Millä mittaatte kinkun lämpötilan ennen uuniin laittoa?

Kun jostain luin, että kinkun pitäis olla n. +8 asteista kun laittaa uuniin, jotta ei tule nesteet paiston aikana pihalle.
Mutta millä sen voi mitata, ku normi mittari ei näytä niin alhaisia lukemia, eikä meijän uunin oma mittarikaan näytä kun +30astetta minimissään. :/

Mistä me oikein tiedetään koska voi laittaa uuniin?

On siis tollanen jäinen kinkku, mikä ollu eilisestä jääkaapissa sulamassa ja huomenna nostan pöydälle ja illalla uuniin.
 
vieras
En mitenkään :ashamed: laitan kinkun uuniin kun siltä tuntuu, nestettä tulee ulos mitä tulee ja that's it. Aina se on syöty. Meillä ruuanlaitto ei ole ydinfysiikkaa eikä muutenkaan aina onnistu välttämättä 100% ;)
 
Tää on meinaa elämäni toinen kinkku minkä paistan.
Eka meni vuosia sitte ihan harakoille, revin sen suojaverkon pois ennen uuniin laittoa, ku luulin, että se pitää olla vaan sulamisen ajan siinä. Olisitte nähny minkä näkönen se oli ku otin pois uunista! Näytti ihan Riiviöistä sellaselta limaselta lihamunalta mistä niitä riiviöitä kuoriutu. :LOL: :ashamed:
 
tuttu
Eikö sulla ole paistomittaria?

Minä tökkään paistomittarin kinkun kylkeen ja sehän sen näyttää, paljonko siellä on lämpöä. Sen perusteella minä kinkun poiskin uunista otan, enkä kellon.. Heittää ne arviopaistoajat muuten aika reilusti!
 
sulatusohje
http://www.kotiliesi.fi/joulu/arkisto/2007/12/9/nain-sulatat-joulukinkun.aspx

Kinkku sulatetaan kylmässä

Hanki pakastekinkku ajoissa, sillä sen sulatus vie aikaa. Mehukkain kinkku saadaan, kun se sulatetaan tasaisesti ja hitaasti. Näin kinkun maku paranee ja suolaus tasaantuu. Sulata pakastekinkku omassa pakkauksessaan kylmässä.
Pieni, 2-3 kilon kinkku sulaa jääkaappilämpötilassa 1-2 vuorokaudessa, keskikokoinen 3-6 kilon kinkku 2-3 vuorokaudessa ja iso 8-12 kilon kinkku 3-5 vuorokaudessa. Luullisen kinkun sulatus kestää kauemmin kuin luuttoman.
Pieni kinkku mahtuu usein jääkaappiin sulamaan, mutta iso kinkku vaatii jo enemmän tilaa. Kotioloissa kinkun voi sulattaa myös ulkona esimerkiksi parvekkeella, jos ulkolämpötila on alle +6 asteen. Jotta kinkku sulaisi, pakkasta ei saa olla kuitenkaan yli -5 asteen.
Ulkona muutamassa pakkasasteessa sulatettu kinkku on hyvä siirtää jääkaappiin tai kylmiöön pari päivää ennen paistamista, jotta sen sisälämpötila nousee plussan puolelle.
Huoneenlämpöön ennen paistamista
Ennen paistamista kinkku otetaan huoneenlämpöön. Kinkun sopiva sisälämpötila kypsennyksen alkaessa on +4 - +10 astetta. Sisälämpötilan voi varmistaa vielä kinkkuun painetusta paistomittarista ennen kinkun laittamista uuniin

 
hei
Minä nostaisin kyllä jo tänä iltana pöydälle, jos on kyseessä sellainen 5-7 kiloinen kinkku. Sulamis aika jääkaapissa on kuitenkin sen 3 jopa 4 vuorokautta, eli ei varmaan kerkiä läpi sulaa jääkaapissa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja sulatusohje:
http://www.kotiliesi.fi/joulu/arkisto/2007/12/9/nain-sulatat-joulukinkun.aspx

Kinkku sulatetaan kylmässä

Hanki pakastekinkku ajoissa, sillä sen sulatus vie aikaa. Mehukkain kinkku saadaan, kun se sulatetaan tasaisesti ja hitaasti. Näin kinkun maku paranee ja suolaus tasaantuu. Sulata pakastekinkku omassa pakkauksessaan kylmässä.
Pieni, 2-3 kilon kinkku sulaa jääkaappilämpötilassa 1-2 vuorokaudessa, keskikokoinen 3-6 kilon kinkku 2-3 vuorokaudessa ja iso 8-12 kilon kinkku 3-5 vuorokaudessa. Luullisen kinkun sulatus kestää kauemmin kuin luuttoman.
Pieni kinkku mahtuu usein jääkaappiin sulamaan, mutta iso kinkku vaatii jo enemmän tilaa. Kotioloissa kinkun voi sulattaa myös ulkona esimerkiksi parvekkeella, jos ulkolämpötila on alle +6 asteen. Jotta kinkku sulaisi, pakkasta ei saa olla kuitenkaan yli -5 asteen.
Ulkona muutamassa pakkasasteessa sulatettu kinkku on hyvä siirtää jääkaappiin tai kylmiöön pari päivää ennen paistamista, jotta sen sisälämpötila nousee plussan puolelle.
Huoneenlämpöön ennen paistamista
Ennen paistamista kinkku otetaan huoneenlämpöön. Kinkun sopiva sisälämpötila kypsennyksen alkaessa on +4 - +10 astetta. Sisälämpötilan voi varmistaa vielä kinkkuun painetusta paistomittarista ennen kinkun laittamista uuniin
Tuon perusteella sulaa jääkaapissa noin 4 vrk ja sit huoneenlämpöön.
 
Alkuperäinen kirjoittaja tuttu:
Eikö sulla ole paistomittaria?

Minä tökkään paistomittarin kinkun kylkeen ja sehän sen näyttää, paljonko siellä on lämpöä. Sen perusteella minä kinkun poiskin uunista otan, enkä kellon.. Heittää ne arviopaistoajat muuten aika reilusti!
On kakskin kappaletta, sellanen perinteinen ja uunin oma. Mutta kummassakaan ei mee lämpöasteet niin matalalle.
 
vieras
Meillä on sellainen digitaalien mittari joka näyttää jopa miinus asteet. Ei maksanut montaa euroa, jostain tyylin Cittarista hankittu. Tosi kätsä! Siinä on pitkä anturi jonka saa laitettua uunin ulkopuolelle sit paistovaiheessa, ja hälyttää kun kinkku on prikulleen niin kypsä kun haluat.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja HooÄs:
Ok. Nostan kinkun tänää pöydälle ja huomen illalla uuniin. Aamuyöstä aattona sitten nähdään mitä siitä tuli. B)
Ööhhh... et kai oikeasti? Se kinkun pinta voi olla aika eläväistä, pöpöt lisääntyy nopsaan lämpimässä sihanlihassa :x
 
Alkuperäinen kirjoittaja HooÄs:
Tää on meinaa elämäni toinen kinkku minkä paistan.
Eka meni vuosia sitte ihan harakoille, revin sen suojaverkon pois ennen uuniin laittoa, ku luulin, että se pitää olla vaan sulamisen ajan siinä. Olisitte nähny minkä näkönen se oli ku otin pois uunista! Näytti ihan Riiviöistä sellaselta limaselta lihamunalta mistä niitä riiviöitä kuoriutu. :LOL: :ashamed:
Saas nähä millanen meidän kinkusta tulee :whistle:
Mä nimittäin nyhdin sen verkon pois ennen uuniin tuuppaamista :LOL: :headwall: :headwall: :snotty:
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja HooÄs:
Ok. Nostan kinkun tänää pöydälle ja huomen illalla uuniin. Aamuyöstä aattona sitten nähdään mitä siitä tuli. B)
Ööhhh... et kai oikeasti? Se kinkun pinta voi olla aika eläväistä, pöpöt lisääntyy nopsaan lämpimässä sihanlihassa :x
Niin tuolla joku aikasemmin kirjotti, että nostais, jotta kerkee varmasti sulamaan.

Kuis nopsaa ne pöpöt sit alkaa siinä muhimaan? :/
 
Alkuperäinen kirjoittaja kookosta:
Alkuperäinen kirjoittaja HooÄs:
Tää on meinaa elämäni toinen kinkku minkä paistan.
Eka meni vuosia sitte ihan harakoille, revin sen suojaverkon pois ennen uuniin laittoa, ku luulin, että se pitää olla vaan sulamisen ajan siinä. Olisitte nähny minkä näkönen se oli ku otin pois uunista! Näytti ihan Riiviöistä sellaselta limaselta lihamunalta mistä niitä riiviöitä kuoriutu. :LOL: :ashamed:
Saas nähä millanen meidän kinkusta tulee :whistle:
Mä nimittäin nyhdin sen verkon pois ennen uuniin tuuppaamista :LOL: :headwall: :headwall: :snotty:
Varmaan jotain samaa luokkaa ku toi meijänki eka.
:D
 
vieras
Pieni, 2-3 kilon kinkku sulaa jääkaappilämpötilassa 1-2 vuorokaudessa, keskikokoinen 3-6 kilon kinkku 2-3 vuorokaudessa ja iso 8-12 kilon kinkku 3-5 vuorokaudessa. Luullisen kinkun sulatus kestää kauemmin kuin luuttoman.

Pöpöt muhii ihan yhtä nopsaan kuin jos jättäisit possupihvin pöydälle, eli en mä kyllä missään nimessä yli 4-5 tuntia pitäisi. Mieluummin nestettä pihalle ja kuivahko kinkku kuin pöpöt kaupanpäälle :snotty:
 

Yhteistyössä