Millä reseptivapaalla kipulääkkeellä paras vaste nuoren kuukautiskipuihin?

  • Viestiketjun aloittaja Kipuileva teini
  • Ensimmäinen viesti
Kipuileva teini
Onko teillä teini-ikäisten tyttöjen kanssa kokeiltu, mikä auttaa parhaiten? Ibuprofeeni, ketoprofeeni, naprokseeni...? Paracetamol ei oikein toimi... Ja joo, voidaan toki lääkärillekin mennä pyytämään joku resepti, mut jos eka kokeilis noita käsikauppalääkeitä...
 
vierailija
Burana 400 toimii meillä, ja se myös vähentää vuodon määrää keskimäärin 20%, sanoi sairaanhoitaja, joten sekin on mukava lisä teinille etenkin koulupäivinä. Kannattaa ottaa heti kun kivut uhkaa alkaa, ettei ne ehdi jysähtää päälle.
Oletteko kokeilleet myös lääkkeettömiä keinoja, eli lämmintä juomista, rauhallista kävelyä (ei liikaa, varttikin on hyväksi), villasukat jalkaan ja huivi vatsan ympärille. Nämä auttavat vatsan seudun verenkiertoa ja voivat helpottaa kramppeja. Saunominen sensijaan ei välttämättä ole hyväksi (rasittaa liikaa).
 
vierailija
Mulla oli teininä aivan kamalat kivat ja niihin ei auttanut mikään muu kuin ennakoivasti otettu ketoriini. Jos sitä ei ottanut ennen kuin kivut oli päässyt jo kamalaksi, niin kaikki tuli oksennuksen mukana ulos. Mut se on todella tehokas, kun ottaa jo jos vähänkään tuntuu, että puskee päälle tuskat.
 
farmaseutti
Pyydä neuvoja apteekissa, kun sieltä ne lääkkeet haet. Minä ehdotan ibuprofeenin 400 mg ja parasetamolin 1000 mg yhdistelmää kolme kertaa päivässä. Mikäli tämä ei lievitä kipua riittävästi on tärkeää käydä lääkärin arvioitavana. Kyseessä voi olla hankalampi taustalla oleva sairaus, joka vaatii erilaista hoitoa. Lisäksi lääkäri voi nostaa kipulääkkeen annostusta, määrätä erilaisia kipulääkkeitä, hormonivalmisteita tms. ja kelakorvausten jälkeen ne tulevat teille edullisemmiksi. Lisäksi tyttö pääsee hoitosuhteeseen, jolloin ongelmat eivät yleensä pitkity. Pidetään huolta toisistamme :)
 

Yhteistyössä