Mille maistuu pilaantunut jauheliha? PIKA APUJA!!!

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja jauheliha
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
J

jauheliha

Vieras
Tein just italianpataa mutta nyt en kyllä tiiä uskallanko sitä syödä. Jauhelihassa huomenna viim.käyttöpäivä,mutta kun heitin lihan kattilaan,oli paketin pohjaa vasten olevassa j.lihan alapinnassa harmaata,mutta toinen puoli ok..
Kämppään tuli semmonen kumma pistävä haju ruskistamisen yhteydessä.
Maistelin pataa äsken,mutten huomannut maussa mitään outoa,eli jos liha on pilalla niin kai se myös maistus hirveeltä,eikä pelkästään haise?
Uskaltaako sitä nyt syödä? Mies ei huomannu maussa mitään outoo,eikä veljenikään jolle myös maistatin.
Raskaana olen,niin siksi vähä jänskättää syödä jos onkin pilalla,enkä uskalla esikoisellekaan varmaan antaa..Hitto,maha kurnii eikä kaapissa paljookaan muuta nopeasti valmistettavaa ole..
 
Harmaa jauheliha pakkauksen pohjassa on hapettomuuden aiheuttamaa värimuutosta. Happi siis pitää lihan punaisena. Näin lyhyesti ja kansankielellä selitettynä. Ellei haise tai maistu pahalle, niin syö pois. Joskus sika-nauta jauheliha haisee paistaessa mun mielestä sellaiselle 'navetalle', joka on sen ominaishaju.
 
Mullakin oli viime kuussa jauhelihapaketti, jossa vielä päiväystä jäljellä. Liha oli vähän harmaata sieltä täältä, mutta raakana ei haissut pilaantuneelle. Sen kun pannulle paiskasin ja aloin paistaan niin se haju oli kyllä jotain ihan karmivaa, melkein tuli oksennusrefleksi. Eli kyllä sen vaan haistaa, jos on pilalla. Pilaantuneesta lihasta irtoaa myös huomattavan paljon nestettä pannulle/kattilaan.
 
Viimeksi muokattu:

Yhteistyössä