Minkä ikäisenä kännykkä?

  • Viestiketjun aloittaja Kolmen kopla
  • Ensimmäinen viesti
Kolmen kopla
Minkä ikäisenä teidän lapset ovat saanneet oman kännykän? Ja onko sitä saannut pitää koulussa mukana? Meilä käydään asian tiimoilta tiukkaa keskustelua...
 
Niepsu
Meillä on 8-vuotiaalla ns. kotikännykkä (kotona ei ole lankaliittymää). Puhelinta ei siis saa ottaa kouluun eikä kaverinkaan luo, mutta kotoa sillä voi soittaa kavereille ja vanhemmille esim. koulusta kotiin tultua - ja samalla tavalla tietysti toisinkinpäin. Tuo mukanakuljetuskielto on ihan siksi, että tuon ikäisellä puhelin voisi vielä mielestäni unohtua matkalle tai rikkoontua rajuissa pihaleikeissä.

Olen ajatellut, että parin vuoden kuluttua eli n. 10-12 vuotiaana saa jo puhelimen mukaansakin (joskaan koulussa ei mun mielestä ole tarvetta pitää kännykkää, oli ikä mikä tahansa), kun "reviiri" laajenee nykyisestään.
 
Kolmen kopla
Onko teillä saldoraja liittymässä? KUn tuntuu vaan ajatus kamalalle että lapsella on saldoraja täynnä ja tapahtuisikin jotain mikä olis pakko ilmottaa esim äitille töihin...Mutta en nyt tahdois mitään mielettömiä puhelinlaskujakaan alkaa maksaa.Tuo koti-kännykkä vois toimia meilläkin 7v tytöstä kun on kyse...Tuntuu olevan nimittäin nyt joku buumi että monella on koulussa puhelin mukana...
 
nari
Saldoraja meillä oli alkuun vanhimmalla lapsella lähinnä siksi, että pelkäsimme puhelimen joutuvan vääriin käsiin. Nykyisin käytössä on vain viihdenumeroesto. Vanhin sai kännykän 7-vuotiaana, seuraavat hiukan vanhempana.
 
nari
Koulussa ei kännykkä ole mukana, mutta tiedän yhden kaverin, joka pitää kännykkää mukana koulussakin. Jos lapset haluaisivat ottaa kännykän kouluun, niin en antaisi paitsi poikkeustapauksissa hyvällä perusteella.
 
puhkis
lapset 14 ja 11. Minulla on kotona ns. varakänny, jota saa kuka vaan käyttää, jos tarvitsee. Eipä ole kenellekään tarvetta tullut. Lasten kavereilla tuntuu kaikilla olevat kännykät, osalla ei ole ollenkaan lankapuhelinta.
 
mirkku3
meillä likka sai ekan kännykän 8v.kouluun sitä ei oteta mukaan,muuten se kulkee likan mukana joka paikkaan.sillä käytössä ladattava liittymä.ei tarvi pelkää isoja laskuja.
 
Niepsu
...palailen joululomilta maisemiin...

Meillä ei ole saldorajaa, mutta nuo viihdenumeroestot kylläkin. Nehän saa ilmaiseksi ja kannattaa ehdottomasti hommata - meidänkin napero olisi halunnut testata tv-pelejä ja ihmetteli, kun ei kännykkä toimi niinkuin pitää ;)
 
DILLEDALLE
Meillä poika sai 9v lahjaksi vanhan kännykän johon ostettiin uudet kuoret ja liittymän kaikilla rajoituksilla ja 15? saldorajalla. Sitä ei oteta kouluun koska viedään ja haetaan koulumatkat. Laskut olleet tosi pieniä eipä juuri käytä sitä, ja kun on halpa puhelin ja saldoraja ei tarvitse skitsoilla hukkaamisesta. Ensi vuonna alkaa kulkemaan bussilla, silloin saa ottaa mukaan kouluun koska meille on ihan typerät bussiaikataulut.
 
ellun kana
meillä poika 7-v aloittaa syksyllä koulun,menee siis ekalle.ajateltiin miehen kans että hälle vois jo oman kännykän hankkia.ja ehdottomasti soiton estot,saldorajoitus,yms käyttöön.
 
Äiti -64
\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.12.2004 klo 15:14 Kolmen kopla kirjoitti:
Minkä ikäisenä teidän lapset ovat saanneet oman kännykän? Ja onko sitä saannut pitää koulussa mukana? Meilä käydään asian tiimoilta tiukkaa keskustelua...
Meilläkin on käyty tätä keskustelua, mutta ei olla vielä hankittu. Tyttö nyt 8 v. Katsotaan ainakin ensi syksyyn kun palaan äippälomalta takaisin töihin. Tuntuu, että tavaroita hävittää vieläkin, vaikka on tokalla luokalla.
 
Tyttö sai 7v puhelimen, eli n. 1,5v sitten. Koulu alkoi ja meillä ei ole lankapuhelinta. Kuljettaa mukana koulussa... aluksi siksi että tuli tyhjään kotiin ja oli hyvä että sai matkallakin kiinni, tai tyttö voi soittaa äitille. Nyt on mukana kun sairastui diabetekseen niin voi soittaa apua tarvittaessa. Ihan mukavasti on kännykkää käytellyt, tosi pienet laskut.
 
Meillä lapset aloittivat syksyllä koulun ja saivat kotiin yhteisen kännykän. Ovat olleet ihan tyytyväisiä. Meillä kännykkä säilytetään kotona, meillä ei ole erillistä lankaliittymää. Yritetään pärjäillä näin ainakin 10 vuotiaaksi asti.

Niin ja meillä on lasten kännykässä kaikkein laajin esto, eli kielletty kaikki palvelunumerot, pelit ym.
 
Meillä tehtiin periaate päätös, että rippilahjaksi kännykkä. Hiukan ollaan oltu alahuuli pitkällä kun kaveritkin on saaneet joululahjoiksi ym. Vanhin 10 v. Ilmoitan aina että" onneksi äidillä on kantava ääni jotta saa lapset ulkoa illalla sisälle pelkällä huudolla". Olemme kuitenkin aina niin lähellä ja harrastukset ovat yhteisiä niin ei vielä tarvita kännykkää. Hyvin asia on otettu vastaan. Jos sen laittaisi nyt niin seuraavat ovat pyytelemässä myös puhelinta. Kotona on lankaliittymä jolla voi ikävän tullen soittaa äidille tai isälle. :)
 
Pikke
Meillä vanhin, tyttö, sai kännykän 11v synttärilahjaksi. Poika kyselee nyt että koska hän saa, täyttää ihan juuri 10. Tytöllä ei ole mitään saldorajoituksia tai estoja, ja laskut ovat olleet luokkaa 10-22 euroa, enkä näe edelleenkään tarvetta näille rajoituksille. Poika on vielä sellainen sähläri että hän saa kännykkää odottaa todennäköisesti kauemmin!
 
lerppu
Tyttöni on 12v, lähtee ylä-asteelle syksyllä kirkonkylälle, matkaa 35km / suunta. Sain synttärilahjaksi kännykän, minusta oikea ikä, ei nuoremmat tarvitse, ei ainakaan täällä maalla.
Saldo rajaa ei ole, mielestämme hänen pitää osata rajata turhat puhelut pois, hyvin on siinä onnistunutkin. Hän tietää että jos puhelut ylittää 17e /kk puhelin lähtee jäähylle 1viikoksi ja hän joutuu itse siinä tapauksessa maksamaan laskun. Minun kännykkään tulee tieto tyttöni saldosta ( etusopimus).
Tuleva koulu niin kaukana, täytyy olla puhelin jos vaikka jää linkkarista tai jotain muuta sattuu..
:wave: :wave:
 
Aluksi kauhistelin kun jo ekaluokkalaisten repuissa on kännykkätasku!
Mutta hankittiin kuitenkin ekaluokkalaisellemme känny, kun hän ei millään suostunut menemään iltapäivähoitoom eli viettää iltapäivät kotona. Hyvin on sujunut tähän mennessä, soittaa koulusta tullessa ja pitää puhelinta myös koulussa mukana, mutta äänettömällä. Koulumatkalla saattaa soittaa että saako mennä kaverille koulusta suoraan. Ehdottomasti kannatti ostaa puhelin, pystyy pitämään paremmin yhteyttä jos poika on esim. ulkona.
 
Meidän 8-vuotias esikoinen sai kännykän joululahjaksi. Saldoraja on 20e ja isovanhemmat maksavat laskut. On myös puhelin mukana koulussa, josta kirjoitettiin lupalappu. Soittaa koulun jälkeen, jos vaikka pyytää lupaa kavereille käymään tms. Paljon turvallisempi olo, kun tietää että laosen tavoittaa varmasti. =)
 
Pörtsi78
Hmm..Tais olla niin että poika sai ekan kännykän käyttöönsä eskarissa ollessaan.
Tosin känny oli suurimman osan ajasta silloin kotona esim.puistoon mennessä otti mukaansa. :)
Kouluun puhelinta ei saa viedä ja meillä se lukee ihan koulun järjestyssäännöissä et känny jätetään mielellään kotiin.
Saldoraja on muistaakseni 50euroa ja viihde&tvpelit on kieltolistalla.
Puhelin laskuissa ei oo tullu ylläreitä pyörivät n.5-15euron kieppeillä.
 
jenni-79
meillä poika aloitti nyt viime syksynä koulun ja sai silloin oman kännykän. (Täytti joulukuussa -04 7-vuotta) Kouluun sitä ei viedä koska se on koulun säännöissäkin kiellettyä. Ja vaikka ei olisikaan niin silti puhelin pysyisi kotona koulu päivän ajan. Kaikki estot on puhelimeen hankittu ja lisäksi saldo raja 15 euroa. Poika joutuu yksin lähtemään kouluun kun me vanhemmat olemme töissä. (Joutuu siis olemaan n. tunnin yksin aamuisin ja joskus iltapäivästä saman verran.) Puhelin kulkee hänen mukanaan kun lähtee esim. kaverille, että hänet saa kiinni. Poika itse pitää puhelinta "tärkeänä" ja huolehtii siitä todella hyvin ei mitään ongelmia ole sen kanssa ollut. Kaverin luokse kun menee tai ihan mihin vaan niin kännykkä pussi seuraa mukana missä puhelin on tallessa ja sitä ei oteta pois jos johonkin sisälle mennään. Tuo lapsen ja aikuisen välille lisää luottamusta! Ja lapsikin tuntee, että häneen luotetaan täysin!! Sama asia pätee oman avaimen kanssa...
 

Yhteistyössä