Minkä Ikäisenä olette antaneet lapsen luopua pyöräilykypärästä?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Meillä tytär 10v ei millään enää laittaisi kypärää päähän, ja kaverit ovat saaneet vanhemmilta luvan ajaa ilman kypärää.. Tiedän että sitö pitäisi käyttää, mutta täälläpäin tuon ikäiset sitä harvoin enää käyttää
 
vierailija
Noh mitä jos lapselle sattuu vakava kaatuminen? ni antaisitko anteeksi ittelles jos lapsi vammautuu? ja kypärä olisi voinut sen estää. Tää on jännä juttu itse en käytä kypärää kun luotan ajotaitoihini mut lapset ei viellä osaa niin tarkkailla ympäristöä kun vaikka innostuvat jostain ni virheitä sattuu
 
vierailija
Jos annat 10-vuotiaalle periksi noinkin tärkeässä asiassa, miten ajattelit selvitä sitten, kun murrosikä alkaa ja tahtotiloja ja omapäisyyttä alkaa kenties olla enemmän ja rajumpana?
 
vierailija
En minkään ikäisenä. Meillä kypärää käyttää koko perhe.
Kaverini on jäänyt auton alle ja pyöräilykypärä pelasti kallomurtumalta, kun kallon sijaan halkesi kypärä. Toinen kaveri on kaatunut laskettelurinteessä ja siinäkin kallon sijaan murtui kypärä. Eli se on toinen paikka missä kypärää on tärkeä käyttää. Ihmisen luut eivät kestä kovasta vauhdista kaatumista, ja kallo suojaa aivoja.
Onneksi meillä kypärää ei ole koskaan vastusteltu, vaan se on ollut itsestäänselvyys, juurikin noiden läheisten esimerkkien vuoksi.
 
vierailija
En antaisi lupaa lapselle ajella ilman kypärää pyörällä. Itsellä on 15v lapsi ja hän käyttää pyöräillessä kypärää, vaikkei kaverit käytäkään. Itse myös käytän kypärää.
 

Yhteistyössä