Millainen liina kannattaa hankkia eka liinaksi?

Jokaisen liinan esitteessä lukee, että helppo ja kätevä. Mikä oikeasti kannattaisi ostaa? Pitäisi käydä vastasyntyneestä alkaen. Mikä on oikeasti helppo sitoa? Onko rengasliina joku specialjuttu vai miten se eroaa tavallisesta liinasta? Olisin kiitollinen avusta!
 
Suosittelen pitkää trikooliinaa! Sitomisen oppii nopeasti ja sitä pystyy käyttää pitkään. Käy ihmeessä jonkun jälleenmyyjän luona katselemassa ja koittamassa liinoja, kyllä se oma sitten löytyy!
 
Parhaiten tieoa saat liinailusta kantoliinakavanalta ja babyidea sivuilta. Ikävä kyllä en muista sivujen osoitetita kokonaan, mutta haulla ne löytyvät. :x
Siellä on paljonkeskustelua eri liinojen sopivuudesta ja käytettävyydestä. Samaten on kuvia ja erilaisia sidontaohjeita.
Lisäksi muistaakseni sieltä löytyymyös tietoa liinojen esittelyistä ja myyjistä jotka miellään tulevat esitteleemään liinoja ja opettamaan sidontoja.

Itselläni on yksi rengasliina (kanga), pitkä trikooliina ja pitkä Didymos.
trikooliina jäi vähälle käytölle, koska meidän poika oli mielestäni jo liian painava (8kg) kantaa siinä. :ashamed:
Didymos on ollut ahkerassa käytöössä reissuilla. Tukeva jaksoin kantaa painavaakin poikaa pitkän aikaa liinassa. Mahdollisuus myös kantaa selänpuolella. B)
Rengasliinaa oli vaikea käyttää aivan pienellä (alle 6kk). Pelkäsin että putoo ja tuin koko ajan toisella kädellä. Rengasliinan reuna jää helposti löysäksi. Nyt isompana (vajaa 2 v) käytän rengasliina aina joskus lyhyillä matkoilla, kun tarvitsen käsiä kassien kantamiisen enkä jaksa odotella pojan hankailua. :\|
Tässä omia kokemuksia liinoista, mutta lue muidenkin juttuja noilta kantoliina sivuilta.
:eek:
 
Kiitos vastauksista! Olenkin juuri babyidean sivuilla aiheeseen tutustunut. Tuntuu vain, että joka liinan kohdalla lukee, että tämä on paras ja helpoin ja kätevin. Meillä päin ei ole jälleenmyyjiä joten netistä pitäisi tilata. Jos suljen sitten tuon rengasliinan pois ainakin näin aluksi. :)


 
ättä harmaana
Poikkesin itse kantoliinakavana sivuilla. Siellä on lista tukihenkilöistä (kaikki eivät ole myyjiä), jotka ovat halukkaita auttamaan aloittavaa liinailijaa. Vilkaise listaa jos joku heistä olisi sinua lähellä.
=)
 
Maamikki harmaana
Ei ainakaan didymos- vai mikä hitto se nyt oli. Itse ostin sen ja en käyttänyt ollenkaan, koska se oli 8 m pitkä ja toosi leveä ja paksu ja kun sen kiedoin ympärilleni olin kuin michelin ukko ja hiki valui. Mitään en olisi se päällä voinut tehdä. Joten, jos joskus vielä vauvan saan ja kantoliinaa mietin, käyn itse ostamass jotain ohutta venyvää, kestävää kangasta ja teen siitä vaan semmoisen pienenmmän.
 
Minusta vahakangas on hyvä, kun siitä saa kaikki sotkut helposti siivottua kun lapset sotkee. En ole kuullutkaan mistään rengsliinoista :headwall: :headwall: :headwall: Oisko joku uutuus!!! :x :x Älä nyt ihmeessä ala niitä sitoo, liinahan menee ihan ryppyseksi. Toisaalta, jos vauva tahtoo repiä sitä pöydältä pois, mutta kuinka ihmeessä saat sidottua sen kiinni??? :headwall: :$ :headwall: Meillä on kyllä muulla konstilla hoidettu tuo ongelma!!! Kaikilla on tietysti omat tapansa!! :p :whistle: :whistle: ;)
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 13.10.2004 klo 22:57 Mari kirjoitti:
Suosittelen pitkää trikooliinaa! Sitomisen oppii nopeasti ja sitä pystyy käyttää pitkään. Käy ihmeessä jonkun jälleenmyyjän luona katselemassa ja koittamassa liinoja, kyllä se oma sitten löytyy!
Samat sanat! Helsingissä on Nettiemo-niminen liike, mutta jos et asu pääkaupunkiseudulla, niin heillä on tietysti myös nettisivut joiden kautta saat infoa.
 

Yhteistyössä