pitkään kyllä konttaus asentoa (n. 6-6,5 kk iässä)...
 
6,5 kk:n ikäisenä esikoinen otti ensimmäisiä "konttausaskelia" ja 7 kk täytettyään konttas sujuvasti. Toinen tyllerö on nyt 7 kk, ei vielä ryömikään :)

*muoks* Niin, kävelemään esikoinen lähti 1v1kk ikäisenä eli konttaamalla mentiin puoli vuotta. Toki tukea myöten käveli 8 kk:n ikäisestä lähtien.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
millon käveleen?
jokainen on oikeesti ihan oma yksilönsä ja jokainen kehittyy omaan tahtiin, jotku lähtee tosi aikaisin kävelemään toiset myöhempään ja jotkut siltä väliltä :D Toiset konttaa paljon ennen ku lähtee kävelemään ja toiset taas ei konttaa ollenkaan... ei pysty sanomaan että lähtee pian kävelemään jos aikaisin konttaa...
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Cassy:
5kk on musta aikasta. Meillä mimmi yritti kontata joskus 7kk iässä, ja se on käsittääkseni ihan tavallinen aika. Jopa myös hieman aikainen.
ei todellakaan oo aikasta lähteä viiden kuukauden ikäisenä konttaan eikä vilä 7 kuukauden ikäisenäkään. Kaikki lapset on erilaisia ja lähtee omalla ajalla liikkuun! Ei oo mitään mitään oikeaa aikaa millon pitäs lähtä!
 
vieras
meillä tyttö konttasi 5kk, nousi seisomaan 6kk ja samalla kävelemään tuen kanssa. Nyt 9kk ja kävelee pieniä matkoja ilman tukea. Esikoinen, konttasi 6kk, seisoi ja käveli tukien 7kk, mutta oppi kävelemään ilman tukea vasta lähemmäs 1v.
 
Maikki
EEeehhh.Meillä näppärät 9 kk,ei konttaa,ei ryömi..ei nauti olla vatsallaan,MUTTA..en huoli asiasta. Tyttö on erittäin topakka istumaan ja seisookin tuettuna voimakkaasti. Kunhan saa jalat alle se on menoa. Älkää ihmeessä pitäkö tuota kontamista välttämättömänä mittarina..me ehditään niiden perässä juosta vielä 18-v;n iässä;)) Ja sanotaan,et se mikä menee aivojen kehitykseen,on pois motorisesta,mutta vaan alussa. Tutkimattomat on vauvojen kehityksien tiet,odotellaan vaan kärsivällisesti!
 

Yhteistyössä