Million paras aika antaa kaksivuotiaalle illalla xylitol-pastillit?

  • Viestiketjun aloittaja "Äityli"
  • Ensimmäinen viesti
"Äityli"
Ei ole koskaan pitänyt hampaidenpesusta ja antaa pestä hampaita todella vähän aikaa. Nyt olen aloittanut ruokailujen jälkeen xylitol-pastillien antamisen. Annanko iltapalan jälkeen vaiko hampaiden pesun jälkeen, jotta olisi paras teho?
 
vierasss
toimivat vaan aterian jalkeen happohyokkaysta vastaan joten silloin. muuten ei ole hyotya. hampaiden pesua eivat mitenkaan korvaa. jos lapsella on ientulehdusta, niin ei varmaan tykkaakaan harjaamisesta. tulee silti pesta ne kaksi minuuttia aamuin ja illoin. tulehdus paranee niin nopeasti. lapselle voi kertoa hammaspopoista etta miksi ne pitaa harjata pois.
 
"sanna"
xylitol pastilli katkaisee happohyökkäyksen,ei mitenkään muuten hoida tai vahvista hampaita,joten iltapalan jälkeen annat pastillin,mutta jos pesee heti iltapalan jälkeen hampaat,ei pastillista ole mitään hyötyä.Mehun,sitrushedelmien syönnin ja juonnin jälkeen ei saisi heti pestä hampaita,tuossa tilanteessa antaisin pastillin(neutralisoi happamuuden),ja sitten pesu.
 
vierass
Pastilli ei millaan tavalla neutraloi happamuutta vaan katkaisee happohyokkayksen estamalla happoa tuottavien bakteerien tuotantoa ja toki kylla lisaa syljen eritysta. jos ei ihan hetkessa hotkaise ateriaa, niin harjata ei kannata aterian jalkeen kuin vasta tunnin paasta on ravinnossa happoa tai ei, myos iltapalan jalkeen. sen verran bakteerit ovat jo paasseet happoja kuitenkin tuottamaan.
 
vierass
tabletti sinansa on parempi selvasti happaman syomisen/ juomisen jalkeen, koska se ei tuota mekaanista rasitusta hapon heikentamille hampaille. muuten purukumi on tehokkaampi ja siihen kannattaa siirtya aina kun lapsi on tarpeeksi vanha.
 
vierailija
Olen huomannut itseltä että pelkän hampaiden iltapesun jälkeen suussa maistuu aamulla se kissamainen juttu. Jos otan xyliton pastillin iltaharjauksen jälkeen suu on aamulla huomattavasti raikkaampi.
 

Yhteistyössä