miksi ulko-oven edessä haisee "vanha talo"?myös takaoven luona...

  • Viestiketjun aloittaja myy
  • Ensimmäinen viesti
ap
Alkuperäinen kirjoittaja hk:
Katso onko laattavalun muottilaudat (maan alla) poistettu. Johonkin aikaan oli tapana jättää ne sinne ja mätäneehän ne ajansaatossa.
Ei mitään mahdollisuutta päästä katsoon.laatta on kiinteästi valettu seinään kiinni molemmista sivuista ja toiselta pitkältä seinältä...ja sit ihan maassa kiinni.
 
ap
ainoostaan etureuna on irti,mut sen eessä on sitten iso alue kivetystä liki samalla tasolla kuin betonikin,joten aika hankala päästä kaiveleen.tuo betoni osa on noin 1m leveä ja 3m pitkä...se on valettu ulkoseinään jossa on keittiön ja eteisen kohta...
 
vierailija
Asumme itsekin vanhassa (1920) talossa, joka näköjään keväisin haisee. Googlettelin juuri "talo haisee keväällä", ja törmäsin linkissä olevaan juttuun. Toivottavasti teillä ei ole tätä homesientä, vaan kyse olisi jostakin paljon pienemmästä!

http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1451
 
me83
Nostetaas tämä ylös. Meillä alettiin eilen purkamaan terassia ja kun terassi oli purettu, alkoi terassioven edessä haista home ja aikaisemmin samassa kohdassa ei ole haissut. Terassi siis oli ihan maata vasten rakennettu ja se purettiin kokonaan pois, että mitään ei jäänyt. Sama hiekka jäi ainoastaan siihen. Mistä tuo homeen haju voi tulla, koska se ei ole aikaisemmin haissut?
 
vierailija
Ei haise koko talossa.haisee selvästi vain ulko-ovien luona,ennen kun avaa oven.siskoni reagois kyllä heti,jos meillä ois hometta(sillä terveys mennyt omassa hometalossa,ja sanoo että meillä olo helpottuu,kun tulee kotoa meille) ja olemme kiertäneet talon seinän vieret nokka kiinni listoissa ja haistelleet pistorasiat(uskokaa tai älkää,mut sieltä tulee homeen haju,jos on hometta:) siskoni on oikea "homekoira" :))) eikä kukaan ole sanonut et meillä haisis,muuta ku tuossa ulkona...meillähän on just 1970 vuoden talo,eli ne pahimmat mahdolliset(vai oliko 80luvun talot pahimmat)...
 
vierailija
Kotiin kun tulee ja alkaa avaan ovea niin terassilla(betonia) haisee vanha talo(talohan kyllä on vanha:))...siis sellanen ällö...on nuuskittu talon seinät siltä alueelta ja se haju ei tuu seinän luota vaan jostain muusta kohti...voiko se jotenkin haista tuon betonin alta??samoin takaoven luota haisee vanha...sisällä ei ole mitään hajuongelmia,ainoastaan nuo kaks kohtaa..
Haju tulee usein ulkoportaan lahonneista ulkoportaan valumuoteista. Ainoa keino on purkaa betonilaatta ja poistaa lahoneet puuosat, varmistaa koste6den pääsy pois ja täyttää tila sepelillä.
 
Vanhassa asuva
Ei tarvitse olla hometta että vanhat sammal, puru ja turve eristeet haisee. Siihen kun lisää vuosien pölyt, liat ja hiiren paskat. Ennen ei rakennettu niin tiiviisti. Eristeiden vaihto ja tiivistys auttaa.
 

Yhteistyössä