Minkä ikäiselle aurinkolasit??

  • Viestiketjun aloittaja Baby-Ban
  • Ensimmäinen viesti
Baby-Ban
Arska paistaa ja vauva vikisee. Minkä ikäiselle olette laittaneet aurinkolasit? Minkä ikäinen ylipäätään huolii lasit päähänsä? Surku katsoa, kun toinen sirrittää, vaikka kuinka yrittää suojata auringolta.
 
Santtu..
Esikoiselle hommattiin lasit ekan kesänään, ikää tuolloin 5kk. antoi läsien olla hyvin päässä, kunnes lapsia ei enään tarvinnut.Siirryimme lierihattuun.
Toinen sai lasit ekana kesänään 4kk iässä ja lasi pysyivät hyvin päässä. Nyt kun herralla on ikää 1v1kk niin lasit saavat olla taasen rauhassa päässä kun niiden läpi on huomattavasti mukavampi katella viereisen kentän lentokoneita, kun aurinko ei paista silmiin niin pahasti.
 
jemma29
Heti vaan päähän aurinkolasit, kun ulkoilee niin, ettei voi olla rattaiden kuomun alla tms. Meillä juniori nyt 7kk ja antaa lasien olla päässä, kun huomasi, että niiden läpi on helpompi katsoa maisemia..:)
 
meillä myös
Lastentarvikeliikkeestä saa Baby-Banzejä. Niissä on nauha päänympäri laitettavaksi. Meillä ainakin tykkää pitää ja pysyy päässä. Maksoi täällä Itä-Suomessa 24,90.
 
Rillipää
Olen kuullut Baby-Banzeista paljon huonoja käyttökokemuksia. Kuulemma painavat ilkeästi. Kuulisin kyllä mielellään kokemuksia eri merkeistä, myös markettimalleista.
 
mami5
Rillipää, tilasin kuopukselle Band It merkkiset aurinkolasit netistä (www.kestovaipat.net), muillakin lastentarvike liikkeillä niitä on myynnissä. Meillä ne ovat olleet hyvät eivätkä ole painaneet neidin kasvoja:)
 
Heipsistä
Olen kuullut ettei vauvalle saisi antaa aurinkolaseja. Voi katsoa suoraan aurinkoon, jolloin silmät voivat vahingoittua. Ilman aurinkolaseja vaistomaisesti siristää silmiään.Mitä mieltä olette????
 
uk
Alan liikkeessä olen töissä, ja tosi paljon meiltä myydään noita Julboja. Usein ensin ne pienemmät ja parin vuoden päästä suuremmat. Joten olettaisin käyttäjäkokemusten olevan hyviä. Mutta varmasti makuasia.
Optikkoliikkeissä myytävät halvatkin (10euron) lasten aurinkolasit ovat laadultaan parempia kuin marketin halpislasit. (Ainakin meidän ketjussa ei oteta myyntiin kuin UV-suojattuja ja vääristämättömiä laseja.)
Kaikki lapset eivät suostu laseja pitämään, joten silloin täytyy vaan tyytyä lierihattuun ja muuten auringon häikäisyltä suojaamiseen.
 
,,
Olen myös huomannut tuon painamisongelman babybanzeillä , mutta laitan lasit nykyisin aika löysälle ja tuntuu toimivan. Jos ostatte marketti lasit niin tarkistakaa tosiaan että niissä on sekä UVA että UVB suoja .. Vauvojen lasit eivät ole kalliita, joten huonoja ei kannata ostaa. Niillä kun vauva katsoo kirkkaassa siristämättä/suojaamatta silmiä ja se pilaa silmät. -Parempi siis ilman kuin huonot ! Pätee ihan aikuisilla ja lapsilla. :)
 
Julbo
Meillä on ollut käytössä optikolta ostetut Julbot 4 kk ikäisestä lähtien. Tällä hetkellä lapsi jo yli 2v. Just tällä viikolla ostin seuraavan koon samasta merkistä. Tyytyväisiä siis olemme olleet ko. merkkiin. Meillä lasit ovat pysyneet päässä aina ilman takakuminauhaakin. Nykyisessä mallissa ne ovat, mutta ei varmaankaan sitä tarvita.
 
sieelsl
Esikoisen kanssa aloin käyttämään aurinkolaseja vasta sitten, kun aloimme pyöräilemään (ikää silloin noin 9 kk). Hän ei antanut laittaa niitä päähän kun olimme varjossa, mutta kun tajusin, että menemme ensiksi auringonpaisteeseen, niin sitten hän antoi laittaa ne. Sitä ennen rattaiden kanssa liikkuessa työnsin tai vedin rattaita aina niin päin, ettei aurinko paistanut hänen kasvoilleen suoraan. Olen ollut aika hypervarovainen tuon auringon kanssa, koska esikoisemme on punatukkainen ja siis auringolle tosi herkkä. Ne ekat lasit menivät kaksi ekaa kesää.
 
Nallu*
Meillä alettiin käyttää aurinkolaseja kun tyttö oli n. puoli vuotias. Eli aurinko kun alkoi enemmän paistaa niin aloitettiin lasien käyttö. Lasit saatiin kastelahjaksi ja ovat julbo merkkiset mutta ainakin meidän tytsyllä painaavat pahasti vaikka kumilenksu niin viimeseen asti venytettynä kun vaan voi.. Eikä tytöllä ole iso pää. Mutta ilman lenksua ihan ok lasit. En tiedä sit pitäisikkö jo vaihtaa isompiin!? Neiti nyt 1v 2kk...
 
¤Riikka
Meillä on Jazoshadesit, tilasin netistä postikuluineen n. 20 euroa.
Jää painaumat silmien ympärille, vaikka en kireällä pidäkään. Mutta ei kai siitä hirveää haittaa ole, jäähän normaaleistakin aurinkolaseista nenän päälle jälki.
 
: O)
meillä julbot mut ne ei pysyny päässä ku tyttö käänteli päätään niin sangat paini ittensä vinoon. koitin niihin saatavaa nauhaa paanympäri mut noi sangat edelleen tökkäs ja lasit meni vinoon. Ne on sellaset peili lasit ja nyt ku tuli hammas niin maisteltu on ja kauheet naarmut jäi. ostettiin sit baby banz ne on pysyny pääs pienet painaumat tulee, mut muuten ei tunnu haittaavan. Ehkä ne on vähän ns reilun kokoset mut meille ainakin paremmat.
 
K...
Ostin 7 kk pojalle juuri Julbot 46 € ja ovat olleet joka sentin arvoiset. Pysyvät päässä takakuminauhan kanssa hyvin. Menevät mukavasti myös ohuen lakin päältä. Kaveri on niin ihanan näköinen ne lasit päässä. Alkuun yritti repiä pois, mutta sitten huomasi että onkin mukavampaa olla lasit päässä. Helpompaa näin kuin jatkuvasti kuunnella kitinää jonka aurinko aiheuttaa.
 
Asian vierestä
tämä nyt menee alkup. kysymyksen "vierestä", mutta kuitenkin :)
Me ei ole hankittu pojalle ollenkaan aurinkolaseja sen jälkeen, kun satuttiin kysymään niiden tarpeellisuudesta lapsella silmälääkäriltä. Hänen mukaansa aurinkolasit eivät ole tapeelliset lapselle, jopa haitalliset.
Kun silmän mykiö on "piilossa" tumman auronkolasi linssin takana, se ei enää reagoi valon määrän vaihteluihin, koska aurinkolasien kanssa sen ei tarvitse. Näin ollen mykiö pidemmän päälle menettää toimintakykyänsä.
Parempi suoja lapsen silmille on ehdottomasti lierihatut, lippikset ja autoissa ikkunoihin aurinkosuojat.
 

Yhteistyössä