Milloin joululahjat kuuluisi ihn oikeasti avata?

  • Viestiketjun aloittaja zxc
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
[QUOTE="vieras";25286366]Heti kun pukki ne tuo. Amerikassa avaavat vasta joulupäivän aamuna kun pukki ehtii tuoda ne vasta yöllä.[/QUOTE]

Niin juuri, kun sinnehän on pitkä matka täältä Suomesta, jossa pukki asuu. ;-)
 
"vieras"
Suomessa ainakin on tapana avata aattona. Useimmat varmaan avaa ruoan jälkeen,mikä on varmasti varsinkin pienille lapsille ihan kärsimystä odottaa koko päivä ja sit vielä aikuiset syö niiiiiin hitaasti..

Meille ei tule pukkia,tonttu käy yöllä (ensi yönä) tuomassa lahjat kuusen alle. Avataan ne sitten joskus iltapäivällä,suunnitelmissa on katsoa joulurauhan julistus ja syödä sen jälk puuroa,sit lahjat. Lapsia on paikalla 1,iältään himpun yli 2v. Päätettiin avata jo päivällä että ehtii rauhassa leikkiä..
 
Ksantippa S.
No Jeesuksen syntymäpäiväksi on sovittu 25.12, eli periaatteessa kai pitäisi odottaa yli keskiyön, kuten suurin osa maailmasta tekee.

Mutta ihan oikeasti: silloin kun se parhaiten sopii.
 
määää
Hyvä lahjanavaamisaika on jouluaattona esim. klo 16, jotta lapset ehtivät leikkiä uusilla leluillaan ennen nukkumaanmenoa.
Meillä lapset sai ekan lelun ruoan jälkeen klo 12 ja siitä sitten tunnin välein, kunnes klo 16 saivat loput. Ei ole kitinää vaan pelkkää iloista leikkiä koko päivä.
 
saaas
Meillä perhe kokoontuu aattona aamupäivästä jakamaan ja avaamaan lahjat, jonka jälkeen lahjat viedään koteihin ja palataan illalla taas koko perheen voimin syömään jouluruokia. Meitä on kahdet vanhemmat plus siskoksia joilla kaikilla omat lapset, joten ollaan koettu toi parhaaksi vaihtoehdoksi kun lähekkäin asutaan. Lahjat on kuitenkin etenkin lasten kannalta kiva saada ja avata yhdessä, mutta parinkymmenen ihmisen rojuja on ihan turha jättää pyöriskelemään ympäriinsä kun siirrytään ruokailemaan ja muuten viettämään joulua perheen kesken.
 
Meillä tonttu tuo 23-24 yönä lahjat kuusen alle ja aamulla saa avata yhden tai kaksi pakettia joilla sit pitää pärjätä ruuan jälkeen kun avataan porukalla loput :) Lapsuudessani oli ihan kamalaa kun pukki tuli joskus klo20 aikaan, se oli ihan hirveetä odotusta ja ajan vanumista koko päivä! En omalle sitä halua, joten aamusta muutama ja iltapäivällä loput, on sitten aikaa leikkiäkin niillä vielä samana päivänä :)

Mutta alkuperäiseen kysymykseesi tekisi mieleni vastata, että ihan just sillon kun TEISTÄ hyvältä tuntuu! :)
 
"vieras"
Tossa puoli viiden huitteilla, kun on saunottu, pukeuduttu, syöty ja pikkusen jännitettykin, että millon se tulee. Sitte koittaa juuri Se hetki. Silloin kuuluu koputus. Tiskitki on laitettu.
 
Ksantippa S.
Jeesuksen kanssa joululla ei taida olla miotään tekemistä..
On joululla ja Jeesuksella se yhteys, että kristityt ovat sopineet viettävänsä Jeesuksen syntymäpäivää 25.12, ja he kutsuvat sitä jouluksi. Jouluun liittyy monta kerrostumaa, ja vaikka kristillinen perinne nuoremmasta päästä onkin, kuuluu se yhtä kaikki jouluun.

Historiallisen Jeesuksen syntymäpäivästä ei käsittääkseni ole mitään tietoa.
 
vierailija
Pienenä avattiin jo kuuden aikoihin ja saunaan mentiin vasta sen jälkeen, että lahjoilla ehti touhuta, tms. ennen nukkumaanmenoa. Nykyään saunaan mennään seitsemän, kahdeksan aikoihin ja vasta sen jälkeen avataan paketit. Nukkumaanmenolla ei ole enää niin väliä, valvokoot teinit myöhään jos haluavat. Kunhat saavat unirytmin korjattua ennen kouluun menoa.
 

Yhteistyössä