Miksi valkospuli muuttui sinivihreäksi pizzan päällä uunissa???

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ihanainen
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
I

Ihanainen

Vieras
Tein illalla pizzaa ja kun otin sen uunista, niin katsoin, että tulipas laitettua paljon sinihhomejuustoa. Mutta sitten katsoin tarkemmin, että osa noista sinisistä "kasoista" on kyllä pizzan päälle puristamaani tuoretta valkosipulia!!! Siis mitä ihmettä sille valkosipulille tapahtui???

Muistin sitten, että joskus vuosia sitten hain pizzeriasta pizzan ja kun en jaksanut kaikkea syödä laitoin loput siniseen muovirasiaan. Seuraavana päivänä valkosipuli oli muuttunut siniseksi, mutta luulin, että se oli "Imenyt" väriä siitä rasiasta. Mutta tapahtuikohan silloin sama juttu kuin mulle tänään? Onko kokkeja tai kemistejä paikalla? :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja AP:
Alkuperäinen kirjoittaja qaz:
Se on sen luonne.

Ihan normaalia se on

Ei mulle ole kyllä ikinä käynyt näin! Vai voisiko kyse olla sitä, että nyt mula oli tosi tuoretta valkosipulia? Yleensä on jo hieman kuivempaa eli vanhempaa....

Ei se siitä johdu. Se johtuu siitä, että valkosipulin rikkiyhdisteet, reagoivat kuparin kanssa muodostaen sinistä tai sinivihreää rikkisulfaattia.

Siitä ei ole mitään haittaa. Onhan se kaunista.
 
Alkuperäinen kirjoittaja qaz:
Värjää sen valkosipulun tosin aminohapotkin. Pitsassa taitaa kuitenkin kyse olla kuparista, jota pitsassa on.

Kiitos vastauksesta, uskallan siis syödä huomennakin. :) Mutta se pitää sanoa, että ei kyllä kaunista ole, ennemminkin pelottavan näköistä, vaikka olenkin ruoan suhteen kaikkea muuta kuin epäluuloinen. Onneksi se katoaa sopivasti sinne sinisen homejuuston sekaan... :)
 

Yhteistyössä