Millä hemmetin myrkyllä saa kylpyhuoneen puhtaaksi?

  • Viestiketjun aloittaja vieras
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Eli vanhemmillani kylpyhuoneessa seinissä valkoiset kirkkaat laatat ja lattiassa beigen väriset laatat. Lattiassa on LIKAA joka on pinttynyttä sellaista ruskeata samoin seinälaaattojen kakasi alinta riviä samaa tummaa likaa. Kokeiltu hankauspesintä ja Cifiä, hapanta puhdistusainetta mutta eihän se nestemäinen pesuaine pysy pinnalla eli ei ehdi vaikuttaa vaan valuu pois, on kokeiltu heikosti emäksistä ainetta. Mutta mikä ois sellanen aine jolla sais lian pois. En nyt jaksisi vuokrata mitään lattianhoitokonetta
 
Varmaan höyrypesimellä lähtis, siis sellasella pienellä. Se on ihan paras vehje kylppärin/vessan pesuun eikä ne enää paljoo maksakaan. Laattojen saumatki lähtee kerrasta puhtaaks eikä tarvii hankailla tms.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja .:
Eilen jossain siivousohjelmassa kylppäriä pestiin piimällä ja sitten tavallisella pesuaineella ja kyllä ainakin kaakeileiden saumat tulivat puhtaaksi:)
Juu tuon tiedänki, mutta lähteeköhän samalla konstilla laatoista lika?
 
vieras
Kaakelinsaumojen puhdistus piimällä

Piimä on ph-arvoltaan hapanta ja sopii siksi lattiakaakelien saumojen puhdistukseen.

Poista ensin irtolika ja pöly kaakelilattialta esim. teräväkuivaimella tai mikrokuitupyyhkeellä. Kaada sitten piimää kaakelisaumojen päälle. Anna piimän vaikuttaa ainakin 30min. - 1h ajan. Voit antaa piimän myös kuivua kokonaan.

Tämän jälkeen harjaa saumat puhtaaksi esim. tiskiharjalla. Piimän happamuus irrottaa kaakelisaumojen pinttymät.

Lopuksi pese kaakelilattia ja saumat veden ja pesuaineen tai astianpesuaineen seoksella. Muista pestä lattia normaalisti piimäkäsittelyn jälkeen, jottei lattia ala tuoksahtaa piimältä.

Tarvikkeet: piimää, tiskiharja, mikrokuitupyyhe tai teräväkuivain, vettä, pesu- tai astianpesuainetta

http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008.shtml/lifestyle/silla_siisti/ohjelma__vinkit?878133
 
nitta
Tilasin kutsuilta Swipe-yleispesuainetta ja tänään tuotteet tulivat. Heti tietty kokeilemaan ja voin sanoa että yllätyin erittäin positiivisesti!

Sain kiiltäväksi kod.hoitohuoneemme altaan, jossa olut jotain rakennusaikaista tahraa joka ei ole millään lähtenyt pois. Samoin kylppärissämme on valkeat kaakelit ja saumat ja todella ne 2-3 alinta laattariviä myös meillä kellertävän likaiset. Olen kokeillut niihinkin eri aineita tuloksetta, mutta Swipen sinisellä aineella lähti!

Suihkutus+pyyhintä --> puhdas. Suosittelen kaikille!!
 
Bannitar
Tolun Puhdas kylpyhuone-aineella lähtee varmasti pahimmatkin skeidat. Kannattaa laittaa suutin vaahdotusasentoon, niin aine jää saumoihin ja kaakeleíhin vaikuttamaan. Sitten vain juuriharjalla hankaamaan. Ja on Sinituotteilla saumaharjakin.

Meidän siivooja väitti, että kylppärin seinässä oli pinttymä, joka ei lähde millään aineella tai pelillä irti. No, Tolulla lähti, kun vain käytti juuriharjaa. Kaakelit ja saumat kesti käsittelyn ihan hyvin.
 
"Liisa"
Kokeilin höyrypesintä ja se on todella ylimainostettu kapine. Ei mitään sanottavaa tulosta sillä vehkeellä. Parhaiten lähti lika kun hankasi Sini-Tuotteen kaakelipesimellä ja Kloritella. Piimää en ole vielä kokeillut, mutta meinaan kokeilla.
 
"vieras"
Rasvalikaan voimakkaasti emäksinen pesuaine, ruosteeseen ja kalkkisaostumiin hapan aine. Joskus näitä joutuu käyttämään vuoronperään, koska lika on kerroksittain. Voimakkaasti emäksisiä ovat esim. klooripesuaineet ja kiven ja laatan voimapesu. Happamia esim. etikka ja wc:n puhdistusaine. Klooria ja hapanta ei saa sekoittaa keskenään eli jos käyttää vuoronperään, niin mieluummin kiven ja laatan voimapesua.
 
vierailija
Minä suihkutin kylpyhuoneen kaakelille yyleispuhdistusaine nimeltä tolu huom. Punainen pullo.annoin vaikuttaa. Jonkun aikaa. Sitten pitkävarrtisella harjalla hankasin tai voi. Myös harjata käsin kaakeliharjalla jos ovat tosi likaiset.hyvin lähti ja raikas tuoksu jäi. Eräs mummeli.
 

Yhteistyössä